Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Terhességi kalkulátor

Vajon mikor fog megszületni? A kisbaba érkezésének várható időpontja minden szülő szemében nagyon fontos dátumnak számít. Nem utolsósorban sok fontos tennivaló is kapcsolódik a terhesség különböző időpontjaihoz, amelyeket a szülés várható, illetve a fogantatás feltételezett időpontjából számolunk. A terhességet hetekben mérik, összesen 40 hétig tart, azaz 280 napig. Ha ismert a fogantatás időpontja, akkor attól számítva 38 hét, 266 nap a szülés prognosztizálható ideje. (A terhességi heteket nyomon követheted Terhesség hétről hétre szolgáltatásunkkal.)

A terhességi kalkulátorunk használatához először is emlékezned kell az utolsó menstruációd első napjára. Valamint tisztában kell lenned azzal is, hogy általában hány napos a ciklusod. Ez azt jelenti, hogy hány nap telik el 2 menstruáció első napja között. (Azért a menzesz első napját vesszük alapul a szülés várható időpontjának kiszámításánál, mert a fogantatás pontos időpontja ismeretlen, a menstruáció azonban egy biztos fogódzót ad.) Az úgynevezett Naegele-módszerrel dolgoznak az orvosok, szülésznők is. S ez alapján történik a terhesgondozás.

Számold ki te is szülési kalkulátorunkkal, melyik lesz az a jeles nap, mikor megérkezik a pici! A kalkulátor által azt is megtudhatod, hogy az aktuális hétre vonatkozóan mire kell odafigyelned, illetve mi történik a magzattal, s a szervezetedben.

Utolsó menstruációd első napja:

Ciklusod hossza:

Életkorod:

Hozzájárulok ahhoz, hogy a babaszoba.hu szolgáltatás a megadott személyes jellemzőimet automatizált módon értékelje.

További hasznos szolgáltatásaink:

Terhesség hétről hétre

Hétről hétre végig kísérheted tested változásait és a magzat fejlődését. Sokan nem tudják, hogy a terhességi hetek számolása betöltött hetekkel történik.
Tovább

Utónévtár

A név kiválasztása az egyik legnehezebb pillanat a terhesség során. Inkább valami különlegeset szeretnél? Vagy a régi tradicionális nevek vonzanak? Válassz több ezer fiú- és lánynév közül!
Tovább

Vitamin ABC

Mit kell tudni a vitaminokról, ásványi anyagokról? Miben találhatók meg? Miért van szükségük a szervezetnek rájuk? És mivel jár a hiányállapot?
Tovább

Szülészetkereső

Keresd meg adatbázisunkban azt a szülészetet, ahol szívesen világra hoznád gyermekedet. Tovább

Ha el akarsz mélyedni a terhesség témában, akkor nézz be Terhesség rovatunkba...

Lépj kapcsolatba a többi kismamával, fórumozz és oszd meg a gondolataidat társaiddal, családoddal saját blogodban!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Szponzorált hirdetések