Kisgyerek

Húsvét a 4 fal között – Otthoni programajánló

A húsvét egy igazán szórakoztató ünnep a gyerekek szemével a tojásfestéssel és tojásvadászattal, a csokigyűjtéssel és a közös reggelivel. Ha ugyan a locsolás és a rokonlátogatás ki is marad, ezért készülhettek az ünnepre egy kis kézműveskedéssel.
2020. Március 30.
Húsvéti tevékenységek, amiket a gyerekekkel együtt csinálhattok (Fotó: Getty Images)

Töltsetek meg egy piñatát

Melyik gyerek ne szeretné azt a tevékenységet, hogy egy nagy tárgyat csapkodhasson, amiből aztán édesség potyog? Készítsetek egy nagy papírmasé tojást, és fessétek is ki. Ha megszáradt, töltsétek meg csokival, cukorral, és mehet bele egy kis konfetti, és színes papírcsíkok. Kössétek fel egy fára a kertbe, vagy a lakásba húsvétkor, és mehet a csokivadászat.

Készítsetek tematikus kekszeket

A karácsonyi mézeskalácssütés az egyik legjobb családi időtöltés – éppen ezért húsvétkor is érdemes együtt alkotni a konyhában, és kekszeket sütni közösen. Keverjetek be egy nagy adag tésztát, amit a kinyújtása után nyuszi, csibe, tojás és bárány alakú kiszúrókkal szaggassatok formára. Ha megsültek és kihűltek a kekszek, dekoráljátok cukormázzal – ez a gyerekek kedvenc része!

Tojásfestésre fel

Ha van kertetek, és jó az idő, akkor költözzetek ki hétvége délután, tojásfestékkel, ecsettel, írókával, és fessetek minél több tojást! Ha a lakásba maradtok, akkor terítsd le a konyhaasztalt egy lepedővel, amit nem sajnálsz, és művészkedjetek ott. Hagyd, hogy a gyerekek úgy dekoráljanak, ahogy nekik tetszik, még ha furcsa színeket, mintákat is választanak. Minél változatosabbak lesznek a kész tojások, annál jobb!

Dekoráljatok húsvéti kosarat

Keress egy kosarat vagy nagy tálat otthon, és készítsetek belőle húsvéti kosarat. Ehhez szükségetek lesz a festett tojásokra, így először azt készítsétek el. Ha megvan, zöld színes papírból készítsetek műfüvet, ami a kosár aljába kerül majd. A fantáziátokra van bízva, hogy dekoráljátok a kosarat: szalagokkal, papírból vagy dekorgumiból vágott formákkal, papírvirágokkal, stb. Legyen minél tavasziasabb, húsvétosabb. Készíthettek a kosárba a tojásokon kívül papírnyuszit, bárányt, csibéket, madarakat is. Ha nagyon belejöttetek, akár ajtódíszt is készíthettek, a kosáron kívül.

Készítsetek húsvéti tortát

A kekszsütésen kívül húsvétvasárnapra készíthettek egy szépen díszített, húsvéti tortát is. Népszerűek a csoki húsvéti torták, a nyuszi alakúra formázottak, és a kreatív, kosár formájúak is. Ez utóbbit elkészíthetitek úgy is, ha a tortát körbekerítitek babapiskótával. Dekorálhatjátok marcipánnyuszival, de akár csokitojásokkal is. Ha a habzsákkal is jól bántok, akkor akár virágokat is nyomhattok belőle a tortára. Itt is csak a fantáziátok szab határt a végeredménynek!