Terhesség hétről hétre

Neked irom, kicsi virágom, Sára

Elmesélem neked és a világnak, milyen volt várni rád, milyen volt, amikor eljött a nagy nap, a születésed napja, hogyan teltek a napjaink azóta, mit gondoltam, éreztem irántad. Hogyan lett minden nap egyre fontosabb a jelenléted, a tekinteted, a mosolyod. Mert nagy kihívást jelentesz, nagy megpróbáltatást és egy életnyi út van előttünk.

December 2 - Január 12.

2009.01.12. 13:49
módosítva: 2009.01.12. 13:57
Kedves Sára,

Megint eltelt egy hónap, immár 22 hónapos vagy, sok kiló és rengeteg centi. Mostanában nyúlsz, hosszabbak a kezeid-lábaid. Látom, ahogy egyre rövidebbek a pulóverek ujjai, a nadrágok szárai.

Nagyon eleven, huncut kislány vagy. Néha angyalka, néha kezelhetetlen kölyök. Nem tudom, hogyan függnek össze a dolgok, de vannak napok, amikor akkor az összhang és a megértés közöttünk, hogy soha jobbat, némely napon meg az őrületbe kergetsz a viselkedéseddel. Jó napon elég egyszer elmondani a dolgokat, mindent értesz, azonnal reagálsz. És vannak napok, amikor semmi sem jó se neked, se nekem. Annyira makacs tudsz lenni, hogy még engem is túlszárnyalsz.

Továbbra is a beszéd az, ahol a legnagyobb fejlődést mutatod. Most már háromszavas mondatokat is szerkesztesz, lassan megtanulod az igen használatát is, egyre pontosabban mondod a szavakat. És persze rengeteget babanyelvezel még mindig. Néha olyan hosszú és hangzásra összefüggő "mondatokat", monológokat raksz össze, hogy csak ámulok-bámulok. Próbálom megérteni, mit is mondasz, de egyelőre nem megy.

Szeretsz énekelni és mondókákat mondani. Rengeteget tudsz már és engem is tanítasz. Édesapáddal tanultad meg a Boci, boci tarka-t. És neked köszönhetően tudom már a harmadik és a negyedik sort is. Orosz és magyar dalokat is énekelsz: Hinta palinta. Csip-csip, csóka. Hatan vannak az én ludaim. Megy a gőzös. Boci, boci tarka. Pont, Pont, vesszőcske. Olyanokat is tudsz már, amiket én nem, pl valami a kacsáról, amely fürdik. Oroszul: Idet bicsok. Pesnya Geni, Csungá-csángá. Antoska, Antoska. Kalinka. Bajú-bajúski, Atibati, Kuj-kuj csebotok, V lesu rodilas jolocska. Oblaka. Nagyon sok dalnak ismered a refrénjét vagy a dallamát. Egyes daloknak egészen jól idézet a muzsikáját. Még a kedvenc Karment is kezded dúdolni, egyre jobban hasonlít.

Ételekben kicsit változtak a kedvenceid: maradt a kefir, jött a rántotta és a sajtos tészta. Gyanítom, hogy az utóbbit üresen is megennéd, a szarvacskáért nagyon oda vagy. Jó étvággyal eszed a leveseket, a húsokat továbbra sem kedveled túlzottan - lusti vagy rágni és inkább kiköpöd. Nagy sztár a mandarin és a tejhab.

Társaságban általában jól viselkedsz. A minap két helyen is bizonyítottad ezt. E hét kedden el kellett mennem egy interjúra, nem akartalak a nagyinál hagyni, hiányoztál nekem, igy hát magammal vittelek. A beszélgetés kb. 30 percig tartott, előtte komolyan megkértelek arra, hogy mivel nekem most beszélni kell a nénivel és a bácsival, nem tudok rád figyelni, szórakoztasd magad egy picit önállóan. És bejött! A szobában volt rengeteg párna, azokat pakoltad ide-oda. Kétszer jöttél oda hozzám, jelezvén, itt vagyok, anya. Ekkor elég volt csak megsimogatnom a fejedet és már mentél is tovább. A végén minden párnát a helyére raktál, szépen elbúcsúztál. A másik alkalom tegnap volt - bankba mentünk. Ahogy bementünk, köszöntél, majd megálltál a sorszámkiadó gépnél - nem először járunk bankban, ezek szerint megjegyezted, hogy elsőként oda megyünk. Majd, amikor szólítottak minket, szépen odamentél a pulthoz, felmásztál a székre, megint köszöntél és nekikezdtél rajzolgatni a pultra kirakott tollal, papírral. Az ügyfeles megkérdezte, hogy hívnak és némi gondolkodás után mondtad: Sára. Ez volt az első alkalom, hogy idegennek elárultad a nevedet. A végén intettél és "Szia, néni!" felkiáltással lepattantál a székről. Nagyon büszke vagyok rád!

Az Ünnepek nyugodtan teltek. Szent este velem voltál, másnap apukáddal, majd megint nálunk, majd két nap apával. Kicsit mozgolódós volt, de láthatóan nem viselt meg. Rengeteg ajándékot kaptál - kockákat, babát, edénykészletet, vasutat, könyveket, kirakós játékot. Tetszett neked a fa, a tetején lévő szalma csillagot azonnal napocskának tituláltad, erről azóta is meg vagy győződve. A négy napból hármat édesapáddal töltöttél.
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(0 értékelés eddig)

Hozzászólások (1)

1. ydurtÜzenet2009.01.12. 20:55

:) Jó látni titeket :) Én éppen nyilvános helyen vagyok képes a legnagyobb gonosz tettekre :-P ... na jó... nem egészen, de volt pár piros jelzésű helyzet :) A mi apánk meg... hagyjuk :-S Örülünk, hogy jól vagytok és fejlődsz szépen :) Puszi:Bogár

Szeretnél hozzászólni Te is? Kérjük lépj be előbb!
Sikeres belépés után a rendszer automatikusan visszadob ide!