Terhesség hétről hétre

Jázmin-napló

Várandósságom terhességi cukorbeteg kismamaként, és életünk Jázmin születése után.

3 éves státuszvizsgálat

2012.08.19. 10:40módosítva: 2012.08.19. 11:36
Hétfőn voltunk a védőben a 3 éves státusz vizsgálaton. Ámbár majd csak 31-én lesz 3 éves Jázmin, de most voltam szabin a héten, úgyhogy így beszéltük meg a védőnővel, hogy most megejtjük a vizsgálatot. Mindent tud az én kicsikém, bár először nem akart bemenni a védőnőhöz. Igazából elég régen voltunk, és a mi védőnőnk elment szülni, úgyhogy még meg kell neki szokni.
95 centi, 14 és fél kiló.
Oviba most nem ment a héten, mert szabin voltunk, kérdeztük, szeretne-e menni, meg a Rebeka sem ment, így Jázmin sem akart, jól elvoltunk itthon.
Sokat járunk játszóterezni is, simán odamegy más, nagyobb gyerekekhez is. Múltkor is elkérte egy nagyobb kislány rollerjét, és ügyesen vissza is adta. Bár hazamenetelkor általában van egy kis hiszti, mint általában a gyerekeknél, hisz még maradna, nem akar hazamenni, de ha egyszer muszáj.
Egyfolytában beszél, be nem áll a szája :) Olyan dumája van, nagyon okos dolgokat mond, kis értelmes, és annyira de annyira büszke vagyok rá.
Ügyesen számol, tudja a betűket, bár tudom, hogy ezt még nem kéne tudnia, de ha egyszer ez érdekli, arra fogékony, sokat szeret a játék laptopjával foglalatoskodni,
Azért rajzolgat, színezget is, de kevesebbet.
Most a héten sokat játszottunk, meséltünk stb. hogy itthon voltam szabin. Jól esett/esik nekem is ez a pár nap szabadság, még ha nem is pihenéssel telt, mert sokat takarítottam, pakoltam stb., de azért mégis csak itthon voltam, és bár szeretem a munkám, azért jól esett egy kis szünet.

Kis drágám:Hogy lehet így aludni? :)

tovább(0 hozzászólás eddig)
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(4 értékelés eddig)

Elkezdtük az ovit

2012.08.07. 07:45módosítva: 2012.08.07. 07:47
Múlt héten voltunk az oviban megbeszélni, és tegnap kezdtük a beszoktatást. Első alkalommal ott voltam kb. 1 órát, aztán amikor mentem dolgozni odajött a Mama, kicsit még maradt játszani, aztán ma valószínű hasonló lesz a helyzet, de most nem maradok 1 órát, és a Maminak is mondom, hogy 11 körül ráér érte jönni, mert nagyon jól eljátszott tegnap is. Aztán holnaptól akár délig is maradhat, és akkor egy hét alatt meglátjuk, hogy viszonyul Jázmin az egészhez, de úgy gondolom, nem lesz gond. Sokszor emlegette, hogy már szeretne menni oviba, tudja, hogy ott van Rebeka, az unokatesója is.
Úgyhogy a héten minden nap megy oviba, aztán meglátjuk, mert utána héten itthon leszünk szabin, de lehet hogy akkor is elvisszük 1 délelőttre, mivel sok a dolog itthon, meg azért is, hogy ne essen ki nagyon a dolgokból, meg biztos szívesen is menne. Aug. 20 után pedig már ott is alhat, hogy szeptemberre, amikor már 8 órában fogok dolgozni, megszokja, hisz akkor gyakorlatilag egész nap ott lesz az oviban.
Az elmúlt hónapokban két új játszótérrel is gyarapodott városunk (most az utóbbin én konferáltam). Úgyhogy mostanában sokat játszóterezünk, mindkét játszón. Úgy látom, Jázmin könnyen ismerkedik, távolról figyeltem, hogy odamegy nagyobb gyerekekhez beszélgetni, játszani, bár azok nem mindig foglalkoznak vele, de úgy gondolom, az nagyon jó indulás az ovihoz, hogy nem félős. :)
tovább(0 hozzászólás eddig)
Címkék:
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(26 értékelés eddig)

Sebészeten

2012.07.28. 21:21módosítva: 2012.07.28. 21:27
Érdekesen és eseménydúsan alakul a nyár. A héten, szerdán délutántól kezdve szúrt a hasam, a köldököm mellett bal oldalon, kérdezte is Párom, hogy bevigyen-e az ügyeletre, de úgy döntöttem, inkább nem, meg reggelre el is múlt. Aztán másnap délelőtt megint el kezdett fájni, a köldököm mellett a jobb oldalon, épp beértem munkába, de rövid időn belül rájöttem, hogy így nem tudok dolgozni, és inkább meg kell nézetni a sebészeten. Úgyhogy irány a kórház, sebészet, dögmelegben, majdnem 11 órakor értünk be a kórházba. Még jó, hogy van ismerősünk a sebészeten, így nem kellett sokat várni. Megnézett a doki, megnyomkodta a hasam, kérdezte, hol fáj, és közölte, hogy valószínűleg semmi komoly, de azért csináljuk hasi UH-ot, és félvállról kibökte, amúgy meg már meg kellett volna műteni vakbéllel, mivel már kétszer volt vakbélgyanúm. Délidőben felmentünk az UH-hoz, épp ebédszünet volt, de szerencsére azért nem kellett sokat várni, aztán behívtak, és megnézte egy kedves doktornő, hogy mi a helyzet odabent. Talált valamiket a gyomromban, amire nem tudott mit mondani, mitől van, azt mondta, vírustól is lehet. Mondtam a cisztámat is, megnézte, és jó hír, hogy nem találta, úgyhogy úgy néz ki, sikeres volt a kúra, és kipukkadt a cisztám. Viszont talált egy kisebb cisztát a vesémben, és közölte, hogy májban is lehet, több szervben lehet ciszta, de többnyire nem okoz panaszt, és reméljük elmúlik. Köszi! Reméljük. Aztán vissza a sebészetre, ahol a munkájába már igencsak belefáradt, pedig ahhoz képest fiatal doki annyit tudott mondani az egész bajomra, hogy diétázzak és pihenjek. Ahha, én aki amúgy is olyan életmódot folytatok, hogy nem eszem zsíros kajákat, és a szénhidrátra is odafigyelek, pl. vacsira alig eszek szénhidrátot, aminek eredményeképpen az elmúlt 3-4 hétben fogytam 2 kilót. A pihenésről meg annyit, hogy másnap rendezvényem volt, úgyhogy szabit nem tudtam kivenni, aznap beszóltam a munkahelyemre, ha nem baj, már nem mennék vissza, aztán pihentem 1 órát, és mentünk Jázminért, ennyi volt a pihenés. Másnap egész nap meló, játszótér átadási ünnepség, ahol én konferáltam. Azóta is fájogat a hasam, de talán már múlik el, remélem...

Hazaköltözött az eddig 5 évig Angliában élő barátnőm, megcsalta a párja, ezért hazaköltözött a szüleihez, a 15 hónapos kisfiával. Nem semmi, hogy manapság milyen könnyen feladják bizonyos emberek a kapcsolataikat, és nem harcolnak érte. (Mármint arra gondolok, hogy a párja megcsalta, meg sem próbálta rendbe hozni a a kapcsolatukat, a barátnőmmel egyetértek, hogy otthagyta). És annyi hasonló esetet hallani.
Annyi jó van benne, hogy hetente találkozunk. Már tervezünk egy bulit is, jövő hétre, vagy utána hétre. Bár mindketten anyukák vagyunk, és reggel kelni kell a gyerekhez, bár én meg tudom úgy oldani, hogy ha anyuéknál alszik, hogy tudok többet aludni.

Kicsit sok most már az ünnepelésből, és még hol a vége :) 2 hete volt húgom, meg párom húgának szülinapja (egy napom), előtte apum névnapja, jövő héten házassági évfordulónk és anyum szülinapja (egy napon) aztán párom szülinapja, és barátnőm szülinapja, majd végül augusztus 31-én lesz 3 éves kicsi Jázmin.
tovább(0 hozzászólás eddig)
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(6 értékelés eddig)

Nyár

2012.07.17. 17:47
Jól sikerült a nyaralás, amikor 3 napig - Jázmin nélkül - mentünk barátokkal Siófokra. Első nap nekem rettentő nehéz volt, annyira hiányzott Jázmin, azon agyaltam mit csinál, mi van vele stb. telefonon konzultátunk anyósommal, hogy minden oké, jól érzi magát. Második nap már könnyebb volt, de furi volt hogy nincs velem pici angyalom, de jól éreztem magam, strandoltunk egész nap, nagyon meleg volt, esténként buliztunk, viszont néhány óránál többet egyik nap sem aludtunk.
Hazajöttünk, még utána 2 napig itthon voltam szabin. Azt hittem hogy majd a 2 napban még kipihenem magam. Erre ahogy hazaértünk, akkor este kezdődött, hogy nagyon rosszul aludt Jázmin, sokszor sírt álmában, fel is ébredt többször. Másnap este hőemelkedése volt, plusz ment a hasa, és állandóan folyott az orra. Szóval alig aludtam éjjelente napokig, aztán mentem dolgozni is, úgyhogy rettentő fáradt voltam.
Nem tudni pontosan, hogy mi lehetett, vírus is talán, meg esetleg valami lelki dolog is, hogy rosszul aludt, kérdeztem, mi a baja, és azt mondta, hogy mindene fáj. Szóval megbeszéltük Apával hogy most egy ideig nem visszük egyik mamához sem éjszakára aludni, legyen otthon velünk, hátha jót tesz neki. Végül is néhány napig tartott, azóta jól alszik, ahogy előtte.

Annyira büszke vagyok drága kincsemre. Hihetetlen milyen okos. Mostanság az egyik kedvenc elfoglaltsága, hogy a laptopon ír betűket meg számokat, és mondja amit bepötyög. Pl. 20-at, 25- öt is tudja, és nincs még 3 éves. Viszont rajzolni nemigen szeret, inkább kéri hogy mi rajzoljunk, v. színezünk és azt nézi, azért ritkán rajzolgat ő is, de a betűk meg a számok az nagyon megy neki :)
Olyan édes aranyköpései vannak, de sajnos csak egy kis részét tudom megörökíteni, most ami eszembe jut:
Kérdezte az anyajegyemet, hogy mi az. Mondtuk anyajegy, aztán legközelebb az övére azt mondta hogy Jázminjegy, apáéra meg hogy apajegy. :)

A cisztámmal nem tudom mi a helyzet, majd augusztusban kell mennem vissza a nődokihoz, remélem jó híreket fog mondani. Összességében 16 napig volt meg a mensim, már annyira untam, hogy már sosem lesz vége. Aztán most elvileg nem fog megjönni, mert nem kell szünetet tartanom a két levél fogamzásgátló között, és ha beszedem a másodikat is, akkor kell mennem a dokihoz. Szoktam érezni szúrkálódást, mostanában egyre többet, de épp a másik oldalon, mert a jobb petefészkemben találta a cisztát, szóval nem tudom…

A melóhelyen minden oké, jól állnak a dolgaim, már projektmenedzser is vagyok, szóval nem unatkozom :)
tovább(0 hozzászólás eddig)
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(9 értékelés eddig)

Cisztával az élet

2012.06.27. 14:35módosítva: 2012.06.27. 14:38
Úgy látszik nagyon megzavarodott a szervezetem, a gyógyszertől és a hormonoktól. Kicsit kezd elegem lenni, ugyanis már 11 napja menstruálok. Végül is 2 hónap után magától megjött a menzeszem, de ez is érdekes, hogy pénteki napon voltam nőgyógyásznál megnézetni, hogy miért nem jön meg, (és akkor derült ki hogy petefészekcisztám van) majd szombaton megjött magától, de a gyógyszert - amit arra írt fel hogy megjöjjön - még egy napig kellett szednem, ezt követően az 5. napon kezdtem el szedni fogamzásgátlót.
Voltak elég nagy görcseim is, mikor megjött, és utána napokban is, de úgy vagyok vele, hogy megteszek mindent, amit kell, csak múljon el a cisztám, és ne kerüljön sor műtétre!
Majd augusztusban kell visszamennem nőgyógyászhoz kontrollra, akkor derül majd ki, hogy sikeres volt-e a terápia. Bízom benne, hogy igen. Mert nagyon nem kellemes egy cisztával élni.
Sosem gondoltam, hogy valaha még szedek fogamzásgátlót, mert évekig szedtem, aztán abbahagytam, és eldöntöttem, hogy többet nem szeretnék szedni a hormonok miatt, de most ha ez a kezelési módszer, akkor kénytelen vagyok. 2 hónapig szedni.

Jázminnak gyógyul a sebe, már nem fáj neki.
Készülünk a nyaralásra, most lesz először, hogy egy egész hétvégét péntekről vasárnapig a Mamánál lesz Jázmin, mi meg elmegyünk Siófokra hatan barátokkal kicsit lazítani. Valószínű én fogom rosszabbul viselni kicsi lányom hiányát, ő jól ellesz a Mamival, de én már előre azon parázok hogy fogom kibírni nélküle.
Igazából Apa beszélt rá, hogy már otthagyhatjuk 3 napig a maminál, hisz már 3 éves lesz nyár végén. Mert egy éjszakát már sokat aludt mindkét mamájánál, de egy egész hétvégét még nem. Hát kiváncsi leszek, hogy viseljük. Én direkt úgy vettem ki szabit, hogy a nyaralás előtt is itthon vagyok vele két napot, és utána is még két napot szabin leszek, sőt akkor még Apa is, úgyhogy megígértük Jázminnak, hogy vele is elmegyünk strandolni. :)
tovább(0 hozzászólás eddig)
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(6 értékelés eddig)

Már rég voltunk az ügyeleten

2012.06.25. 08:33módosítva: 2012.06.25. 11:55
most megint sor került rá. Nem gondoltuk (bár azt előre sosem lehet tudni) hogy egy ártatlan esésnek milyen következményei lesznek.
Nem láttam az esetet, mert fenn a teraszon teregettem a ruhákat, Jázmin Apával volt az udvaron, amikor végeztem, hallom, hogy nagyon sír Jázmin. Látom, hogy Apa hozza fel a kezében kicsi lányunkat, lehorzsolta a szeme mellett a bőrét. Átesett a motorján, tehát nem is száguldozott vele, hanem fel akart rá ülni, és valahogy átesett rajta, és a beton lehorzsolta. Alig vérzett, lefertőtlenítettük, miután megnyugodott, nem is nagyon foglalkozott vele, csak lefekvésénél fájlalta még, ez érthető. Éjszaka jót aludt, majd reggel mikor felkelt, látjuk, hogy az egyik szeme kisebb mint a másik, megduzzadt az a szeme amellett lehorzsolta a bőrét. Rossz volt látni kicsikémet, hogy az egyik szemét nem tudta rendesen kinyitni. Úgyhogy hamar megszületett a döntés: irány az ügyelet. Megreggeliztünk, felöltöztünk, aztán autóba be, és mentünk a gyermekügyeletre. Ahova csak kb. 10 perc múlva érkezett meg egy doktornő, megnézte Jázmin szemét és a sebét, közölte, hogy menjünk a traumatológiára, odatartozik az "eset" aztán majd ott mondják a továbbiakat, hogy kell-e szemészetre is menni, hogy bent kell-e maradnia stb. elsétáltunk a nem közel lévő traumatológiára, Jázmin élvezte, hogy liftezhetett. Még jó, hogy van ismerősünk a kórházban, Apa nagynénje aki épp dolgozott is, felhívtuk, odajött, és beszélt a traumatológián lévő orvossal, így hamar behívtak minket. Előtte szépen megbeszéltem Jázminnal, hogy ügyesen mutassa majd meg a szemét az orvosoknak. És lám, olyan ügyes volt, felfeküdt a vizsgálóágyra, Apával ott voltunk mellette, és türelmesen hagyta, hogy megnézzék, ellássák a sebet. Csak néztünk egymásra Apával milyen okos és ügyes volt picikénk. Elküldtek minket röntgenre, ott sem kellett sokat várnunk, megröntgenezték Jázmin fejét, kíváncsian nézte a műszert, ott is nagyon ügyes volt, sehol nem ellenkezett, türelmes volt. Kisebb kinti ücsörgés után, behívtak ismét a traumatológiára, mondták, hogy negatív a koponyaröntgen, és ha váladékozna a szeme, akkor hétfőn keressük fel a szemészetet. Olyan ügyesen viselkedett kis hősünk, hogy jutalmul fagyiztunk egyet a nagy ijedtség után. Ebédre előtt haza is értünk, még jó, hogy főzni nem kellett, mert a délelőttünk gyorsan elment az ügyeleten, de ha nincs protekciónk tovább tartott volna az egész, az biztos.
Ezt a balesetet leszámítva, jól telt a hétvégénk, vagyis inkább a szombati napunk. Szombat délután Jázmin nagy örömére, elmentünk a juniálisra, ahol 3 ugrálóvár is volt, nagyon élvezte, aztán az ugrálás és csúszkálás után elnéztünk a gyöngyfűzéses sátorhoz, készítettünk Jázminnal közösen egy szép rózsaszín karkötőt neki. Aztán pörgettünk a szerencsekereken, néztünk zsákbamacskát, kapott lufit, ettünk finomat, szóval nagyon tartalmas program volt, és jól éreztük magunkat. Ezek után történt estefele itthon a baleset, a lényeg, hogy szerencsére nem lett nagyobb baj.
tovább(2 hozzászólás eddig)
Címkék:
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(10 értékelés eddig)

Ciszta

2012.06.17. 21:31módosítva: 2012.06.17. 21:35
Mindig olyan jön, ami még nem volt...
Több mint 2 hónapja késett a mensim, már terhességi tesztet is csináltam, ami negatív lett. Egyébként is gondoltam, hogy nem vagyok terhes, és más lehet az oka, miért késik ennyit. Bár sosem volt túl pontos, de ennyit nem maradt ki, úgyhogy bejelentkeztem a város egyik legjobb nőgyógyászához magánrendelésre, mert mégis csak meg kéne nézetni mi újság, de bíztam benne, majd azt mondja, minden rendben, maximum felír gyógyszert, amitől megjön.
Keddi napon jelentkeztem be, péntek du. fél 7-re kaptam időpontot, gondoltam, szuper, szabit sem kell kivenni. Péntekig tépelődtem, vajon mit fog mondani, akár még terhes is lehetek? Sokminden megfordult a fejemben.
Aztán elérkezett a péntek. Egész jó kedvem volt, munkahelyemen is, aztán nagy örömmel mentem Jázminért, utána fürdés, aztán irány a doki.
Az orvos türelmesen meghallgatott, mi a problémám, hogy 2 hónapja késik stb. aztán mondta, hogy akkor csinálunk egy hüvelyi ultrahangot. Gondoltam, oké, ő tudja, mit kell tenni, olyanom még úgy sem volt. Még viccelődtünk is. Aztán nem sokkal később megszólalt:
- Na látja ezt a nagy fekete foltot - és a monitorra mutatott - ezért nem jön meg.
- Ez egy ciszta - folytatta.
Egy 5,5 centi átmérőjű ciszta van a jobb petefészkemben.
Aztán kérdezősködtem, mi ez, mitől lehet, stb. Elmondta, mi a teendő. Írt fel gyógyszert, hogy megjöjjön, aztán ha megjön, akkor 2 hónapig fogamzásgátlót kell szednem (amit már pár éve abbahagytam, és többet nem akartam szedni), és 2 hónap múlva kontroll, majd meglátjuk, felszívódik-e vagy nagyobb lesz, és akkor meglátjuk a továbbiakat. Nagyon bízom benne, hogy nem kell műteni, és felszívódik ez a ciszta.
Még sosem volt cisztám, és eléggé letörtem, este a neten egyből utánaolvastam, aztán végül is egy kicsit megnyugodtam, de sokszor eszembe jut, hogy ott van, bennem van, nem tudom irányítani.
Aztán már tegnap estétől úgy láttam a jelekből, hogy talán meg fog jönni. Ma kezdtem el szedni gyógyszert, amit felírt arra hogy megjöjjön, és kb. fél órával azután hogy bevettem a gyógyszert, megjött. Érdekes, bár biztos nem attól. :)
Most az is érdekes, hogy a doki azt mondta, azért nem jött meg eddig, mert a ciszta elzárta az útját, akkor most hogy-hogy megjött magától???
tovább(0 hozzászólás eddig)
Címkék:
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(0 értékelés eddig)

Anyaság és karrier

2012.06.13. 08:28módosítva: 2012.06.13. 08:32
Életemnek abban az időszakában lettem édesanya, amikor kellett, a legjobbkor. Így volt betervezve :) Akkor voltam 25 éves, majd nem egészen 28 évesen visszatértem a munkaerőpiacra, még mindig fiatal vagyok, tele ambícióval, mintha mi sem történt volna. Persze, közben a világ legboldogabb embere lettem azzal, hogy világra hoztam kicsi drágámát.
Fél éve mentem vissza dolgozni - a szülés előtti munkahelyemre, ahova már vártak vissza - 6 órában. Jázminra addig a Mama vigyáz, amíg én dolgozom. Kicsi lányom nehezen viselte, aminek éjszakai felkelések és nyugtalan alvás lett az eredménye az első hetekben. Aztán hozzászoktunk, ő is, én is. Nekem is hiányzott, és 2 év után fura volt, hogy nincs velem, de ez az élet rendje.
Alig hogy visszatértem a munka világába, és dolgoztam 2 hónapot, a főnököm előállt egy szuper lehetőséggel, mit szólok hozzá, mert rám gondolt, elvállalom-e. Tetszett az ötlet, hisz hatalmas előrelépés nekem, és nem is kellett azonnal válaszolni, és kezdeni, mivel a kezdés még nem volt meg pontosan, csak a pozíció volt biztos.
Nyilván kislányom nevelése és igényei az elsők számomra, és hogy mindig boldog legyen, de azt sem szabad figyelmen kívül hagynom, hogy ez az állás óriási lehetőség számomra.
Mindenkinek mások a prioritások, minden nő maga érzi, mikor jön el az ideje a gyermekvállalásnak. Úgy gondolom, még sok lehetőség előtt állok.
Amióta visszamentem dolgozni, nagymértékben megváltozott életünk. Kevesebb időm van blogot és cikkeket írni, elmélyülni és ha jön az ihlet verset vagy novellát írni, továbbá anno több időm volt könyvet olvasni, vagy csak úgy simán a gép előtt ülni és netezni. A fodrász és a körmös szombat délelőtti programom, máskor oda nem jutok el. Minden megváltozott, már nem csak ANYA vagyok, hanem DOLGOZÓ anya, ami még több feladatot jelent.
Anya vagyok, aki helyt áll a munka és karrier világában, odafigyel magára, kinézetére, aggódik a gyermeke miatt, igyekszik megadni neki mindent, nevelem és formálom, hogy boldog és sikeres legyen az életben, és próbálok egyensúlyt teremteni minden fronton (gyereknevelés, háztartás, munka, párkapcsolat).
Kíváncsi leszek, szeptembertől hogy oldjuk meg, mert elkezdek egy továbbképzést is. Tehát még több feladat, és még az ovit is akkor kezdjük...
Szóval halad a karrier is, Jázminnal, aki napról-napra elkápráztat, és eltölt büszkeséggel, próbálom minél tartalmasabban tölteni azt a kis időt, amit együtt vagyunk.
tovább(0 hozzászólás eddig)
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(45 értékelés eddig)

Bikiniszezonra bikinialak

2012.06.05. 07:35módosítva: 2012.06.05. 08:01
4 hetem van arra, hogy elérjem a "bikinialakot", ugyanis június végén megyünk Siófokra nyaralni, amit már nagyon várok, viszont addigra rendbe kell hoznom magam.
Meg is van az új terv, amihez tartani fogom magam, hisz az akaraterővel sosem volt gond nálam.

szóval az alakformálás és fogyás terve:

Heti többszöri futás, előtte torna, és minden nap kb 100 hasprés.
A torna leginkább a hasra és a fenék formálására irányul.
Természetesen az étrend is nagyon fontos, a rengeteg mozgás mellett.
Saját tapasztalatból tudom, hogy a kevesebb szénhidrát és futás kombináció nagyon hatásos, mindig a bevált receptemhez fordulok, ha fogyni vagy alakformálni szeretnék. Ez mindig beválik. A legjobb a ha vacsira már nem eszek szénhidrátot.

Úgy gondolom elég idő lesz a 4 hét a kellő eredmény eléréséhez. Jól szeretnék kinézni a bikiniben. Kilóban igazából nem kell sokat fogynom, ha 2 v. 3 kiló lemegy az elég is lenne, annyi tuti le is fog. :) A lényeg az alakformálás, hogy minden a helyén legyen, ne legyen "háj" sehol.
Be is szereztem már egy édes pink bikinit, és egy sötét rózsaszín trikinit, és a tavalyi fekete trikimin is viszem majd a nyaralásra, viszont én elvárom magamtól, hogy az alakom is olyan legyen benne, amit én látni szeretnék a tükörben.

Apa is eljár futni, és edz is, felváltva tudunk járni futni.
Tegnap mikor tornáztam, Jázmin is odajött, és mondta: Anya tornázok én is. És olyan édi kis mozdulatokat csinált, azon kuncogtam, de aztán hamar megunta, és visszament a szobájába játszani.
tovább(0 hozzászólás eddig)
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(40 értékelés eddig)

Pihenés? Mikor?

2012.05.28. 17:17módosítva: 2012.05.28. 17:30
Nem tudom, mikor fogom igazán kipihenni magam. A munkahelyemen és úgy összességében kifáradtam az elmúlt hetekben. Helyettesítettem is az egyik kolleganőmet, gyakorlatilag két munkakört vittem másfél hétig, aztán munka után még a háztartásbeli teendőimet kellett ellátnom itthon, és természetesen Jázminnal játszani, mesélni, együtt lenni abban a kevés órában, amennyit együtt vagyunk egy nap. Nem sok szabad percem volt mostanában. Annyira hiányzik, hogy legalább egy napot semmittevéssel és pihenéssel töltsek.

Egyébként Jázmin egy tündér, nagyon okos, ügyes, sokszor meglepődünk, hogy ennyi idősen miket tud, összefüggéseket felfedez, hihetetlen dolgokat produkál. :)
Továbbra is nagy sláger a betűk és a számok, annyira érdekli, hogy már húszig elszámol, és tud minden betűt, pedig tudom, hogy ezekkel még igazán ráérne, és nem is mi mondjuk neki, egyszerűen érdekli, és ő mondja, hogy számoljuk, és mindent "elolvas" betűnkét, a majonézes flakontól kezdve az autók rendszámáig.

Ahhoz képest, hogy van neki az a vesetágulat (bár szerencsére időről-időre kisebb, és nem is venni észre) egy délelőtt alatt egyszer max. kétszer megy pisilni, én addig vagy 3-szor, 4-szer :) Nappalra már több mint fél éve szobatiszta, a nappali alvásnál már nincs rajta pelus, és nem is pisilt be sose nappal. Csak éjszakára adok rá pelenkát, így nagyon ritkán kell már venni nagy csomag pelust, mert így napi 1 kell csak. :)
Viszont annál inkább kell másra költeni, a thomasos mozdony készlet folyamatosan növekszik, újabb játékok stb. igyekszünk, hogy tényleg meglegyen mindene :) Nekem Jázmin boldogsága a legfontosabb, ahogy minden anyának.

Látom, hogy egyre inkább érett lesz a közösségben való tevékenykedésre, szeret más gyerekekkel játszani, a nyáron is többször megyünk majd egy-egy délelőttre játszani az oviba, időben elkezdjük a beszoktatást, hogy szeptembertől zökkenőmentes legyen az oviba járás.

Húzos lesz szeptembertől, mert azon túl hogy akkortól már nem 6 hanem 8 órába fogok járni dolgozni, elkezdek egy továbbképzést is. Szóval dolgozni, tanulni, beadandókat írni, vizsgázni, gyereket nevelni, úgy hogy az ovit is akkor kezdjük, nem lesz egyszerű...
tovább(0 hozzászólás eddig)
Címkék:
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(131 értékelés eddig)