Terhesség hétről hétre

Kiara kisasszony mindennapjai

Kicsi Életem, Kiara mindennapjairól írok ebben a naplóban. Ő már igazi nagylány, hiszen elmúlt másfél éves, no meg amúgyis Igazi Nő. Az első gyermekünk, akinek fejlődését rajongással kísérjük végig. Imádom, hogy mindennap van 1-1 apró csoda, 1 új szó, 1 új mutatvány, amivel elkápráztat minket és a családot. Megpróbálom ezeket a momentumokat itt megörökíteni, megmutatni Nektek az én Kincsemet.

"Duda", "laló" és társai

2010.06.04. 21:45módosítva: 2010.06.07. 12:53
Úgy 2 hete Budapesten jártunk, úgymond összekötöttük a kellemeset a hasznossal: meglátogattuk nagybeteg mamámat a kórházban, és kirándulásképp sétáltunk egy nagyot a Duna-parton. Kiara ahogy meglátta a nagy vizet, egyből szerelembe esett. Már az autóban lelkesen kiabálta, hogy "duda-duda", a babakocsiban meg próbálkozott felállni, csakhogy jobban láthassa érdeklődése legfrissebb tárgyát. A hazaúton (alvás helyett) folyamatos élménybeszámolót tartott, melyben csak a következő szavak hangzottak el: "duda-duda".

Ma a tévében néztük az árvízhelyzettel kapcsolatos riportokat, kislányom nem hagyta kommentár nélkül az eseményeket: "duda-duda". Lementünk a boltba, minden pocsolya "duda" volt számára. Tehát duda = víz.

Egyetlen szó van, amit gyakran emleget, de mindig máskor, másra mondja, szép éneklős hanglejtéssel. Ez a "laló". Elképzelésünk sincs, hogy mit jelenthet, pedig nagyon szeretnénk tudni :)

Egyre többet beszél a maga nyelvén (mondhatni egész nap, megállás nélkül), és próbál minket is utánozni. Sokszor, ha beszélgetünk mondjuk Apával, észrevesszük, hogy "antennáz" a kis drága.
Nos íme egy 19 hónapos szókincse:

ana = anya
mama
papa
baba
didé = dédi
csicsijjababba
nem
szia
otta = ott van
kuka
búú = busz
ató = autó
ató = ajtó
brümmbrümm = autó
brümmbrümmel = autóval
ditá = gitár
dó = dob
tá = tál
ké = kék
piii = pink
lila
ká = kád
szica = cica
vává = kutya
giga = csiga
sétááá = sétálni
hinta
hintapalinta
duda = Duna, víz
villa
dinnya = dinnye
pipa = répa
vává = várjál
nanó = manó
tovább(0 hozzászólás eddig)
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(1 értékelés eddig)

19 hónapos nagylány

2010.06.03. 12:59módosítva: 2010.06.03. 13:26
Emlékszem, napra pontosan 2 évvel ezelőtt Apával Balatonfüreden kóvályogtunk, Apa megmártózott a tihanyi Gödrösnél a Balatonban. Én nem mertem belemenni, de nem is hiányzott a jéghideg víz. Aznap délután sms-t kaptam 1 volt osztálytársnőmtől, melyben tudatta, hogy megszületett a lánya. Hogy irigykedtem rá, hogy Ő már itt tart, az én pocakom meg éppencsak elkezdett gömbölyödni... Hát mára az ő babája már 2 éves, az én pocaklakóm pedig 2 nappal ezelőtt betöltötte a 19 hónapot. Már közelebb vagyunk a 2 évhez, mint a 1-hez. Borzasztó belegondolni, milyen gyorsan eltelt ez az idő Vele.

Tegnap nagy esemény történt: Kiara ráült a wc-re! Az úúúgy volt, hogy én pisiltem, és miután végeztem, ő odaállt a wc elé és húzogatta a nadrágját. Gondoltam, próba cseresznye, lehúztam a nacit, és felültettem. Vagy 5 percig tartottam, közben elsoroltuk az összes testrészét, és láthatóan jól érezte magát a trónon. Aztán megkérdeztem, hogy levegyük-e a pelust is, de nem akarta. Később volt egy újabb próbálkozás, immár a gyorsan előbányászott wc-szűkítő segítségével, ráadásul meztelen popsival. Sajnos így már nem tűnt olyan bulinak a dolog, és kb. 4 másodperc után meg is unta a trónolást. De én nagyon örülök, hogy érdeklődik, és büszke vagyok rá. Talán mégsem esélytelen, hogy szobatiszta legyen a bölcsikezdésre?

Bevett szokás, hogy Apa a cumisüvegben elkészített esti babaitalt a gyerekszoba heverőjére teszi le, mivel fürcsi után ott fogyasztja el a Kisasszony. Tegnap míg mi Apával a konyhában tettünk-vettünk, gyanúsan nagy volt a csend a gyerekszobában. Rohantam be, hogy nincs-e valami baj: hát az én lányom ült a heverő szélén, bambult ki a fejéből, és ette a vacsiját. Majd megszakadtunk Apával a röhögéstől: pont úgy csinál ez a gyerek, mint aki nem kap enni.
tovább(0 hozzászólás eddig)
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(84 értékelés eddig)