Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Friss hírek, érdekességekFőoldal

Felturbózza az immunrendszert és gyorsítja a gyógyulást a magyar terápia!

Az egész szervezet védekezését erősíti az a speciális fényterápia, amelyet még egy éve sincs, hogy bemutattak a nagyközönségnek Magyarországon. A polarizáltfény-terápia 1 centiméter mélyen behatol a bőr alá, ebben a mélységben a kapillárisokat és nyirokereket éri el, ezért a kezelés 10-20 perces időtartalma alatt a keringés segítségével minden sejthez eljut a jótékony hatás.
A kezelés hatására a szervezetben lévő védekező mechanizmusok hatékonyabban kezdenek működni, a kórokozókat bekebelező falósejtek aktivitása is megnő. A Sensolite polarizáltfény-terápia növeli a vörösvérsejtek oxigénmegkötő- és megtartó képességét is. Ily módon serkenti a szervezet minden sejtjének, szervének vér- illetve oxigénellátását is, azaz fokozza a szervezet stressztűrő- és ellenálló képességét, ezen felül fokozza a fizikai és szellemi teljesítőképességet is. Gyorsítja a betegségek gyógyulási időtartamát, ráadásul jótékony hatással van az emberek lelkiállapotára.
Jó tudni

Az influenza (a H1N1 típust beleértve) tünetei elsősorban a hirtelen kialakuló magas láz, végtag fájdalom, levertség, de előfordulnak szövődmények is mint például a vérzéses pneumonia, vagyis keringési és légzési elégtelenség, és az úgynevezett toxicus shock syndroma - mondta el a sajtótájékoztatón dr. Kárpáti Pál. Ezeket a súlyos eseteket lehet megelőzni a polarizáltfény-terápia alkalmazásával.


A volt Budai Gyermekkórházban (hivatalos nevén Szent János Kórház Észak-budai Egyesített Kórházai Bolyai utcai Gyermekszakrendelőjében) dr. Madarasi Anna gyermekgyógyász, pulmonológus szakorvos több száz gyermeket kezelt az elmúlt hónapokban polarizált fénnyel, és tapasztalata szerint a terápia használói között ritkábbak voltak a a téli meghűlések, vírusos és bakteriális fertőzések, illetve ha valaki mégis megbetegedett, akkor a Sensolite hatására lényegesen gyorsabban gyógyult meg.

A módszer alkalmazható influenza (H1N1-vírus) szövődményeinek, súlyos eseteinek megelőzésére is, bár a sajtótájékoztatón részt vett orvosok kihangsúlyozták, hogy a valódi prevenció a védőoltás, és a magyar H1N1-vakcina megkapta a WHO (Egészségügyi Világszervezet) elismerését.
Tudta-e?

A Sensolite polarizáltfény-terápiát több évtizedes kutatás eredményeként Fenyő Márta, biofizikus találta fel. A teljes testet kezelő orvostechnikai találmány biológiai serkentő hatása révén pozitívan befolyásolja az immunrendszer működését, mely védelmet nyújt különböző kórokozók - vírusok, baktériumok, gombák és paraziták - ellen oly módon, hogy a vér- és nyirokkeringésen keresztül eljuttatja az immunvédekezésért felelős sejteket a szervezet minden részéhez. (Az úgynevezett celluláris és humorális védekezés javításáról vannak kísérleti adatok.)


A Sensolite nem alkalmas arra, hogy megtanítsa az immunrendszernek az influenzavírus felismerését és az ellenanyag-termelést, ám az immunrendszer "felturbózásával" segíti a betegség gyorsabb, szövődménymentesebb lefolyását - ily módon a tapasztalatok szerint a köznapi értelemben véve mégis "megelőző" funkcióval bír.

A terápia influenza esetében azonban kizárólag megelőzésre használható, mivel a már kialakult influenzával járó magas láz esetén nem ajánlott a készülékbe feküdni. Dr. Madarasi Anna tapasztalatai szerint az influenza megelőzésen kívül számos más esetben is alkalmazható a polarizáltfény-terápia. A preventív célú Sensolite terápia hatásos például olyan gyermekeknél is, akik ősztől tavaszig szinte folyamatosan légúti hurutos betegségben szenvednek, emiatt nem mehetnek közösségbe. A volt Budai Gyermekkórházban nyár óta közel 25 ilyen gyermek részesült polarizáltfény-terápiában, és eddig egyiküknél sem alakult ki kezelést igénylő légúti betegség.

Az elmúlt hónapok tapasztalati szerint a terápia gyorsítja a rehabilitációt különböző betegségek esetében, a fényterápiát használók gyorsabban visszatértek a munkába - mondta dr. Kárpáti Pál.
Érdekesség

A tapasztalatok szerint a módszer egyik "mellékhatása", hogy csökken a cigaretta és alkohol utáni vágy!


A módszert szeretnék TB-támogatottá tenni, de mivel egyelőre az OEP kasszája be van "fagyasztva", így erre még várni kell - mondta A HáziPatika.com kérdésére Klein Péter, aki a fejlesztő csapatot vezeti és a cég egyik tulajdonosa. Egyelőre 10 orvosi rendelőben vehető igénybe a "fényágy", a következő 3 hónapban újabb 10 helyen nyílik lehetőség a kezelések igénybevételére, már minden megyeszékhelyen elérhető lesz a terápia.
Fontos

A polarizált fény lényege, hogy a minden irányban terjedő fényhullámokat úgy szűri meg, hogy kizárólag egy hullámhosszút enged át - ez a fény pedig kis szerkezeti változást hoz létre a sejtek membránjában. A kis változás következtében aztán a sejt "felélénkül", dinamikusabban végzi a dolgát.


A volt Budai Gyermekkórházban jelenleg is havonta 400 kezelés zajlik az új készülékkel, amelyet a feltaláló és kollégái adományoztak az intézménynek. Dr. Madarasi Anna gyermekgyógyász főorvos, az Aprónép Alapítvány kuratóriumának elnöke a HáziPatika.com-nak elmondta, hogy nagyobb óraszámban is tudnának kezelni gyermekeket, ha jelentkeznének olyan egészségügyi végzettségű önkéntesek (például nyugdíjasok), akik térítés nélkül is vállalnák, hogy munkájukkal segítik a kezelésre szoruló betegeket azzal, hogy a gépet felügyelik.
Ha önkéntesnek jelentkezne, írjon e-mailt a kira.keky@hazipatika.com címre!

Ha érdekli a módszer, akkor olvassa el a tudósításunkat, illetve a Kipróbáltuk! Valóban gyógyított a polarizált fény! című cikkünket is!

Kéky Kira

2010.03.10 00:02:00

|

Forrás: HáziPatika.com

Ugrás a lap tetejére

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Szponzorált hirdetések