Összesen: 5 db üzenet, 1 oldalon
sam74 2009.12.05. 17:43 1. Sziasztok! Holnap ebére karajt vettem elő a mélyhűtőből..de nem szívesen csinálnék belőle rántott húst..remélem van olyan, aki tud valami nagyon fincsi és könnyű receptet.. ![]() ![]() előre is köszi | |
A.Gabi 2013.10.15. 15:06,
előzmény: 1. 7. Szia! A hús a szokásos módon előkészíted, majd serpenyőben picit mindkét oldalát megpirítod. Közben felszeleteled az ecetes (csemege) uborkát, amivel kibéleled a kiolajozott tepsit. Rárakod az elősütött szeleteket, megsózod, tetejére is uborka jön. Vizet öntünk hozzá. Lefedjük, sütőben sütjük. Amikor puha a hús, meglocsoljuk tejfellel, lefedés nélkül pirítjuk még egy kicsit. Nálunk tuti siker mindig, még a válogatós lányom is szereti. Jó étvágyat hozzá! Gabi | |
j.piri 2009.12.07. 14:55,
előzmény: 1. 4. Szia! Bár a vasárnapi ebéd ötletről lecsúsztam, de hátha jó lesz legközelebbre..... Családunk nagy kedvence a Ragu ![]() Hagymát megdinsztelem, húsos szalonnával sütöm még egy keveset, beledobom a csíkokra vágott karajt. /néha kétféle húsból készítem/. Só, fehérbors ízlés szerint, mikor félig megfőtt beleöntök egy doboz szeletelt gombakonzervet, és puhára főzöm. A végén az egészet tejfölös liszttel behabarom és kagylótésztával tálalom. A család egyszerűen imádja, ha minden nap ezt főznék, akkor is megennék. Egyszerű, de finom étel. Piros | |
kincsi1 2009.12.05. 18:26,
előzmény: 1. 3. Szia! Én a "mindmegettén" szoktam keresgélni, ismered??? http://www.mindmegette.hu/kereses/recept/karaj Ami nálunk sláger: - Kárpáti borzaska: kikloffolod, sózod, lisztbe, tojásba, és reszelt krumpliba panírozod. Lassan sütöd! Ha kisült, megkened tejföllel, megszórod reszelt sajttal. Nem is kell külön köret hozzá.... ![]() -sajtos-tejszínes husi: alábbi módon panírozod: list, tojás, reszelt sajt/lehet benne füstölt is/, tepsibe rakosgatod, a tetejét meglocsolod tejszínnel, már az illata is mennyei... ![]() Erika | |
tunde681126 2009.12.05. 17:56,
előzmény: 1. 2. Szia! Nekem van egy tuti. ![]() Ugyanúgy klopfolod, sózod, mintha rántanád, paprikás lisztbe panírozod. A tepsibe kb. fél centi olajat öntesz, s belefekteted a lisztes husikat úgy, hogy picit fedjék egymást. A tetejüket bőségesen megkened tejföllel, rá reszelt sajt. 20-25 perc alatt puhára sül, mire aranybarna a sajt, kész is van. Ha kisült, öntsd le róla az olajat, mert beszívja. Nagyon finom, mi krumplipürével szoktuk enni. Remélem, tudtam segíteni. ![]() Tünde | |
sam74 2009.12.05. 17:43 1. Sziasztok! Holnap ebére karajt vettem elő a mélyhűtőből..de nem szívesen csinálnék belőle rántott húst..remélem van olyan, aki tud valami nagyon fincsi és könnyű receptet.. ![]() ![]() előre is köszi | |