Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Peteérési kalkulátor

A menstruációs ciklus alapján könnyen kiszámolható, hogy melyek azok a termékeny napok, amikor érdemes a tettek mezejére lépnetek a pároddal. Mit kell tudnod a ciklusról? A szabályos női ciklus 28 napos, ennek az első 5 napja még a menstruáció. Az ovuláció, tüszőrepedés általában a ciklus 14. napján következik be. A kilökődés után 24 óráig marad életben a petesejt, s a spermiumok 2-3 napig élnek. Jelek is utalnak az ovulációra: peteérés környékén az ébredési testhőmérséklet pár tizeddel megemelkedik, s a méhnyaknyák átlátszó, folyékonyabb állagú lesz sűrű fehér helyett.
Peteérés kalkulátorunk segítségével kiszámolhatod, mikor vagy fogamzóképes:

Legutóbbi menstruációd első napja:

Menstruációs ciklusod átlagos időtartama:

Figyelem! Az ovulációs kalkulátor átlagos adatokkal számol, tehát nem biztos, hogy mindenkinél pontos adatokat szolgáltat.
A kalkulátort ezért nem szabad fogamzásgátlási céllal használni!

Befolyásolható a baba neme?

Biztos módszer nincs, de tudományos tényeken alapuló trükkök igen. A Y-kromoszómás (kislányt nemző) spermium gyorsabban mozog ugyan, de rövidebb az élettartama az X-kromoszómát hordozó hímivarsejthez képest. A Shettles-módszer szerint ezért ha lányt szeretnétek, akkor a peteérés előtt 2-4 nappal érdemes együtt lenni, ha kisfiút, akkor az ovuláció napján, de legalábbis nagyon közel a tüszőrepedés kalkulált időpontjához. Ez a módszer 60 százalékos sikert ígér, ezért csak óvatosan az elvárásokkal! Vannak még egyéb "módszerek", de egyik sem kecsegtet garantált eredménnyel.

Olvasd el fogantatás témával kapcsolatos cikkeinket is!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Szponzorált hirdetések