Terhesség hétről hétre

Jázmin-napló

Várandósságom terhességi cukorbeteg kismamaként, és életünk Jázmin születése után.

Itt a nyár!

2011.06.09. 14:27
módosítva: 2011.06.09. 14:33
Megérkezett a nyár! Nagyon jól sikerült a hétvégénk, egy dolgot leszámítva, de az én vagyok. Vasárnap reggel a lapockámnál egy hirtelen mozdulatnál úgy beszorult a levegő, hogy minden levegővételnél, mozdulatnál fájt. Nap végére enyhült csak a fájdalom. Ilyet, hogy mik vannak?! Amúgy szombaton kerti partyztunk barátainknál, este 9-kor értünk haza, és ily módon Jázmin 1 órával többet volt ébren mint általában, de nem volt semmi gond, nyűgös sem volt, élvezte a főzést is, és hazafele az utat is, aztán egy gyors fürdés után, csak be kellett tennem az ágyába, s már aludt is. Vasárnap Anyuméknál ebédeltünk, aztán hazajöttünk délutáni alvásra, már fel kellett ébreszteni Jázmint, hogy elkészüljük és odaérjünk a babás ünnepségre, ami jól sikerült, bár a végén el kezdett szakadni az eső, így gyorsan bevágtuk magunkat a kocsiba, és ott dekkoltunk, ugyanis akkora felhőszakadás kerekedett, hogy nem tudtunk bejönni a lakásba, még jég is esett, de szerencsére a kertünkben nem hagyott nyomott, minden sértetlenül megúszta.
Folyamatosan bővül angyalkám szókincse. Sok szót mond már, van, aminek csak az elejét. És a kétszavas mondatokat is egyre gyakrabban kreál. Annyira édesen mondja Szilárdnak, hogy Apuci vagy Apaci, és közben szélesen vigyorog, és amikor hazajön az apja a munkából, akkor madarat lehetne vele fogatni, annyira boldog. Jázmin sajátmagát Babuci-nak hívja, tudja mondani, hogy Jázi, de huncut és direkt nem mondja, amikor kérdezzük, hogy hívják. Már rájöttünk, több szót tudna már mondani, de egyszerűen nem akar, huncutkodik. Nem is olyan rég, mikor készülődtünk sétálni és adtam rá a cipőt, rámutattam, kérdeztem, mi ez, Jázi vigyorogva közölte velem: cipi. Tehát több szót tud, csak nem akarja mondani.
Egyik nap mikor játék közben megütötte a kezét, nézegette, szomorúan mondta: bibi, bibi, és megpuszilta, ahol fájt neki, aztán mutatta a kezét nekem, anya, anya, hogy én is pusziljam meg. Nagyon édi volt!
Múltkor írtam, hogy nem elég gyors a fogyás. Azért ezt helyesbíteném. Most 2 napja méregtelenítek, és ezidő alatt 1 kiló már le is ment rólam.
Szilárd javaslatára, hétfőn elmegyünk moziba kettesben, már ezer éve nem voltunk! Jázi addig nagyszülei vendégszeretetét élvezi majd... :)
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(20 értékelés eddig)

Hozzászólások (Még nem érkezett hozzászólás)

Szeretnél hozzászólni Te is? Kérjük lépj be előbb!
Sikeres belépés után a rendszer automatikusan visszadob ide!
Szerző:anon_1007921
offline
anon_1007921
  • Kedvelés:

  • Bejegyzések száma: 173 db
  • Létrehozva: 2010.10.13. 10:44
  • Módosítva: -
Címkék