Terhesség hétről hétre

Léna Milla


2010. október 2-án, 2 nappal a kiírt dátum előtt, s már nem olyan váratlanul, megszületett 2. kislánykánk, Dóra Léna Milla. Paraméterei: 3350 gramm, 54 cm. Egy igazi kis angyali teremtés :-)

Kórházban voltunk

2010.12.15. 06:48
9-én este bevittük Lénát a fehérvári kórházba, mert már nem bírtam elnézni, ahogy szenved a kicsi drágánk. :(
Kb 9-re értünk oda, és jó 3/4 órát kellett várnunk, mire megvizsgálták, ugyanis jó sok beteg volt. Persze a doki furcsán nézett rám, hogy miért nem Veszprémbe mentünk, mert körzetileg odatartozunk, de mondtam neki, hogy Lénus mivel itt született, meg Fehérvár sokkal emberségesebb, valahogy mégsem küldött el minket :) Sőt, nagyon jól tettem, hogy bevittem...
Miután tetőtől talpig megvizsgálta, el is kezdték a kezelést, ami 5 napot vett igénybe. Gyors elköszönés a családtól, és már indult is a kúra...
Átmentünk a kezelőbe, ahol kicsi Lénámnak levették a vérét, miután nem sikerült a kézfejében eltalálni a vénát, jobbnak találták a fejében.. Szegénykém, lefogták, szúrkodták, annyira sírt, teljesen ki volt szolgáltatva.. Én pedig bőgtem, mint a hülye.
A branült tehát a fejecskéjébe kapta, azért szerencsére nem akadályozta őt se alvásnál, mert ő ugye hason alszik, - se semmilyen helyzetben. Megkapta az első antibiotikumját, inhalálást, ezután leszívták az orrocskáját, majd úgy este 11 körül sikeresen elaludt a lelkem.
Minden reggel és este kapott szurit, inhalálást napi 3-szor és szondával orrszívást. Leguttóbinál mindig nagyon sírt :(
De azért a körülményekhez képest ez a csöpp kislány egy hős volt!!! Mindenki odáig volt érte, imádták :)
Ebben az 5 napban mégjobban egymásra hangolódtunk, elkezdett nyúlni a tárgyakért, és megtanult oldalról hasra fordulni :) Valamint mindig jókat aludt, nem zavarta őt semmi. Pedig egy 2 éves eleven édes kisfiú volt a szobatársunk az anyukájával :)
Az étvágyával sem volt gond, láza sem volt, így tegnap már csak egy utolsó röntgenre került sor. A röntgenen már nem látszott semmi kóros, így délben elkészítették a zárójelentést, és 2-kor eljöttünk haza. Igaz jó egy órát kellett várni, mire megkapjuk, mert a főorvos még nem írta alá...
Hazafele lerobbantunk, de szerencsére Lénus ebből semmit nem érzékelt, mert aludt :)
Még minden furcsa neki, de jól érzi magát, kapja még 3 napig az antibiotikumot, immár szájon át.
Remélem most már minden rendben lesz. Azért ilyen kicsin 2 szer betegnek lenni, nem egy leányálom. Se neki, se a szülőknek.
Mindenkinek tanácsolom, ha ilyen előfordulna akárkinél, ne halogassátok a kórházat, mert ott mindent megtesznek a kicsikért! Lehet, hogy első hallásra drasztikus a kórház szó maga, de nem az. Hisz' egy élet is múlhat a döntésünkön.
Már csak a múlt..
Címkék:
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(2 értékelés eddig)

Hozzászólások (1)

1. KercikeÜzenet2010.12.15. 09:35

Jaj szegények,ez tényleg nagyon nagyon szörnyű lehetett,de lényeg,hogy jól van most már Léna. Sajnos egyre több ilyet hallok,hogy ezek a kicsi csöppségek betegek,szegény még alig szokta meg ezt a világot és már is túl vagytok egy korházon.:) Jobbulást nektek!:) Pusza! Bianka,Karina,Judit.

Szeretnél hozzászólni Te is? Kérjük lépj be előbb!
Sikeres belépés után a rendszer automatikusan visszadob ide!