Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Újra bajt okozott a borostyánlánc

Szerző: B.G.- babaszoba.hu

2019. január 7.

Forrás: babaszoba.hu

Figyelmeztetést adott ki az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal (FDA) miután egy 18 hónapos baba meghalt borostyánlánc okozta fulladásban.

A borostyánláncok komoly sérüléseket, akár halált is okozhatnak - erre figyelmeztet az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal (FDA) - írja a Mirror online. A hivatal szerint a szülők ne használják a borostyánláncot, mert használatuk nem biztonságos.
Egy 18 hónapos baba halála után adta ki a figyelmeztetést az FDA. Egy hét hónapos babánál pedig a karkötője okozott fulladásos tüneteteket, őt kórházba szállították.
Nem biztonságos a borostyánlánc
A borostyánlánc mint a fogzást könnyítő eszköz terjedt el és lett népszerű. A fogzási időszakban a babák szívesen rágnak, ezzel is enyhítve a fogzási fájdalmat és segítve a fogak áttörését. A gyártók azt állítják, hogy a nyakláncokban található gyanta enyhíti a fogzás okozta kellemetlenséget. A borostyánláncot autista vagy ADHD-s gyerekek esetében érzékszervi stimulációhoz is használják. Az FDA azonban arra kéri a szülőket, hogy kerüljék a borostyánlánc használatát.
"Tudjuk, hogy ezek a termékek egyre népszerűbbek a szülők körében, akik segíteni akarnak a gyermekük fogzási fájdalmának enyhítésében és érzékszervi ingerlésében. Ugyanakkor aggodalmunkat kell kifejeznünk azokkal a kockázatokkal kapcsolatban, amelyeket ezeknél a termékeknél észleltünk, és azt szeretnénk, ha a szülők tisztában lennének azzal, hogy ezek a termékek veszélyeztetik a gyerekeket, súlyos sérüléseket, akár halált is okozhatnak" - mondta Dr. Scott Gottlieb, FDA biztos.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék