Terhesség hétről hétre

Ahogy Gyöngyi látja

Meg sem moccan,csak a szemét nyitogatja. Hangja sincs, majd nyávog mint egy macska. Apa kérdi: Anya! Mikor fog már járni, beszélni?? Most meg: az összes kilincs retteg tőle, a fiókok szaladnak, apa szerszámjai szétszélednek, szája mint a nagykapu, visít,gügyög, értelmes mondatokat alkot. Apa ismét kérdez: Anya! Mikor lesz már kicsit csendben? Mikor ül le 5 percre???-Hát apukám most már sosem :)))))

Mi lesz velem?

2011.11.21. 20:17
Gyerekkel a napok hosszúak, az évek rövidek... s milyen igaz.
A napi 24ből, 48 órázom, hogy hogyan, még magam sem tudom. Míg egyedül voltam, nem jelentett gondot az este 10-től, másnap délután kettőig alvás. Most meg... jó ha 4 -6 órát alszom,és most meg már ez nem jelent akkora gondot. Nem mondom, néha sikerül fél 10kor már kidőlni, és másnap 9ig aludni, de ez elég ritka.
Emlékszem: mikor Gyöngyi megszületett, két hétig, míg sárga volt, egy hangját nem hallottam, csak nyafogott,mint a kiscica, azt is csak akkor, amikor éhes volt. Aztán elmúlt a sárgaság,kezdett megjönni a hangja, na és onnantól kezdve nem volt éjjel alvás. Elment a tejem is, tápszeres lett,és minden egyes nap egy örökkévalóságnak tűnt. Napközben még csak-csak, de éjjelente... három hétig a bébihordozóban aludt, mert se a kiságy, se a nagy ágy, se a babakocsi nem felelt meg neki. Aztán rájött, hogy a bébihordóban nem jó aludni csak úgy, fel kellett öltöztetni kabát,sapka,minden, és akkor kifeküdt, aludt. Újabb három hét ment el így. Aztán már az sem volt elég, két, igen KÉT teljes hónapig minden áldott este autóba kellett furikázni a hátsófelét, ha aludni akartunk, márpedig igen is akartunk, mert kimerültünk rendesen. De kinőtte. Átszokott az ágyikójára, simogattam a hátát, elaludt, viszont nem aludta át az éjszakákat, mert jöttek a fogacskák... óóó igen, azok a fogak. 3. hónaptól kezdve duzzadt az ínye, viszont az első foga 10 hónaposan jött ki. Ment a szenvedés rendesen,mindig volt valami. Aztán jöttek az első megfázások, és egy komolyabb hányás-hasmenés vírus, (elvileg rota), újabb megfázások... És most itt vagyunk.
Igazán még eddig nem fogtam fel,mikor azt mondták az ismerősök: "Úr Isten, de nagy már!-én meg csak legyintettem, dehogy is..
Hát, dehogynem! Most tűnt fel igazán,mikor délután aludt. Volt kis időm, leültem mellé, és csodáltam. Gyönyörű gyermek,egy valóságos kis angyal. A mi angyalkánk. Lassan két éves, 90 cm. Beszél, elkezdte a szerepjátékokat, rendszerint leültet az ágy elé, Ő mögém oson, és fésüli a fenék alá érő hajamat. Szereti nagyon. Nemrég még azt sem tudta, hogy a világon van, most meg... mindent kikér magának :)
Egy év, és jön az óvoda. Igen, jön. Vészesen közeleg, és én egyre jobban félek, pedig még egy év... Nem a gyerek miatt aggódom. Nem, dehogy. Én leginkább magam miatt aggódok. Én hogy fogom túl élni? Hiányozni fog az egész napos kérdezősködése: Ana? Mit csiálsz? -óó igen, egész nap micsiálok :) Persze, én dolgozni fogok, de akkor is. Minden pillanatban azon fog járni az eszem,mit csinál az én Manócskám? Miatta is aggódom, már most. Jó helyen lesz, biztos helyen, gyerekek közt, és szereti a gyerekeket. Biztosan fog Neki tetszeni. De akkor is, mi lesz velem?
Hát kérem, meg fogok őrülni...
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(1 értékelés eddig)

Hozzászólások (Még nem érkezett hozzászólás)

Szeretnél hozzászólni Te is? Kérjük lépj be előbb!
Sikeres belépés után a rendszer automatikusan visszadob ide!