Terhesség hétről hétre

Jázmin-napló

Várandósságom terhességi cukorbeteg kismamaként, és életünk Jázmin születése után.

Betegség és miegymás

2012.02.18. 11:52
módosítva: 2012.02.18. 12:01
Túl vagyunk egy betegségen, most sajnos Jázmin is beteg volt, pedig karácsony előtt mikor én is meg Apja is beteg volt, Jázmin nem kapta el, hát 2 hete viszont igen. Végigment az egész családon, nátha, köhögés, Jázmin lázas is volt, pár napig nagyon köhögött. Voltunk orvosnál is, kapott gyógyszert. Volt 1-2 húzósabb éjszakánk, hogy nagyon rosszul aludt, szenvedett, sokszor felébredt, állandóan folyt az orra, sokat köhögött, hát.... azt a néhány éjszakát nem kívánom senkinek, közben én is beteg voltam, gyenge, meg minden és közben járkáljak át egész éjjel a kis drágámhoz, megnyugtatni, ápolni, kemény volt! De megoldottuk, voltam itthon szabin is 2 napot, meg a hétvége, akkor nagyjából meggyógyultam, és Jázminnál is rendeződött a helyzet.

Nagy kérdés most, mikor kezdje Jázmin az ovit. Ugyan be van íratva, fel is vették, és 2 és fél évesen, márciusban kezdhetné, viszont én egyre inkább úgy vélem, hogy ha nem muszáj, akkor még ne menjen, csak előnyére válhat, majd elkezdi 3 évesen, szeptemberben. Úgy néz ki, Mama továbbra is vállalja, örül neki, Jázmin is jól elvan a Mamival, szóval úgy néz ki, még nem kezdi el az ovit, de az oviban még nem szóltam, de hamarosan jeleznem kell, hogy tudják.
Mehetne, mert a kritériumoknak megfelel, tud egyedül enni, inni, szobatiszta, ügyesen beszél, öltözködik.

Meg kell, hogy állapítsam, nekünk/nekem mindig is könnyű dolgom volt/van Jázminnal, szót fogad, nem ellenkezik, és ha megkérem valamire, pl. hogy segítsen este elpakolni a játékait a helyére, akkor ügyesen segít. Egy kis tündér!
A dackorszak csak alig jelentkezik nála. Amit persze nem bánok, és remélem, marad is így. :)

Még mindig van, hogy reggelente bepróbálkozik, hogy 'Anya nem megy ma dolgozni', de általában az első amit reggel mond mikor felkel: "Apa elment dolgozni, Anya is megy majd, de még itthon van Jázminnal".
A munkába való visszaszokásom gyorsan ment, a munkával nem is volt semmi baj, csak Jázmin hiányát kellett megszoknom.

Jövő héten lesz a névnapja. Már megrendeltem a Hello Kittys tortát. Az interneten rendelek a Thomas-os mozdonygyűjteményéhez újabb mozdonyokat, mondta melyikeket szeretné. Kap még Thomasos mesekönyvet is, amit szintén a netről szerzek be. Most a Thomas a legnagyobb kedvenc, meg Hello Kitty, Eperke és még sorolhatnám. Lesz névnapi party is, biztos élvezni fogja. :)

Idén is nagyon élvezte a szánkózást, akkorákat kacagott, ahogy húztam, futottam vele lefele a lejtőn, nagyon édes volt. Már nagyon várom a tavaszt, hogy több programot tudjuk szervezni, meg eleve, hogy melegebb legyen, mert már nagyon unom ezt a hideg telet!
Bár a napjaim nagy részét a munka tölti ki, de ami időt itthon vagyok, azt hasznosan töltjük Jázminnal, nagyon okos, ügyes, értelmes, imádom!!!!!!
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(13 értékelés eddig)

Hozzászólások (1)

1. anon_1002324Üzenet2012.02.21. 18:24

Szia! Nem lehetett könnyű,mikor mindannyian betegek voltatok-örülök,hogy rendben vagytok :) Boldog névnapot Jázinak!!! És a munkával én is így vagyok..meg kell szokni,hogy nem lehetünk a babáinkkal ,nagyon hiányzik!

Szeretnél hozzászólni Te is? Kérjük lépj be előbb!
Sikeres belépés után a rendszer automatikusan visszadob ide!
Szerző:anon_1007921
offline
anon_1007921
  • Kedvelés:

  • Bejegyzések száma: 173 db
  • Létrehozva: 2010.10.13. 10:44
  • Módosítva: -
Címkék