Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Friss hírek, érdekességekFőoldal

Geréb Ágnes lett az „Évtized Kedvence”

A Nők Lapja és a Nők Lapja Café közös közönségszavazásán, amelyen az évtized meghatározó és kedvenc női személyiségeit keresték, az olvasók Dr. Geréb Ágnest választották az Évtized Kedvencének "közélet" kategóriában.

Épp egy olyan kategóriában, amelyben számos ismert - nap mint nap a legnagyobb hazai médiumokban szereplő - személyiséggel "versenyzett". Tekintettel azonban arra, hogy a díjazott az előzetes letartóztatás után házi őrizetben van, lánya, Herner Dorka képviselte a díjátadón.

"Furcsa, kettős érzés itt állnom. Ez a helyzet is, mint egy beszélő kép, tükrözi azt, amiben évek óta él a családunk. A végtelen sok szeretet egyszerre van jelen az óriási elutasítással: itt ez a díj, de akit illet, nem veheti át, mert házi őrizetben van. Amikor anyukám előzetesben volt, és így az emberek nem tudtak kapcsolatba lépni vele, nekem írtak, nekem mondták el az érzéseiket. Napi száz-kétszáz e-mailt kaptam azoktól, akik szeretik és támogatják őt, jelentős számban írtak olyanok is, akik nem ismerik személyesen, de becsülik azt, ahogy két évtizede küzd a szülés és születés humanizálásáért, a nők jogaiért, a szabad választásért. Talán a most kiosztott díjak közül anyukámé az egyetlen, amit bár ő kapott, túlmutat rajta, és szól egy ügyről is: ez a díj sok ezer ember voksa a szabad választásra" - mondta el a díjátadón Herner Dorka.

Dr.Geréb Ágnest egy októberben, a születésházban kísért szülés során letartóztatták. Az ok: ma Magyarországon minden nőnek törvény adta joga otthon szülni, de intézményen kívül szüléshez segítséget nyújtani törvényellenes. A doktornő előzetes letartóztatását meghosszabbították, majd december 22-én háziőrizetre változtatták a fogva tartás módját. Az eseményekről, és a civil támogatásról itt szerezhetsz további információkat. A külföldi támogató megmozdulásokról pedig itt tájékozódhatsz.

2011.02.23 00:02:00

|

Forrás: babaszoba.hu

Ugrás a lap tetejére

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Szponzorált hirdetések