Terhesség hétről hétre

Hét év hét baba

Hét év alatt hét baba - a hétköznapok röviden

Építkezünk

2011.09.20. 23:16
Tuti tipp a fogyásra? Egy kis stressz. Szerencsés alkat vagyok, senki nem mondaná meg rólam, hogy hét gyereket szültem, de az ikrek (6.-7.) után nehezebben ment a fogyás. Egy évvel szülés után én már mindig az első baba előtti versenysúlyomnál voltam, most viszont fél évvel az ikrek születése után beálltam az öt kiló pluszra, ami hónapok óta masszívan tartja is magát. Egyszer rossz volt a gyomrom, írtam is, hogy várhatóan leugrik újabb egy kiló a háromnapi koplalástól, de vicces módon egy dekát se fogytam. Két napja nagyon piszkál valami, ettől viszont simán lement egy kiló, úgy, hogy pont annyit ettem, mint máskor. Kinek ez jön be, kinek meg az.
Fodormentának gratulálok a hatodikhoz, majd itt a csajokkal egy csapatként szurkolunk. Kérjük a részeredményeket!
Nagyon el vagyok maradva mindennel. Most is ezer más dolgot kéne csinálnom, de az írás kicsit nyugtat is, ezt az estét erre szánom. A házbővítés? Eredetileg augusztus 20.-ra fejeztük volna be, ehhez képest nincs egy hete, hogy megjöttek a nyílászárók, de még nincsenek felrakva teljesen, úgyhogy nyílást véletlenül sem zárnak. Ami rém kellemetlen ebben az őszi időben, pláne éjszaka. Nem akarom a részletekkel untatni a társaságot, de rosszul állunk. Hamarosan kezdődnek a belső munkálatok, pl. parkettázás, festés, amihez már be kell engedni a brigádokat. Eddig az emberek az új házrészbe az ablakon másztak be, de ha végleg elkészülnek a nyílászárók, akkor a házon keresztül tudnak csak jönni-menni, ami még több koszt jelent. Így is óriási mocsokban élünk hónapok óta. A héten is volt vésés, az apró porszemek mindenhova eljutottak. Közben az ikrek kúsznak mindenhova, nem vicc, úgy működnek, mint a felmosórongy. A gyerekek továbbra is ideiglenes ágyakban alszanak, olyan is volt, hogy öten egy szobában. A két iskolás a tankönyveit sem tudja az íróasztalában tartani, mert azok is el vannak zárva. Már nagyon unom ezt az egészet, ráadásul az anyagiakkal is sakkozni kell, szóval van esély még további fogyásra.
Mi is elkezdtük az évet, kezdünk egész jól belerázódni. A reggelekkel sosem volt gond, most is jól megy az indulás. Mi Lacival hn hatkor felkelünk, a gyerekeket negyed 7-kor ébresztjük, öltöztetjük, az ikreknek még gyors szopi, aztán lenn egy-egy cumisüveg tápszer a kezükbe hordozóban, így amíg a nagyobbaknak adok reggelit, addig ők magukat etetik. A férjem a két ovissal nagyjából hétkor indul itthonról, én a két iskolással, illetve Attilával (2,5) és az ikrekkel (10 hónap) nagyjából negyed 8-kor, legkésőbb 7:20-kor indulok az iskolába. A 10 km nagyjából negyed óra, de mivel útközben vannak lámpák és lassú kereszteződések, ez lehet akár 20 perc is. Reggel be lehet állni az iskola parkolójába, ami nem nagy, de szinte mindig jut még hely, amikor érkezünk. Mindig bent hagyom az ikreket a kocsiban, akik addigra többnyire vissza is alszanak, így ez nem zavarja őket különösebben. Attilával kísérjük be a nagyokat, ez nagyjából negyedórányi időtöltés. Andris nagyon igényli, hogy mindig ott legyek vele a terem ajtajában, amíg el nem kezdődik a tanítás. Zsófinak sosem volt erre szüksége, ennyire intenzíven legalábbis biztos nem. Előfordult, hogy Andris elsírta magát a nagy búcsúzásban, ami több osztálytársával is megesett, szóval nem ritka látvány a gyerekkönny reggelente. Azok a puszik, amiket ekkor kapok tőle, különösen sokat jelentenek. Ennyire forrón, ilyen átéléssel ovis korában se búcsúzott tőlem sosem. Az iskolát szerencsére szereti, azt mondja, hogy sokkal jobb, mint az ovi, és az tetszik neki a legjobban, hogy tanulni kell. Nem egy vegyülős típus, a barátszerzéssel még meg fog küzdeni, de tekintsük ezt is egy tanulási folyamatnak.
Az iskola után én eljövök a kicsikkel, és vagy itthon vagyunk, vagy vásárolunk, vagy sétálunk, ez mindig változó. A délutáni begyűjtések nehezebben mennek, de már ebbe is kezdek belerázódni. Egykor ovi, onnan elhozom a két középsőt, aztán megyünk az iskolába a két nagyért. Bonyolultabb a helyzet kedden és csütörtökön, mert akkor Zsófinak több délutáni elfoglaltsága is van. Kedden például este fél 8 után ér csak haza, szerencsére egy másik anyuka hozza őt. A fektetés nagyjából fél 9-re esik, de minden este más. Amikor végre csönd van fent, akkor kezdődnek a saját dolgaink. Előbb közös vacsora Lacival, nem ritkán szó nélkül, olyan fáradtak vagyunk, aztán még tesszük a legszükségesebbeket. Az első iskolai héten például minden este könyveket kötöttem. Napokkal előre tudom, hogy melyik estét mivel fogom tölteni. Minden este bő egyórányi időt tudok másra szánni, ez pedig édes kevés ahhoz, hogy jól érezzem magam a bőrömben.
Igazából nem akartam panaszkodni, mégis így sikerült. Igyekszem egy héten belül újra írni, de most mennem kell, jó éjt mindenkinek!
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(14 értékelés eddig)

Hozzászólások (9)

9. anon_1019259Üzenet2011.09.26. 00:16

szia Enikő, nálunk is beindult az iskolai élet, öt sulissal, egy ovis egy pedig itthon. Van bőven külön óra a sulisoknak zene. sport és hittan az ovisnak csak sport. A nagynak felvételi előkészítő. Néha nem tudom, hogy melyik gyerek hol van, mára sikerült egy táblázatot összeállítanunk a nagylányokkal a véglegesített külön órákról. Bevallom én ezt egyedül nem bírnám csinálni, így állandó bébysitterem van, sőt a nagyszülőknek is jut egy teljes délután 13-20 óráig, de néha még igy is két felé kellene lennem. Zárójelben megjegyzem, kemény fél év áll elöttünk, mert férjem tavaszig külföldön dolgozik és csak két-három hetente tud hazajönni. A fogyásról én csak annyit tudok irni, hogy a rendszeres mozgás és egészséges táplálkozás sokat segít, de én hiába vagyok a normál súlyomnál a hasam csak hasizom gyakorlattal lenne normális, de erre szánok a legkevesebb időt, így néha a gyerekim megkérdezik, hogy anya megint lesz kisteó? Ilyenkor persze mindig neki látok tornázni, de hát nem sok kitartással. További kitartást az építkezéshez és a tanévhez. Jó éjt Mindenkinek! Vera

8. anon_834096Üzenet2011.09.23. 00:21

Sziasztok! Néha már én is úgy érzem hogy hármaska már az autóba nő föl! Az egyetlen szerencsém hogy élvezi! Annyira jó olvasni, hogy másoknál is ez a normális. Én néha sajnálom a gyerekeket, de aztán arra jutok, hogy nem rossz ez nekik, legalábbis nem úgy néznek ki. Csak mi bírjuk benzinnel...:-(((

7. anon_886218Üzenet2011.09.22. 21:35

sziasztok! a rohangáláshoz: mindegyikkel rohanunk. a kicsik mind profi autósok voltak már egy évesen :) a szomszédasszonyom volt aranyos: teljesen nyugodt, hogy mindig van, aki elhozza a gyerekeit, ha valamiért nem ér oda időben, mert én vagy éppen bent vagyok a városban, vagy oda készülök, vagy még nem szálltam ki a kocsiból... tényleg nincs már erő és elborzadok, mit bírtam fiatalon. 3. gyereket vártam, amikor befejeztem az egyetemet, nappali tagozaton. nem tudom, hogy bírtam. aztán 4 gyerekkel építkeztünk, magunk fölött bontottunk, építettünk, apa meg éppen külföldön dolgozott. 3 hónapig egyedül intéztem mindent. ma már szédülök a gondolattól is. de jókat nevetgélünk, amikor felelevenítjük ezeket az időket.

6. norkokaÜzenet2011.09.22. 12:11

Hát lányok ez a rohangálás amit mi modern anyukák leművelünk tényleg horror!!!Én tegnap kb 10-szer jártam meg az uncánkat oda-vissza!!!A minkások akik az utcánkban dolgoznak az egyik ház előtt szerintem már tuti hülyének néztek hogy mit ingázok ide-oda!Mondom is sokszor a férjrmnek hogy milyen mázli hogy van kocsim ,nem tudom ezt gyalogosan vagy biciklivel ezt hogy lehet kivitelezni!!!!???????%vuksi nákunk az a tendencia a szakköröknél hogy mindenki egyenlően részesüljön bennük, persze ha elérte a megfelelő kort(nálunk 5-6 évesen kezdték)hisz ha a lányom balettozhat akkor a fiam miért ne focizhatna!A kicsi most lesz 4 ő még ráér,de ha eljön az ideje akkor őt is visszük majd természetesen!!!Mivel én főállású anya vagyok én is hozom őket rögtön suli után és a kicsi sem alszik az oviba,nem is maradhatnának mivel itthon vagyok de nem is akarnám!!!!Nekem a 2 nagy is 5 évesen kezdte az ovit,mert mindíg volt itthon egy pici!!!

5. anon_1008573Üzenet2011.09.21. 21:54

Szia Enikő, mi idestova ... nem is tudom hány éve építkezünk, de szerencsére nem magunk alatt, hanem messzebb.. Én is úgy érzem néha, sose költözünk be, főleg ha azt nézem, hogy miből fogjuk befejezni.. na de ne siránkozzak, mi még jó helyzetben vagyunk másokhoz képest. A napirended RÉMES, hogy lehet ezt bírni?!?! Ilyenkor csendben felsóhajtok, hogy de jó, hogy nem a fővárosban lakunk.. Egyébként több idősebb anyuka azt nyilatkozta mostanság, hogy ő már nem tudná azt csinálni, amit mi most (pedig egykor ő is azt csinálta). Lehet, Enikő, ha megéred, hogy nagyok a gyerekeid, te is majd azt gondolod, hogy azta, ezt hogy tudtam akkor végigcsinálni?! És jó érzés lesz ám, hogy végigcsináltam, kaptam elég erőt hozzá, és megtettem ami tőlem telt, és látom az eredményét és értelmét. Nem is kell talán olyan sokat várni, csak amíg a kicsik egy kicsit nagyobbak lesznek.. Addig is fogakat összeszorítani......!!

4. anon_1011140Üzenet2011.09.21. 20:43

Sziasztok! Enikő, miért kell elhozni az óviból a gyerekeket, a kicsik, hogy alszanak ilyenkor délután? A nagyok napköziotthonosak, hogy ilyen korán mész értük? Másoktól s kérdezném, ti is úgy vagytok vele, hogy a inkább a nagyot hordjátok el mindenhová és a kicsikre már kevesebb energia, idő és lendület jut?

3. norkokaÜzenet2011.09.21. 10:15

Ja épitkezés.......Hát mi csak egy kerítést csináltunk hogy a kutyákat elzárjuk de a férjem azt mondta hogy ha egyszert végre kész lesz műemlékké nyilvánítja!!!!

2. anon_783163Üzenet2011.09.21. 10:11

Hű, Enikő, részvétem az építkezés miatt! Mi akkor építkeztünk, amikor még csak 4 gyerkőc volt és az ötödiket vártam. Mindig azt mondogattam magamnak és a férjemnek, hogy ez a mi hőskorszakunk. Néha tudtam hinni benne, hogy egyszer vége lesz, néha nem. És vége lett!!!!! Vége lesz a ti építkezéseteknek is, ígérem!!! :-) Esetleg az ikrek ruhájára varrj egy-két mikroszálas felmosót...:-))) Suli-ovi: én nem vagyok hajlandó 3 évesen beadni őket, hiszen úgyis itthon vagyok. Így csak 4 és fél évesen kezdik az ovit és semmi gond nincs a beszoktatással, pár nap alatt szépen kialakul. Andris most elsős? Biztos ezért igényli, hogy ott legyél. Drukkolok, hogy hamar sikerüljön összebarátkoznia 1-2 gyerkőccel és akkor igazi "nagy iskolás" lesz. :-) Ez a délutáni ide-oda cipelés engem is nagyon lefáraszt, de nem csak fizikailag, hanem agyilag is. Február végére várjuk a kistesót és komolyan gondolkozom azon, hogy arra a fél évre az összes különórát kiiktatjuk, legfeljebb olyanra maradnának, ahová biztonságban el tudnának jutni egyedül is. Úgy érzem, hogy fél évet beáldozhatunk a gyerekek külön óráiból azért, hogy ez a kis 6-os számú kismanó is megkaphassa, ami neki jár. :-) Majd itthon zenélünk, táncolunk, festünk stb. a nagy kupiban és koszban....:-)))

1. norkokaÜzenet2011.09.21. 08:16

Szia Enikő, sziasztok lányok!!!Hát igen az iskola első 1-2 hete nekünk is a beszokásról szól!Most hogy már nekem is két sulisom van,nem is gondoltam volna hogy ennyivel macerásabban szokok hozzá én is mindenhez!!!például a lányomnak tavaly olyan órarendje volt aminek mind a két felére fel lehet írni az órákat.Én fogtam a tavalyi órarendet és a másik felére írtam az ideit!Persze hogy másnap a tavalyi órarend szerint pakoltam be!!!Tiszta dili!!!Na és ezek a papírfeladatok amiket vagdosni kell........Agyrémmmmm!!!A másik horror a kivágott betűk rendezgetése naponta!!Gondolom nem csak az én gyerekeim táskája van tele abc-s betűkkel!!!Viszont találtam erre egy alternatív megoldást ami szerintem szuper!!Nem olcsó,de ha valakinek több gyereke van aki még lesz elsős szerintem nagyon megéri az árát!!!Szóval a dolog neve az hogy mágneses betűbox!!!Ez olyan mint egy kis laptop csak persze fémből és ebbe kis és nagybetűk vannak amik mágnesesek!!!Akit érdekel az itt tudja megnézni: www.tankönyv-tanszer.eu és ezen belül mágneses betűbox!!Na megyek leadtam a gyerekeket most jöhet a főzés,takarítás ......Enikő kitartás az építkezéshez,ha nagyon nem haladtok akkor (bár mások nevében beszélek de szerintem nem haragszanak meg ezért rám) összefogunk itt egy páran és megyünk segíteni!!!Puszi nektek

Szeretnél hozzászólni Te is? Kérjük lépj be előbb!
Sikeres belépés után a rendszer automatikusan visszadob ide!
Szerző:anon_1010767
offline
anon_1010767
  • Kedvelés:

  • Bejegyzések száma: 113 db
  • Létrehozva: 2011.01.25. 22:32
  • Módosítva: -
Címkék