Terhesség hétről hétre

Kis Kazi

Itt vagy velem, mint egy új remény, Az éjszakát felváltja a fény, Csak egy perce élsz, nézlek boldogan, Úgy vártam rád, édes kisfiam. A régi vágy újra szárnyra kél, Míg dalt susog kint az esti szél. Minden bánatom eltűnt nyomtalan, Mosolyogj rám, édes kisfiam. Egy rózsakert hinti árnyait, Nincs fontosabb, mint az álmaid, Még egy szót se tudsz, mégis annyian Hisznek neked, édes kisfiam. Tudom, mindenütt így van ez a nagyvilágon, ha egy kisgyerek megszületik. Mert a kisgyerek egyszer felnő, s talán sikerül neki, hogy a könnyeket nevetéssé, a gyűlöletet szeretetté, az ellenségeket barátokká változtassa. Ezt érzem én, ahogy nézek rád, Más lesz a föld, más lesz a világ. Sírnod sose kell, élsz majd gondtalan, Boldog leszel, édes kisfiam. Sírnod sose kell, élsz majd gondtalan, Boldog leszel, édes kisfiam.

3 és fél év

2015.10.15. 08:50módosítva: 2015.10.16. 08:08
Nagyon nagyon régen írtam ide, szinte már el is felejtettem. Bejelentkezésem apropója nem más mint a lassacskán itt az idő állapot. Azaz apuka is megérett rá,hogy kétszeres apa legyen, (én a kétszeres anyaságra már régen készen állok). Magyarán kistesót szeretnénk.
De mielőtt ezt taglalnám muszáj írnom a jövőbeni nagy tesóról is.
3 és fél év tele örömmel,sírással, aggódással, félelemmel,szeretettel.
Megfordultunk párszor a balesetin (égés, körömelvesztés, legutóbb fogtörés miatt). Rengeteg km-t tekertünk a kismotorba, télen nyáron megyünk sétálni. Állatkertbe járunk évente legalább egyszer, játszóházba is szoktunk járni, kirándulunk, idén először wellnesselni is voltunk, tavasztól őszig fürdeni járunk. Szóval mozgalmas kis életünk van, igyekszünk ami tőlünk telik megadni a kisfiunknak.
Sajnos kb 1.5-2 éves kora körül kialakult benne egy fajta gyerekiszony, és sajnos a baba-mama klubban se sikerült feloldani. Szíve szerint ő egész nap itthon lenne velem. Éppen ezért nagyon nehezen indult az óvoda. A reggelek így másfél hónappal a kezdés után is feszültek. Bár látok javulást, de még messze van a 'szeretek oviba járni' érzés. Minden esetre én már ezt is pozitívan élem meg,hogy nem ordítva megy be az óvoda kapuján.
De milyen is ő?
Hihetetlenül okos, szerintem kreatív személyiség válhat belőle, de ehhez nagy figyelmet igényel, ugyanis szeret alkotni (rajz,festés, gyurma), de nem éppen nyugodt, kissé türelmetlen, hamar kiborul, dühös lesz. Persze ki nem az ha valami nem jön össze.
Sokáig csak a járművek, munkagépek érdekelték, a teherautók, traktorok márkáját felismeri, megnevezi 2-2,5 éves kora óta. Mostanra egyre inkább bővült a látóköre, érdeklik a mesék, az állatok, figyeli ha bábozok neki, és első hallás után egy egy jelenetet majdnem szó szerint eljátszik ő is. Elég bő szókincse van, amiket nagyon frappánsan használ a különböző szituációkban. Az biztos nagyon vág az esze, ezt az óvodában is megerősítették. Van is jó pár aranyköpése, amit én szorgalmasan fel is jegyzek.
Szereti az állatokat, van két kutyusa, akikkel nagyon szépen bánik, persze azért előfordul,hogy kicsit erősebben szereti őket. voltak kacsái, és nyulai. Ezeket ügyesen gondozta,etette,itatta (valamiért mind kimúlt).
Hát ilyen ő.Egy igazi okos, imádni való kis-óvodás.
Lassan viszont kistesót is szeretnénk neki. Ezzel egyenlőre még 1-2 hónapot várni szeretnék/szeretnénk, amíg elfogadja az óvodát. Mert nyilván 9 hónap alatt (+ ) azért lesz ideje elfogadni az óvodát és a kistesót is, de akkor is érzi ha valami változik és egyenlőre még hagynék időt neki.
Egy pár kép a közelmúltból:
tovább(0 hozzászólás eddig)
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(0 értékelés eddig)

Szülinapi tervek, szégyenlősség és bővülő szókincs

2014.03.07. 13:20
Hamarosan 2 éves lesz a mi kis picikénk. Idén több okból is úgy döntöttünk, hogy nem csinálunk nagy családi összejövetelt a szülinapján, hanem felkerekedünk és egy egész napos állatkerti látogatást teszünk Veszprémbe. Nagy valószínűséggel ezt jobban is fogja élvezni, mintha minden nagyszülőt, nagybácsit, nagynénit, és az ő családjukat meghívnánk, főleg most amikor annyira szégyenlős időszakát éli. Nem is tudom, mit csináljak ezzel a dologgal, mert tényleg nagyon szégyenlős lett, akiket nem lát napi/heti rendszerességgel azok elől rögtön bújik mögém. Persze ennek talán jó oldala is van, nem megy el senkivel, akit nem ismer.
De vajon azzal segítem,ha minél többet viszem idegen helyre, és biztosítom róla,hogy nincs baj,vagy azzal, ha az ismert környezetben tartózkodunk többet, és csak akkor megyünk idegen helyre ha azt ő is szeretné?
Nyilván normál keretek között, mert postára, bevásárolni, orvoshoz... persze nem ő dönti el mikor megyünk.
Nagy dilemma :) De tudom,ha rástresszelnék rosszabb lenne.
Múlthét óta mondja a nevemet is. Nagyjából így zajlik egy ilyen beszélgetés:
-Hogy hívnak engem?
- Anyaaa - lazán, flegmán talán kicsit unott hangsúllyal.
- De mi a nevem?
- Csijja - széles mosollyal.
A Cs betűt gyönyörűen ejti, viszont a csigát, így mondja: ki(j)a.
Ha már az új szavaknál tartok, tegnap esti új szó az eke. Hiába igazi falusi gyerek.
Nagybátyókat csá- nak hívja :)
És ezer meg egy furcsábbnál furcsább szava van. A múltkor valami ilyesmit mondott: nyakacsomó.
Már többször megfigyeltem hogy elalvásnál néha cumizza a hüvelyk ujját. De nem alszik vele végig. A macit is két kézzel öleli, ha épp nincs a szájában a keze.
Lépcsőzésnél már szinte egyáltalán nem utánlépésel közlekedik fel-le.
Ami viszont kicsit zavar, nem hajlandó leülni az asztalhoz enni, de a nappaliba nagyon jókat eszik. Így hát, lehet nem jó taktika, de akkor inkább egyen ott, csak ne úgy kelljen belekönyörögni az ételt.
tovább(0 hozzászólás eddig)
Címkék:
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(2 értékelés eddig)

Január- február

2014.02.17. 12:46
Szánom-bánom,hogy oly rég nem írtam. Ennek több oka is van. Volt,hogy megírtam a bejegyzésem, és mire mentettem volna, kijelentkezett a profilomból. Plusz most épp nyelvet tanulok, mióta megtudtam,hogy nem évült még el a diplomám, így a nyelvvizsgára gyúrok. Anyóssal voltak kis összezördüléseim, de ez mára már lecsendesedett. Ilyenkor télen depis és most én voltam a célpont. Minden esetre szívesen látjuk,ha átjön,de én higiéniás okok miatt nem megyek át hozzá a kisfiammal. A papám kórházba került, két oldali tüdőgyulladással. Nagyon rossz állapotban volt,de a héten talán már hazajöhet. Itt jegyezném meg,hogy 10-en éve fekvő beteg, a mamám gondozza,ápolja, tisztázza. És ez-eddig még nem volt tüdőgyulladása. Azért ez az igazi szeretet ám!
Na ennyit a miértekről.
Petykó már egyre több szót mond. Íme az újak:
-Inni= ezt nagyon szépen mondja. Az innivalóra és az esti tápszerre.Így is kéri az innivalót.
-Afa=Apa. Először szépen kimondta,hogy apa, most viszont afa. Egyébként a tűzifára és az élő fára is ezt mondja.
-E ne= ha épp nem tetszik az aktuális mese.
-Bimbam=óra
-Demde=Szánkó, rakodógép
-Csücsi= ülj le,vagy ha ő letottyan.
-Tente,tenti= feküdj le,vagy ő lefekszik.
-Ffff=vonat,busz
-Uuuu=Kamion
-Gyiasz=MAN
-Kakasz=SCANIA
Tényleg egyre többet karattyol.
A havat először vegyes érzelmekkel fogadta, de aztán a szánkózás nagyon bejött neki.
Fogacskák terén már nem is tudom, hogy állunk. Lassan az összes kibújik,hátul is,csak a bal alsó szemfog nem akar.
Járunk baba-mama klubba is minden héten. Tetszik neki, bár az első órában leginkább az ölemben ül. Kicsit félénk, visszahúzódó, szégyenlős korszakát éli most.
A kiskutyájával megint egymásra találtak. Ölelgeti szeretgeti,mint amikor megkapta.
Kedvenc játékai:autók, benti kis qvad, kint kis motor. Kirakók,mesekönyvek. Szereti laptopon nézni a Bogyó és babócát, traktoros vagy kamionos felvonulást, esetleg buszokat, vonatokat.
A péntek esténk majdnem a sürgősségin végződött, mert felrepedt a Petykó szája. Mesét nézett a kisszékén, megbillent,apa alákapott, erre új lendületet vett és lefejelte a szekrény szélét. Lett az alsó ajkán egy 1 cm-es 2 mm-re szétnyíló vágás. De egy gyors telefon után úgy döntöttük nem visszük be a sürgősségire,mert épp nem túl jó doki volt ügyeletbe, meg altatni kellett volna a varráshoz. Viszont mivel összefeküdtek a sebszélek így varrás nélkül is rendbe jön. Sírni is csak kb 3 percig sírt, amíg vissza nem ülhetett a mese elé. Hihetetlen kemény egy gyerek. Persze utólag már nem is bánjuk,hogy nem lett varrva,mert már most nagyon szép neki.
Végül néhány kép a közelmúltból:
tovább(0 hozzászólás eddig)
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(4 értékelés eddig)

21 hónaposan

2014.01.08. 14:13módosítva: 2014.01.08. 14:38
Mostanság több bejegyzést írok,ami azért is van így mert több minden történik velünk és azért is mert a Petykó napról napra ujjit.
A fogacskák terén gőzöm sincs hogy áll,mert sok bújt ki most egyszerre,és nem engedi hogy megnézzem. Egy előző bejegyzésemben felraktam egy képet is hogy mennyi foga van és hol,de az se életszerű, mert ahol egy fogacskát jelölt ,ott nem egy hanem 2 jött ki,és volt is hely annak a kettőnek,szóval nem is bonyolódom bele,mert nehéz kibogozni.
Vannak új szavak is ám! Gáz, kaka,kukó, csá. Illetve beindult a halandzsa nyelv,ami nagyon jól áll a kisfiamnak. Apa csak azt mondja nem földiül beszél, és boldogan beszélgetésbe is elegyedik a kisfiával ezen a nyelven,ami persze a Petykót további, olykor hangosabb beszédre sarkallja.
Újabban szeret kirakózni és egész ügyes is benne.
Szobatisztaság terén próbálkozunk. A hétfői nap káoszosra is sikerült,mert fa leszedés, főzés, szobatisztaságra nevelés, és anyának is rosszalkodott a pocakja, szóval ez így kudarcos volt, de a nap végére uralomra törtem és minden rendbe lett. A helyzet az hogy a pisi egész jól megy a wc-be bár nem igazán a Petykón múlik még a dolog. A kakit viszont általában akkor végzi amikor én is a wc-n vagyok. Hiába!Inspirálom! :)
Egyre több mindent megért,néha elég egyszer elmondanom az ismeretlen állat, tárgy nevét és utána már tudja is.Utánozza már a hal tátogását, a lovat,kakast, az időkerekünkön, amit együtt készítettünk, megmutatja milyen évszak van éppen, egyedül mossa meg a testrészeit amiket mondok neki (így ismeri már a hasát, cicit, karját,kezét,lábát, fejét és a fején lévő érzékszerveit, haját, hátát, kukót és a seggét).
Végül egy kép,csak hogy megmutassam mennyire kreatív az én drágám:

Mindezt addig, míg én a kinőtt ruhákat pakoltam el. Mert szegénynek alig van játéka :)
tovább(0 hozzászólás eddig)
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(2 értékelés eddig)

Új év és a kitűzött célok

2014.01.02. 12:42
Új év!Új célok!
2014-re nincsenek teljesíthetetlen vágyaink. Igazából minden csak rajtunk múlik.
1. Szoba tisztaság: Ennek érdekében igyekszem minél kevesebbszer pelust adni a kisfiamra. Amíg hideg az idő, addig ha elmegyünk valahova, vagy az udvaron játszunk, addig pelus van a Petykón, illetve alvásnál. Mivel bilin nem ül meg a Petykó ezért a Wc-t használja több kevesebb sikerrel. Ha ráültetem azonnal nyomja a pisit. Az esetek többségében jön is. Nagy dolog még nem sikerült a wc-be. Persze elő fordul,hogy belemerül a játékba és már csak szomorúan tapogatja a pisis gatyót, de az is megesett már,hogy behúzott a wc-be.
De biztos vagyok benne,hogy sok kitartással, türelemmel hamar belejön a Petykóm ebbe is. :)
2. Egészséges étkezés: Persze eddig se gyorséttermi kajákon és konzerven éltünk. Igazából Teletálas kaját ettünk hétköznap. Ez azért volt jó,mert változatos volt, idő takarékos és nem utolsó szempont,hogy mindenki azt ette amit szeret.
Konkrétan ez a célkitűzés nem biztos hogy zökkenőmentes lesz, apuka ugyanis nem szereti a zöldséget. Hús-fanatikus, húst hússal eszik. De az egészséges étkezéshez hozzátartozik a zöldség, a gomba, a máj(amiért szintén nem rajong apukánk). Szóval ez nehezebb menet lesz mint a szobatisztaság, és ehhez nekem is kevesebb türelmem van. Ugyanis az ember nem azért melózik a kajával,hogy utána a szerettei hideget egyenek.
De próbálok pozitívan hozzáállni.
3. Több mozgás,kevesebb édesség: Ez is csak rajtunk múlik. Pl: Kisebb bevásárlásokra nem autóval megyünk. Többször bicajozunk és a napi sétát ezután se hanyagoljuk. Én igyekszem minden nap kisfiam déli alvása alatt tornázni kicsit. Apukánk a heti 1-2 futást tűzte ki célul.
4. Spórolás: Bár eddig se szórtuk két kézzel a pénzt, persze azért nem is spóroltunk. Amin viszont lehetne az a kevesebb nyalánkság. Ha már mindenképp venni kell valamit akkor a csokiropi helyett gyümölcsöt.
Tavaly nem voltak célkitűzéseink, vagy ha úgy tetszik fogadalmaink. Reméljük nem vallunk kudarcot e 4 elérendő célunkban.

Végül szeretném megköszönni nektek, akik olvastok, és azoknak akiket olvashatok. Boldog és sikeres új évet kívánok minden Babaszoba lakónak :)
tovább(0 hozzászólás eddig)
Címkék:
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(4 értékelés eddig)

Karácsony és az azt megelőző napok :)

2013.12.28. 15:52
Sajnos a decemberi hónap betegségekről is szólt nálunk. A mikulásházban valószínű elkapott a Petykó egy herpesz vírus okozta torokgyulladást.Szívós lázzal kezdődött,majd hólyagos lett a nyelve. De egy antibiotikum pár nap után rendbe hozta. 2 napig semmi baj nem volt, aztán 1 hétig hasmenés. Napi 10-15 pelus csere volt. A normaflor nem segített de a smecta por nagyon jól bevált. Aztán karácsony előtti 1-2 nap meglevesesedett az orra.
Ezt leszámítva minden oké. Szépen eszik,bár most az édességek csábítják, remekül eljátszik apával. Én nagyjából addig számítok,amíg az ételt elé rakom,pelenka csere aztán csak apa van :)
Ja kijött egyszerre alul a 11-12. fogacska is.
Ha nem szúrtam el akkor most ilyen a kis fogtérképe:
Egyre több hasonlóságot vélek felfedezni közte és az unokatesók között.
Sógornőm kislányára pl a temperamentumában hasonlít. Nyugodtabb, beszéd közben kicsit "húzza a szalagot", ahogy sógi mondaná :)
PL: annnnnyaaaaa , a baaaabaaaa
Jellemzően mindent névelővel használ.
Új szavai:
-a papa
- ez gáz
-tütü
- A vonatot, vagy ffff-nek mondja, vagy sih.

Ahogy az unokanővére anno harapott,ő ugyanúgy harap.
Sógi kisfiára pedig a memóriájában hasonlít. Olyan esze van, emlékszik arra ,hogy fél évvel ezelőtt kitől kapott egy bizonyos játékot, ruhát. vagy előző este én pakoltam össze a játékot, vagy raktam valamit el. Az unokatesó ugyan ez. Minden játékát tudta, kitől kapta és mikor. Van egy röpködéses szokása amit, szintén anno az unokatesó csinált.
Persze ő mégis más. :)
Remekül teltek az ünnepek. Cseppet sem viselte meg a Petykót a jövés-menés. Igazán büszke voltam/vagyok rá,hogy ilyen remek kis srác anyukája lehetek.
December közepén lecseréltük az autót egy nagyobbra.Szerencsére könnyedén vette a váltást a kisfiúnk.
Mézeskalács sütés:


Végül Karácsonyunk képekben:
tovább(0 hozzászólás eddig)
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(6 értékelés eddig)

Anya/ Mikulásházban jártunk

2013.12.02. 11:49
Tegnap először mondta ki a kisfiam,hogy anya. Persze egész este ezt gyakorolta. Még villanyoltás után is sutyorogta :) A világ legédesebb hangján mondja:Anya :) Igazán szívet melengető :)
Tegnap Mikulásfalván jártunk a Mikulásházba, állatsimogatóba, Ugráldába és Játszóházba. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Egy szuper napot töltöttünk el a mamával ott. Sajnos apukánk melózott.
Petykó a vártnál jobban élvezte. Tartottam tőle,hogy megijed a Mikulástól, de még kezet is fogott vele:
Végre áttörést is sikerült elérni. Imádja a lovakat,pónikat, de eddig nem ült meg rajtuk. Tegnap viszont póni lovagolt.Ez látható a képen,illetve anya és baba a Betlehem előtt:

Az utolsó kollázst az állatsimogatóban és a játszóházakban készült képekből állítottam össze:
tovább(0 hozzászólás eddig)
Címkék:
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(3 értékelés eddig)

Új szavak/Néhány kép a közelmúltból

2013.11.29. 12:12
Egy gyors bejegyzés az új szavakról,csak hogy ne vesszen a feledés homályába :)
Ritkán mondja már,hogy apuci nagyjából így: aputyi
A boci: buu
Maci: nyanya <- ezt ő alkotta, ha macit mondok neki,vagy mutatom, akkor is nyanya:)
Cica: dzidzi, cicc,tyitya
Ezek az új szavak. Szoktunk is velük játszani, hogy én mondom,ő meg ismételi utánam (főleg öltözködés közben), persze ravasz anya mindig próbálkozik új szavakkal amiket ő nem ismétel csak mosolyog rajtuk :)
A legédesebb, hogy mindegyiket névelővel mondja :)
Ja és apa jóvoltából a pelenkás doboz átlényegült brummává:
Apa és a rakodógép szuperül elringatta, mindezt úgy,hogy dolgoztak,tehát volt hang és csattogás,billegés


És ha nem brummázik, akkor békát is szokott etetni :)
tovább(0 hozzászólás eddig)
Címkék:
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(2 értékelés eddig)

A mama is anya

2013.11.13. 12:41
Mama?! Drága kisfiam mind a nagymamákat, mind engem mamának hív. Pedig mindig anyát mondok neki, pl: Gyere ide anyához. Meg is érti hogy anya,mégis ő mamának hív.
Eddig még nem is fordult elő,hogy éjszaka mamát kiabálva ébredjen, Valószínű rosszat álmodott,de szerencsére hamar megnyugodott, a "mama" azaz anya közelében.
Tegnap doktornéninél is jártunk oltás apropójából. Remekül viselte a várakozást,elberregett a váróteremben, a mellettünk lévő kislány anyukájától elkéregette a kislány kekszeit, persze mi is vittünk de a milyenké 'gagyi' állatos volt, az övéké meg kerek. :)
11 kg és 84,5 cm-t mért a védőnő.
Igazi kis kárörvendő gézengúz pasi. Ha valaminek nekimegyek, beütöm magam kinevet,tegnap pedig egy srác bohóckodott és felbukott. Na az én tökmagom nem fogta ám vissza magát,hangosan nevetett. Szerencsére a srác is nevetett magán,plusz elég messze voltunk így talán nem is hallotta.
Ja és a hétvége óta,ha épp olyanja van apukát aputyinak hívja :)
Talán hamarosan én is anyuci leszek :)
tovább(0 hozzászólás eddig)
Címkék:
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(2 értékelés eddig)

Hol a határ?

2013.11.09. 12:33
Azt a mindenit! Na most kezdek csak igazán elfáradni a nap végére. 19. hónaposan Petykó már szépen eljátszik egyedül, nem kell mindig ott ülnöm mellette és ez bizony meglátszik a házunkon is. Egyre többet tudok vele foglalkozni kívül belül. Persze szeretem is szépítgetni,nem is ettől fáradok el igazán. Ami teljesen leszív nap végére az a kisfiam jelenlegi próbálkozásai, ugyanis feszegeti a határokat. Azok a dolgok, szokások amiket eddig kialakítottam nála tökéletesen beépültek a mindennapjaiba. Vagy talán mégse?
Csak néhány példa:
1. Ha elmegyünk valahova lekapcsoljuk a TV-t. Eddig ha megkértem, hogy kapcsolja le, örömmel teljesítette, aztán már kérni se kellett. Csak mondtam, hogy készülődünk, megyünk ki és ő máris kikapcsolta. Most a világ minden kincséért se hallja meg a kérésemet.
2. Cipőben nem megyünk be a konyhába. Ez is szuperül ment. Bejöttünk a lakásba, leült a padra és várta,hogy levetkőztessem. Most beszalad a konyhaajtóig megvárja,hogy figyeljek rá, rám vigyorog és betrappol a konyhába.
3. Ha hívom elindul felém,majd mielőtt elérném vigyorogva elszalad,vagy úgy csinál mint aki nem hall.
Persze tudom, ez hozzá tartozik a fejlődéséhez,csak még nem találtam meg a megfelelő módszert, hogy mi az ami beválik. Kértem szépen,érveltem, mérgesen, hangosan.... Tegnap pl addig jutottunk,hogy kérésem ellenére is a nagy fűben sétál,hiába mondtam neki,hogy el fog esni és megcsípi a csalán. Persze megtörtént amitől tartottam, két kézzel tenyerelt egy csalánmezőre. Megvigasztaltam, elmondtam neki, hogy ezért figyelmeztettem,ne a nagy fűbe menjen, jót akartam neki. Persze utána el se engedte a kezem :)
Szerencsére az éjszakák javultak. Csak 1-szer max 2* ébred és kajcsi után vissza is alszik.
A másik, talán én vagyok a rossz,de egyre nehezebben viselem anyósom hozzáállását életstílusát. Persze, ha apukán múlana 2 hetente látná az unokáját,pedig itt lakik a szomszédba. Nehéz eset na! A múltkor nála hagytam amíg hazaszaladtam kiteregetni. Hallom ám, hogy sír, szegény vérzett a feje, anyósom azt se tudta hova ütötte be. A másik sorra töri nála a poharakat kaspókat, csak azt nem értem miért nem teszi feljebb vagy miért engedi a közelükbe. A hét elején meg egy doboz hypót öntött ki a kisfiam, mert nem tekerte rá rendesen a tetejét. Az már más kérdés, miért is volt a földön a hypó. Plusz bent alszik egy szobába egy bolhás kis döggel,ami mindenre felmászik. Legszívesebben át se vinném, nem is megyünk csak 3 naponta,persze láttam is rajta, hogy sérti a dolog. Ma meg kint voltunk, mondtam a kisfiamnak ne menjen be,mert maradjunk kint a friss levegőn,erre az öreganyja bevitte,hiába kiabáltam utánuk. Mire odaértem, már vetkőztette le. Én vissza adtam rá a cipőt, erre,ő mi van nem jöhet be?
Huuu,na mindegy is,csak jól esett kiírni mert már sok belőle!

Végül egy kép az én csibészkémről:
tovább(2 hozzászólás eddig)
Címkék:
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(1 értékelés eddig)