Lorem ipsu sut

„Veled minden lépésnél”

Terhesvitamin-körkép

A patikákban, drogériákban sokféle terhesvitaminnal találkozhat a kismama és ezek mind különböznek egymástól valamiben. Tekintsük most át részletesen ezeket a vitaminokat!

Elolvasom

Babatervezés rovat

Az óriásbaba-mítosz: mi az igazság?

Vajon mennyi alapja van annak a közismert feltevésnek, hogy a terhesvitaminok szedése összefüggésbe hozható az átlagosnál nagyobb születési súllyal? A kutatási eredmények egyértelmű választ adnak a kérdésre.

Elolvasom

Babaprojekt életmódtippek

Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat arról, mi minden segítheti vagy épp hátráltathatja a sikeres teherbe esést.

Elolvasom

Ezekre a vitaminokra figyelj, ha teherbe szeretnél esni

Tervezett terhességnél a nők nagy része ma már kellő egészségtudatossággal, életmódjának megváltoztatásával vág bele a babaprojektbe. Tudja, hogy mindezek kulcsfontosságúak lehetnek a sikerhez.

Elolvasom

Készülj táplálkozással a teherbeesésre!

Amikor babát tervezel, jó, ha már a fogantatás előtt odafigyelsz a kiegyensúlyozott étrendre, így biztos lehetsz benne, hogy a pici a legelső naptól megkapja az egészséges fejlődéséhez szükséges tápanyagokat.

Elolvasom

Peteérés: tünetek, időpont és egyéb tudnivalók

Mi az a peteérés, hogyan zajlik, egy átlagos ciklusban mikor esedékes, mennyi ideig tart és milyen tünetekkel jár? Összeszedtük a legfontosabb információkat egy szakorvos segítségével.

Elolvasom

Így növelheted a teherbeesés esélyét

Nemcsak a fogantatás után kell figyelni a test szükségleteire, ideális esetben a szervezet felkészítése már a megtermékenyítés előtt elkezdődik. De vajon mit tehetnek a párok azért, hogy növeljék a teherbeesés esélyét?

Elolvasom

A fejlődési rendellenességek egyharmada megelőzhető

Ugye te is azt szeretnéd, hogy gyermeked épen, egészségesen érkezzen meg hozzátok? Nem is hinnéd, milyen sokat tehetsz ezért!

Elolvasom

Terhesség rovat

Jobb, ha ezeket kerülöd a terhesség alatt

Milyen tevékenységeket tilos csinálni várandósan? Mi az, amit korábban megtehetett a kismama, de a terhesség kilenc hónapja alatt inkább a kerülendő kategóriába soroljuk? Összeszedtük a legfontosabbakat.

Elolvasom

A magzat fejlődése

Tudtad, hogy már a 12. hétre a magzat minden szerve kialakul? Hogy lesz a zigótából 40 hét alatt kisbaba?

Elolvasom

Kellemetlenségek, amiket a második trimeszter hozhat

A második trimesztert tartják a várandósság legnyugodtabb, legkiegyensúlyozottabb időszakának. Ez az időszak is tartogathat azonban néhány kellemetlenséget a kismamának.

Elolvasom

A kismamán is múlik, hogy fejlődik a magzat idegrendszere

Talán még a terhesség tényéről sem tud a kismama, amikor a 4. terhességi héten elindul az embrió idegrendszerének fejlődése és elkezd kialakulni a gerincoszlopa. Hogy segítheti a kismama a magzat idegrendszerének egészséges fejlődését?

Elolvasom

Így segítheted a magzat egészséges fejlődését a második trimeszterben

A megfelelő vitaminbevitel, a fizikai aktivitás megőrzése, a második genetikai ultrahang és a terheléses vércukorszint-vizsgálat a második trimeszter lényeges pillérei.

Elolvasom

Ennyivel ehetsz többet a terhesség alatt

Túllépve a ``kettő helyett evés`` téves hiedelmén, inkább a minőségi táplálkozásra figyeljünk, ne a mennyiségre. A magzat nem extra adagokat igényel, hanem fontos ásványi anyagokat, vitaminokat, zsírsavakat, amelyek segítségével megfelelően fejlődhet.

Elolvasom

Jelek, amelyek vitamin- vagy ásványianyag-hiányra utalnak

Biztosan megkapja a szervezeted mindazt az ásványi anyagot és vitamint, amire mindkettőtöknek szüksége van? Jelek és tünetek, amelyekre érdemes odafigyelni.

Elolvasom

Vitaminokkal is harcolhatsz a terhességi tünetek ellen

Hányinger, fáradtság, hangulatingadozások - csak néhány azok közül a kellemetlen tünetek közül, amelyet terhességed során tapasztalhatsz. Hívd segítségül a vitaminokat!

Elolvasom

Szülés után rovat

Így vészeld át a szülés utáni első fél évet

Megérkezett végre a várva várt csöppség hozzátok, te pedig a kórházból hazaérve döbbensz rá arra, hogy valami immár végérvényesen megváltozott. Felkészültél?

Elolvasom

Szoptatás: mit érdemes kerülnie a kismamának?

Sok bizonytalanságot kelt a szoptató anyákban, hogy mit kell kerülniük a szoptatás időszaka alatt. Vannak-e olyan ételek, italok, szokások, amelyek korábban az anya életéhez tartoztak, de a szoptatás alatt érdemes mellőzni?

Elolvasom

Öt táplálkozási tipp szülés után

Az édesanya szervezete nemcsak a várandósság során, de a szoptatás által a szülést követően is táplálja a kisbabát. Vagyis szülés után is szükség van az anyai étrend és tápanyagbevitel módosítására.

Elolvasom

Így változik a szervezet vitaminigénye szoptatás alatt

A szoptatás ideje alatt a kiegyensúlyozott táplálkozásnak fontos szerepe van az anyai egészség szempontjából. Mennyire meríti ki az anya szervezetét a szoptatás? Kell-e vitaminpótlásról gondoskodni?

Elolvasom

A szülés utáni felépülés is könnyebb, ha törődsz magaddal

Törődj magaddal, és a szülés utáni felépülés is könnyebb lesz! Cikkünkben sorra vesszük, mivel segítheted elő a szülés utáni felépülésedet!

Elolvasom

Védd ki a szülés utáni kellemetlenségeket

Vérzés, hangulatingadozások, elcseppenő vizelet, körülményes mosakodás - ezek mind a gyermekágyi időszak természetes velejárói. Ebben a hat hétben kezdődik el a szülés utáni regeneráció, és a kismama ismerkedik a testét ért esetleges változásokkal.

Elolvasom

Az anyatej az, amit megeszel

Az anyatejben megtalálható minden olyan fontos vitamin és ásványi anyag, amely nélkülözhetetlen egy fejlődő szervezet számára. Hogy befolyásolja az anyatej összetételét az édesanya táplálkozása?

Elolvasom