Terhesség hétről hétre

Luca

A terhességem során úgy ahogy a nagytesónál is (lásd. KisKazi) végig vezettem blogot, csak egy másik oldalon.Sajnos az közel 2 hete nem akar bejönni ezért visszatértem a babaszobára. Ebben a blogban mindkét gyermekem fejlődését igyekszem megörökíteni, ezzel a KisKazi blogot folytatva.

6hónap#mászik#ül#Petykó#nevtan

2017.06.15. 14:53
Kissé elmaradtam a 6 hónapos státusszal. Sajnos a betegségek mégse értek véget, ahogy azt az előző bejegyzésben írtam. Most Luca volt betegesebb. majdnem 3 hétig náthás volt, csúnyán köhögött, ritkán még most is köhécsel :( Aztán kötőhártya gyulladása lett, gőzöm sincs hogy szedte össze mert addigra a Petykó már 2 hete kikeveredett belőle. Persze állandóan öleli puszilja így másnapra a Petykó is elkapta. :( Talán ez az egyetlen hátránya, annak, hogy ennyire szeretik egymást. Ezzel még meg is békélek :)

6. hónap
6990 g-al és 67 cm-el mérlegelt Luca. Ugyan nem sikerült megduplázni a születési súlyt de a védőnő szerinte ez így is tökéletes. Na majd a doktornő.
A hozzátáplálás folyamatban: eddig evett már almát, répát,barackot, krumplit, rizst, meggyet és tejberizs pépet. Mivel a sütőtöknek épp nincs szezonja és céklát se kaptam ezért kénytelen voltam üvegest venni, hogy új ízt adhassak neki. Sütőtök pürét vettem. Sűrűbb mint amit én készítek neki. Vagy ezért vagy az íze miatt de nem aratott tegnap nagy sikert. Ma kicsit hígítom neki, hátha így jobban elfogadja.
Az ivással az a helyzet, hogy mivel leginkább elbohóckodja (kiköpködi) ezért csak vizet adok neki, megvédve a rucikat a foltoktól. :)
Mozgásfejlődében pedig hiper sebességre kapcsolt. 05.26.-án négykézlábra állt. 1-2 nap és el is indult, igaz még mint egy kis kukac és 06. 09.-től pedig már fel is ül :) A kádban a lábamra támaszkodva ritkán de fel fel áll.

Petykót is elvittem a doktornőhöz státusz vizsgálatra. Tény, nem volt együttműködő a vizsgálat során, de mentségére legyen mondva az azt megelőző 6 hétben heti minimum 2X kellett orvoshoz mennünk, de volt hogy 4X voltunk egy héten :(
Plusz iszonyatosan elkezdett pasisodni. Nem vetkőzik le még előttem se, nemhogy a váróban ezer ember előtt, vagy a doktornő előtt. Ezt számításba véve a doktornő ajánlotta, hogy keressünk fel egy nevelési tanácsadót, mert szerinte beilleszkedési nehézségei vannak a PEtykónak.
Beszéltünk az óvónővel is erről illetve telefonon kaptam egy kis bíztatást a nevelési tanácsadóból is. Így már nem érint rosszul, mert tudom ezzel csak segíthetünk neki.
Petykó egy okos, mozgékony kisfiú. Nagyon érzelmes típus. Talán túlontúl is. Egyből látszik rajta, ha valaminek örül, vagy fél vagy vmiért dühös. Gyermekiszonya volt már kb 1,5 éves korától. Ez mostanra sokat javult. Vannak barátai, jól eljátszik velük, sőt az ő körükben vezető típus. Felnőttek társaságát viszont a családon kívül nem keresi, a tágabb családban pedig hullámzóan fogadja a felnőttek közeledését.
Szóval igen látom én is, hogy a fejlesztés hasznára lehet.
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(0 értékelés eddig)

Hozzászólások (Még nem érkezett hozzászólás)

Szeretnél hozzászólni Te is? Kérjük lépj be előbb!
Sikeres belépés után a rendszer automatikusan visszadob ide!