Terhesség hétről hétre

Neked irom, kicsi virágom, Sára

Elmesélem neked és a világnak, milyen volt várni rád, milyen volt, amikor eljött a nagy nap, a születésed napja, hogyan teltek a napjaink azóta, mit gondoltam, éreztem irántad. Hogyan lett minden nap egyre fontosabb a jelenléted, a tekinteted, a mosolyod. Mert nagy kihívást jelentesz, nagy megpróbáltatást és egy életnyi út van előttünk.

2009. május 9 - 20.

2009.05.20. 11:24
Kedves kislányom,

A bölcsit szereted. Annyira, hogy a minap arra jártunk hétvégén és amikor nem a bölcsőde kapujába mentünk, elég nagy hisztit csaptál. Jól eszel, aludni már nem alszol olyan jól, de tegnap például pihentél: lefeküdtél, csendben voltál, nem zavartál senkit. A csoporttársaidat a bölcsin kívül is megismered, a közeli játszótéren fedezted fel őket. Elégedett vagyok.

Ami nem tetszik, hogy máris összeszedtél egy kellemetlen szokást - ha valamit nem kapsz meg azonnal, abban a pillanatban elkezdesz keservesen sírni. Eddig sem voltál a türelem mintapéldánya, de nem hisztiztél ennyit és ilyen sokáig. Tegnap sikerült beszélnem az egyik óvónénivel, hogy van hasonló szokású csoporttársad vagy saját szerzeményed ez a viselkedés. És hát a barátnőd, akit a legtöbbször emlegetsz az. Ez van. Majd túl leszünk ezen is.

Amit tanultál az utóbbi pár napban. Vasárnap magadtól rájöttél, hogyan szúrj fel ételdarabokat villára. Annyit láttál, amennyit közös étkezés alatt, külön nem mutattam meg neked. Sokáig úgy használtad, mint a kanalat, nem túl sok sikerrel. Halat sütöttem neked és annak darabjaival bajlódtál épp, amikor egyszer csak felkiáltottál - anya, Sára villával eszik! És lám!

Tegnap először kértél engedélyt valamihez. A postán álltunk sorban, mászkáltál ide-oda majd egyszer csak odajöttél hozzám és nagyon szépen megkérdezted: Anya, odamehet az ablakhoz? Leesett az állam. Egyrészt a szép mondat miatt, másrészt, hogy végre megtetted azt, amire már hetek óta kérlek. Nagyon jól esett.

Tegnap este vacsoránál, amikor a következő adag kása leesett a kanaladról a következőt találtad mondani: Azt a kutya mindenségit! Köszönöm, bölcsis óvónénik!

Csók.
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(0 értékelés eddig)

Hozzászólások (1)

1. ydurtÜzenet2009.05.20. 22:32

:) Egyem a kis okos fejecskéjét ;) Lilim csak csúfolásból kér engedélyt :( Mi nem hisztiztünk... de 2 év után csak nekiállt Bogárka is :-P Majd kinövik :) ... majd csak ;) Puszi:Gerti

Szeretnél hozzászólni Te is? Kérjük lépj be előbb!
Sikeres belépés után a rendszer automatikusan visszadob ide!