babaszoba.hu


Fodor Marcsi: Angliában babázok


Aki tanult már angolul, (és ki nem?) abban előbb utóbb mind felmerül a vágy, hogy elutazzon a ködös Albionba. Akár turistaként, akár bébiszitterként, akár hosszabb időre. Én most az utóbbiak táborát gyarapítom és tapasztalom nap mint nap, hogy milyen is errefelé az élet három gyerekkel.

Még-more

2011.11.05. 23:32módosítva: 2011.11.06. 02:17
Kisbende első szava az volt, hogy még. És hogy mindenki megértse, hogy mit akar, hozzátette, hogy more. Azóta a két szót együtt használja. És nagyon sokszor!

Merthogy neki mindenből több kell - több kaja, több ölelés, több séta, több csikizés. Még, még és még. Pontosabban még-more. Igazi kis hedonista, akit az úristen jókedvében teremtett. Élvezi az életet, mi meg azt élvezzük, ahogy nézzük őt, ahogyan ismerkedik az élettel és leplezetlenül lubickol benne.
Elgondolkodtam rajta, hogy mennyire jellemző ám az emberre, hogy mi volt az első szava. Az én nagylányom azt mondta először, hogy "de" - bármit is mondtunk, neki saját útja, saját akarata és saját ötletei voltak. A középső lányom meg azzal örvendeztetett meg, hogy neki a "mami" volt az első szava. És valóban a mai napig rettentő anyás.
Nem értem, miért van az, hogy mindhárom gyerekem másként nevez engem. A nagynak anya vagyok, a középsőnek mami, a kicsinek anyi. Vajon honnan vették ezeket a különböző megnevezéseket?
És még ha csak ez lenne köztük a különbség!
Szeretem nézni őket, azon gondolkodni, vajon honnan ered a másságuk. A külsőt még csak-csak értem. Az egyik az apjára hasonlít, a másik rám, a harmadikban meg keveredünk.
De valahogy mégis úgy gondoltam, hogy a jellemüknek jobban kéne hasonlítania, hiszen mindegyikőjüket ugyanúgy nevelem és egyformán kapnak ölelést, játékot és bátorítást is. Akkor hogyan és mikor lettek ennyire különbözőek? Vajon így születtek, vagy mégiscsak a környezet a tettes? Nem tudom eldönteni.
Tudom, én is formálom őket - ők is engem. És persze ők mind egymást. A három testvér. Mind együtt kényeztetjük Kisbendét. Ő meg persze visszaél vele, de piszkosul. Hozzászokott, hogy mindig van egy engedékeny rabszolgája, aki játszik vele, olvas neki, szórakoztatja és persze mindent megenged. Ha én megtiltok neki valamit, azonnal rohan a tesóihoz, hátha ők felrakják az emeletes ágy felső részére (igen, felrakták) odaadják neki a gyöngyfűző készletet (naná, hogy oda) a CD lejátszót a polc tetejéről (hát persze). Megszokta azt is, hogy bárkinek, bármi a kezében van, azt ő azonnal elveheti. Miért is ne adnák neki oda a tesók, hiszen imádják.
Mit mondjak, jó dolga van Kisbendének. És a testvérféltékenység? Az egyik nap, amikor erősen megszeretgettem, hogy csak úgy kacarászott, hogy öröm volt hallgatni, látom, hogy nagyon néz minket a legnagyobb. Persze azonnal lelkiismeretfurdalásom lett, naná. Hiszen mennyit hallani arról, hogy milyen rossz a nagytesóknak, amikor megérkezik a kistesó, rögtön tisztázni is akartam a dolgot, ezért hosszú magyarázatba kezdtem: Tudod kislányom, hogy én egyformán szeretlek benneteket és azért, mert most Kisbendét puszilgattam, az nem azt jelenti, hogy őt jobban szeretem.
Mire a tízéves komolyan rámnézett és közölte: Tudod anya, az se lenne csoda, hiszen én is őt szeretem a legjobban! És már rohant is, hogy ő is megölelgesse és megpuszilgassa a legkisebbet. Még-more.
Tetszett ez a bejegyzés?Értékeld!
(575 értékelés eddig)

Hozzászólások (Még nem érkezett hozzászólás)

Szeretnél hozzászólni Te is? Kérjük lépj be előbb!
Sikeres belépés után a rendszer automatikusan visszadob ide!

A blog létrehozója és / vagy tulajdonosa kizárólagos felelősséget vállal az általa létrehozott és / vagy szerkesztett blog teljes tartalmáért. A HáziPatika.com Kft. - mint a babaszoba.hu oldal tulajdonosa - a portálon látogatói által szerkesztett blogok igazság- és valóságtartalmért, valamint az azokban elhelyezett tartalommal összefüggésben semmilyen felősséget nem vállal.

Ugrás a lap tetejére

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s
A blogról
Szerző:fodormarcsiÜzenetoffline
fodormarcsi
  • Összesített tetszési index:

  • Bejegyzések száma: 60 db
  • Létrehozva: 2011.01.17. 15:21
  • Módosítva: 2011.04.01. 01:14
Címkék
Mi ez?

A babaszoba.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
Copyright © 2002 - 2018 Central Digitális Média Kft. - Minden jog fenntartva