Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Egy kismama 152 adag főételt készített elő szülés utánra

Szerző: B.G.- babaszoba.hu

2019. március 28. | Frissítve: 2021. június 14.

Forrás: babaszoba.hu

Jessica May Magill terhessége 37. hetében elkészített 152 adag ételt és 228 köztes étkezést, hogy ezzel is időt és pénz spóroljon meg a baba születése utáni időszakra. Jessica megosztja a tippjeit, hogyan készülhetnek előre az anyák.

152 adag ételt és 228 snacket készített el (fotó: The Healthy Mummy)
Az ausztrál édesanya elhatározta, hogy megkönnyíti mind a maga, mind családja életét azzal, hogy hatalmas mennyiségű ételt készít el már jó előre, mielőtt negyedik gyereke megszületne. Hiába a duzzadt boka és a közelgő szülés, Jessica 152 adag ételt és 228 snacket készített el.
"Majdnem a 37. hétben járok a negyedik babámmal. A legidősebb gyerekem is csak négyéves, szóval az életünk egyre őrültebb. Az egész napomat ma a konyhában töltöttem és bár bokáim már nincsenek, de két fagyasztót is megtöltöttem étellel, mielőtt megszületik a negyedik babám" - mondta Jessica.
Az anya többek között 12 adag húsgolyót, 8 lencsepogácsát, 8 adag kolbászt, 8 adag vegetáriánus chilit, 12 adag San Choy Bow-t, 8 adagnyi enchiladas-t, 8 adag vajas csirkés curryt és 32 adag csokis banános kenyeret készített el.
A gyerekeknek szánt ovis ebédeket leszámítva Jessica vegán és magoktól mentes ételeket készített.
"Tudom, hogy a szoptatás alatt nagyon éhes leszek és a gyerekeim is jó étvágyúak, most már nyugodtan nézek elébe ennek az időszaknak, mert tudom, hogy egészséges ételekből válogathatunk majd" - mondta az anya.
(fotó: The Healthy Mummy)
Nem ez az első alkalom, hogy Jessica ilyen óriási mennyiségű ételt készített el: a negyedik gyermekével 14 hetes várandós volt, amikor 43 adag ételt és 38 snacket készített el előre néhány óra alatt, és az elkészített ételek költsége nem haladta meg a 120 dollárt.
"Szeretném megmutatni, hogy nem időigényes és nem feltétlenül drága az étkezés" - mondta. "Ha hasonló összetevőkből többféle ételt készítünk el, akkor időt és pénz takarítunk meg."
(fotó: The Healthy Mummy)
Az anya szerint a gondos tervezésen múlik minden. "Amíg a sütőben sül a lasagne, addig főzhetsz egy levest" - tette hozzá. A fagyasztott zöldségeket és gyümölcsöket sem veti meg, azt mondja, sokszor olcsóbbak is. A takarításnál azonban nincs rosszabb: amikor végeztél a főzéssel és rendbe kell tenned mindent, az a legnehezebb az egészben.
(via)
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák