Terhesség hétről hétre

Lórika naplója-egy koraszülött meséje...

nagyon siettem,igy tul korán(26+6 terh hétre)jöttem a világra...2009.08.17-én 1080 grammal és 37 centivel születtem.szerencsére jó kezekbe kerültem és a kenguru módszernek is köszönhetően 3 hét után már át is kerültem egy nyitott inkubátorba.(1400 g voltam ekkor)igaz ebben még 5 hétig laktam,mert a melegre még nagy szükségem volt.anyu persze továbbra is minden nap bejött hozzám,pelenkázott,fürdetett,engem pedig ilyenkor órákig ráraktak(persze jóól betakarva),igy hallgathattam szivverését,énekeit,érezhettem illatát,melegét.szept 12-én ehettem először cumisüvegből 9 ml-t!de okt 20-ig még szondán át tápláltak.gyorsan növekedtem-csak kétszer kaptam fertőzést,és okt 21-én 2360 grammal és 46 centivel végre haza mehettem!!!azóta szépen növekszem(bár az evéssel nem vagyok jóban),és próbálom behozni a kortársaimat.most 7 hónapos vagyok és 5130 g,63 cm.ezerrel "magyarázok",forgolászok,kis segitséggel egyedül ülök...túl vagyunk a nehezén...

Mélyzuhanás....

2013.02.28. 13:10
Farsangkor volt Lóri utoljára oviba....
Én is ott voltam délelőtt,néha Lóri be-be kapcsolódott a közös játékokba,táncolt is,valamit majszolgatott örömömre,de főleg üldögélt(egyedül) és nézte a társait.Aztán mikor elmentem,nem sírt,csak szomorú volt,de nagyon.Sajnáltam Őt!Péntek volt.Vasárnap már mondta,hogy ő nem szeret az oviba,nem akar menni.Hiányzom neki,ezt már többször is mondta régebben.Jó,hétfőn nem ment.Kedden vittem volna csak,de hajnalban belázasodott,doktor néni kiírta a hétre.A héten megint többször bepisilt éjjel.(előző héten is előfordult és érdekes módon csak azokon az éjjeleken,amikor oviba ment másnap)Eléggé leterítette ez a mandulagyulladás,csütörtökre sem szűnt a láz,ezért doktornéni felírt másik antibiotikumot.Szinte nem is evett-mondjuk ez a betegségtől is lehet.Közben folyton mondta,hogy nem akar oviba menni ezért ( és a védőnőjavaslatára is) úgy döntöttünk,hogy átiratjuk egy másik oviba,hátha ott jobban érezné magát.Ez az ovi amúgy sem a szívem csücske.elkezdtem a lótásfutást,intézkedést...Summa summárum,Oktatási igazgató,dokinéni és gyermekpszihológus szerint is nem az ovival van a baj,hanem lórival! :( "besokallt"! És én nem vettem észre!!Augusztusban kezdődhetett amikor is én kórházban-itthon feküdtem,nem tudtam 100%-osan Vele-Neki lenni.Az ovi Szeptemberben-Apukájával kezdte,nem velem,nem én szoktattam,vittem.hoztam,stb... Októberben megszületett a kistesó,én csak rohangáltam mindig öcsihez a Kh-ba és ideges voltam.Nem voltam 100%-ig vele.Pedig már én vittem-hoztam az oviba/ból.Aztán mikor haza hoztuk Misut már nem voltam csak vele többet-egyáltalán nem voltam vele kettesben!!!Szörnyeteg vagyok. Aztán jött a Mikulás és odaadta neki a cumiját.Nem látszott rajta,de tuti megviselte. Aztán jött Apa új melóhelye,ami 3 napos távollétekkel jár!Imádja az Apját.Szóval ez egyszerre túl sok volt Neki! A dokinéni szerint elképzelhető,hogy a betegségek pszihésen is kialakulhattak nála(csak hogy velem maradhasson.) Szegény kicsi fiam...:( Hát milyen anya vagyok én? Hát miért nem jöttem rá erre magam? Leszerepeltem,de nagyon.
Azóta pelust hord éjszakákra(ma száraz volt!) Abban maradtunk mindenkivel,hogy most szüneteltetjük az ovit x időre és majd meglátjuk.Majd újra beszoktatom,ha jó idő lesz és kint játszanak a gyerekek az udvaron beülünk közéjük 1 órára,aztán mindig tovább maradunk,valahogy így majd. Most várjuk mikor jutunk be a pszihiáterhez(1-2 hét még-sokan vannak).Azóta együtt vagyunk mindig,már kettesben is voltunk egy rövid időre(ezen még javítok)Még a dévénytornákra Misuval és orvosokhoz is viszem magammal Lórit.Kicsit mintha jobban enne.Ma vérvételen is voltunk ,mindkét fiacskámat bökték-vasat nézünk.Lehet Lórinak alacsony a vasa,ezért nem eszik-hízik.Különben hízott!!! Kereken 12 kiló !!!!igaz ruhában :) És hosszra is nőtt végre:99 cm! Misu szépen hizogat,6340 gr és 63 cm.Neki csak kontroll miatt kell a vérkép-elvileg ez az utolsó.Holnap szemész,mert kicsit kancsi a doktor néni szerint.(szerintem nem olyan gáz,de hát én jobb ha nem szólok)
Szóval most elég rossz a helyzet...legalább Misu nem lett beteg,ennek azért örülök.
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(7 értékelés eddig)

Hozzászólások (4)

4. anon_1064591Üzenet2013.03.07. 09:17

kitartást drágám :(

3. anon_1002324Üzenet2013.03.02. 17:38

Köszi,aranyos vagy..de most megint jött rossz...mikor lesz ennek a negatív hullámnak már vége? Tegnap kiderült,h Misu szemei rosszak,kap nemsokára szemüveget(a bal 4,5 dioptriás,a jobb sokkal rosszabb-így mondta a doki.Be sem tudta mérni) Áááááááá! Elég már!!!!!

2. anon_1064591Üzenet2013.03.02. 11:09

jaj és jó anya vagy ne idegeskedj...ami tőled telik megadod neki(k), ezen kár lenne aggódni, minden jót :)

1. anon_1064591Üzenet2013.03.02. 11:08

szia. olvastam erről a pszichés dologról, én hiszek benne, mondjuk nem vagyok hipochonder de valami csak van benne. szerintem ne aggódj, biztos hamar kiheveri az elválást...engem is ezzel nyugtatnak mert én ezektől már előre félek. ''Jobbulást'' nektek.

Szeretnél hozzászólni Te is? Kérjük lépj be előbb!
Sikeres belépés után a rendszer automatikusan visszadob ide!
Szerző:anon_1002324
offline
anon_1002324
  • Kedvelés:

  • Bejegyzések száma: 39 db
  • Létrehozva: 2010.03.22. 13:36
  • Módosítva: 2011.04.28. 13:57