FórumFőoldal

Belépés a fórumba

Regisztráció

Keresés a fórumokban


Részletes keresés

Részletes keresés

Eredmények mutatása szinten.

Egyszerű keresés

Időrendben
Válasz/oldal:

Összesen: 99 db üzenet, 2 oldalon

Nyitó hozzászólás:

MegjelenítBezár

anon_503094offline

regisztrálva: 2005.09.14.

 • Utolsó belépés:
  2006.02.06. 12:57:38
anon_503094  2005.09.14. 14:40

1.

Egyenlőre a tervezési fázisban vagyunk, de hamarosan döntenünk kell hova és kihez?! A Kenézy-ről sok jót (is) hallottunk. Akink bármilyen pozitív vagy negatív infója van ne kíméljen !

Válaszolok

matoakaofflineüzenet

regisztrálva: 2014.12.29.

hozzászólások: 1

 • Utolsó belépés:
  2014.12.30. 08:59:08
matoaka  2014.12.29. 19:10

105.

Sziasztok! Úgy látom, elég régen befagyott ez a fórum, azért rápróbálok...
Babát szeretnénk párommal. Még nem tudom, kihez járjak, nőgyógyászhoz.. de mindenképpen a Kenézyt szeretném választani, mert Klinikáról nem sok jót hallottam. Igazából egyetlen pozitívum: oda viszik a koraszülött babákat..
A Kenézyben két doki között vacillálok... az egyik Demeter Miklós. Nála voltam nemrég magánrendelésen, nagyon kedves és szimpatikus. A másik Szilvási Ferenc, akinél még nem voltam, de a honlapján elég felszereltnek tűnik a magánrendelője.
Az én problémám az, hogy ciszták tanyáznak a petefészkeimben, ezáltal úgy sejtem, nem lesz egyszerű a teherbe esés... @char Szóval ez alapján ki lenne ideálisabb orvos? Kérnék válaszokat, tapasztalatokat!!
Köszönöm!

Válaszolok

anyucikacicaofflineüzenet

regisztrálva: 2011.05.25.

hozzászólások: 1093

anyucikacica  2014.05.31. 07:46

104.

Sziasztok!

Kíváncsiságból olvastam bele a topicba ,mert én 2002.-ben szültem a Kenézyben a lányomat és egy rémálom volt...ugy látom azóta fordult a világ és jó irányba ,örülök neki .Én még ugy szültem mint a vad szocializmusban .három szülőágy egy helyen ,jó esetben egy függönyt elhuztak amikor már akció volt,nem lehetett leszállni az ágyról vajúdás alatt,sem a szülés után 2 óráig!Szerintem ti ezt már el sem tudjátok képzelni,olyan mintha nagyanyám mesélne a háborúról....6-an egy kórteremben ,szigórúan 3 óránkénti szoptatás az is 30 perc és ha nem szopott a baba akkor szószerint kitépték a kezedből és elvitték...Én éjszakákat sírtam mert hallottam hogy sírnak a babák egész éjszaka az éhségtől, de csak reggel 6-kor hozták őket egy zsúrkocsin ,sorban szorosan egymás mellé préselve.Nekem trauma volt ez és bár tápszerrel engedtek haza ,otthon megnyugodtam és majdnem két évig szoptattam a lányom.A kisfiamat pesten a Bajcsyba szültem és azóta látom mi a különbség, problémamentes és szép emlék maradt meg bennem ....Szóval örülök hogy a számomra borzasztó élményeket már nem kell senkinek átélni és baba-mama barát lett ez a kórház is!
Üdv: Szilvi

Válaszolok

gkriszta821201offlineüzenet

regisztrálva: 2014.05.30.

hozzászólások: 1

gyerekek:
 • Fiú
 • Fiú
 • Utolsó belépés:
  2014.05.30. 19:50:39
 • Gyerekek:
  - András, 2010. 10. 22.
  - András, 2010. 10. 22.
gkriszta821201  2014.05.30. 20:54

103.

Sziasztok!
Dr. Kiss Ferenchez járok, sajnos egy 17. heti spontán vetélés miatt ismertem meg, akkor is nagyon emberséges volt.
Korábban a Dunántúlon laktunk, ott az első terhességemből szūltem meg a kisfiamat.
Most 15 hetes terhes vagyok, sajnos ismét komplikációk vannak /nyílt méhszáj és mélyen fekvő lepény/. Kórházban is voltam, az eddigi orvosom rám sem hederített, végig Dr. Kiss Ferenc foglalkozott velem, elmondta mi a helyzet, mire vigyázzak - sokat segítet, pedig semmit nem fizettem neki.
/a másik dokinak bezzeg magánrendelésén is voltam, de sztem meg sem ismert/.
Azt tervezem, hogy atovábbiakban hozzá megyek, de nem tudom, hogy mi a szokás a fizetséggel kapcsolatban. Korábbi hozzászólásokat olvastam, de azok évekkel ezelőtt voltak, nem hiszem, hogy relevánsak.
Segítenétek? Ezt sztem a dokitól nem illik megkérdezni.
Továbbá milyen tapasztalataitok vannak korai nyílt méhszájjal kapcsolatban? Volt valakinek hasonló problémája?
Ūdv Mindenkinek.

Válaszolok

pipacs29offlineüzenet

regisztrálva: 2013.12.10.

hozzászólások: 1

 • Utolsó belépés:
  2014.06.16. 14:18:58
pipacs29  2013.12.10. 15:16, előzmény:  101.

102.

Szia!
Azóta változott az "ultrahangos helyzet", mióta Te voltál, e felől nyugodt lehetsz. Már nem is az alagsorban van. Múlt héten voltunk párommal, szóval friss az élmény. A várakozóban igaz, elég sok a nem napon barnult hölgy, de mi időpontot kértünk telefonon, két perc az egész, ha az apukával együtt szeretnétek menni, akkor már az időpont kérésénél ki kell emelni ezt, mert akkor délutánra teszik a vizsgálatot. Olyankor már kevesen is szoktak lenni. 18. hetes UH alatt kb. 10 percet voltunk benn, nem siettettek, kedves volt a gépet kezelő hölgy, picit tudtam lesni a monitorról, ahogy végezte a vizsgálatot, párom csillogó szemekkel nézte a műveletet @char , de mikor elmondta a paramétereket, minden rendben (írták a leletet), utána felém fordította teljesen a monitort és körbemutogatta, melyik testrésze most éppen hol van a babócának, szívhangot beadta, míg törölgettem a pocimat, addig egy kimerevített képet hozott be a monitoron, párom megkérdezte, hogy lefényképezheti-e, és természetesen megengedték. Aztán boldogan távoztunk, telefonunkon egy fotóval. Hihetetlen élmény @char

Az viszont igaz, amit egy korábbi hozzászóló írt, a 12. hetes UH-n (pontosan ugyanígy zajlott - leszámítva a fotót ... akkor még nem jutott eszünkbe) az én méhlepényem elérte (akkor még) a méhszájamat, leírták a leletre, és ennyi, nem mondták, hogy ez nem a legideálisabb (utólag azt mondom, hogy ez annyira nem is vészes, mert sok idő van, hogy változzon). Nagy boldogan vittük a védőnéninek, doktorbácsinak az első eredményt, és akkor mondták, hogy picit jobban kell vigyáznunk magunkra. Bár ezzel kapcsolatban én azt gondolom, hogy ultrahangon maga a vizsgálat történik, az eredmény "kiértékelése" az orvos által történik. Ezért én azonnal viszem a friss papírokat a védőnéninek, doktorbácsinak.

Válaszolok

bogyoancsiofflineüzenet

regisztrálva: 2013.09.29.

hozzászólások: 1

 • Utolsó belépés:
  2013.10.28. 10:47:18
bogyoancsi  2013.09.29. 16:46

101.

Sziasztok!
Én most a 2. babámat várom, és nem is kérdés, hogy a Kenézyben fogok szülni újra, mert csakis jó élményeim vannak. Egyedül az ultrahang vizsgálattal és az ambulanciával kapcsolatban voltak negatív tapasztalataim, bár az még 2009-ben volt. Érdekelne hogy most hogyan működik ez ott? Mikor én jártam oda, az alagsorban csináltak ultrahangot, kb. másfél perc alatt, gyakorlatilag hozzám sem szólt az orvos (Szikszai), a babát soha de soha nem mutatták meg, merthogy a monitor úgy el volt fordítva, hogy véletlen se lehessen látni az anyukának, és gyakorlatilag kint a folyosón törölgettem le magam, mert már hívták is be a következő kismamát. Arra esély sem volt, hogy meg merjem kérdezni a baba nemét, csípőből jött a válsz hogy nem látszik. és tényleg nem mondtak semmit, se megnyugtatót, se rosszat. itthon gugliztam ki minden alkalommal, mi van a leletre írva...@char Szóval ezért ez nem szerettem ott. Aztán az ambulancián kellett várni minden alkalommal, mivelhogy nem volt fogadott orvosom, mindig az akkori ügyeletes nézett meg. Senkivel nem volt problémám. Egyedül Kiss Ferenccel. Ő csinálta a rákszűrést, utólag kiderült, hogy rosszul. Gondoltam is, mert véreztem utána, és nagyon fájt. . 4 hét múlva ismételni kellett. Bármelyik orvos vizsgált meg, sosem fájt úgy (pedig 2 naponta jártam a végén amnioszkópiára). Egy rákszűrésnek pedig nem kéne fájnia. 41 hetesen azt mondták be kell feküdnöm, jelentkezzem az ambulancián, még néznek egy magzatvizet és csinálnak egy ultrahangot, aztán mehetek osztályra. Na sajnos akkor ismét volt szerencsém az említett Kiss F. doktor úrhoz, aki úgy megkínzott, hogy sírva-zokogva jöttem ki, és ott bőgtem, míg be nem hívtak UH-ra, ahol viszont egy kedves kis hölgy volt, így az utolsó ultrahangról legalább jó élményeim vannak. Utána már csakis csupa jó dolgok történek, 2 napra rá, indítással, ügyeletes orvosnál (Dr. Szilvási Ferenc, aki nagyon jó doki, köszönet neki) megszületett a kisfiam. Minden szuper volt, a szoba, a nővérek, stb.
Most várjuk a kistesót. Az első vizsgálatok alkalmával a Bethlen utcán voltam, mert a bejelentett lakcímem debreceni. De mivel valójában nem ott élünk, így azt mondta a dokim, hogy ezentúl a Kenézybe kell mennem. Én csak az ultrahang miatt nem szeretnék oda járni, mert 4 éve egy pokol volt. A Bethlen utcán meg egy kész babamozi @char Nem is gondoltam volna, hogy ilyen is létezik, Apukát is behívták, és mindent részletesen megnézett, el is magyarázott. Oda akarok járni. Jó tudom, ki is van írva, hogy lehet 3000 Ft-ért beutaló nélkül is menni. Azért kíváncsi lennék, hogy mostanában hogy működik ez az ultrahangos dolog a Kenézyben? Jobb valamennyivel a helyzet?
Köszi ha válaszoltok.

Válaszolok

gszilvusofflineüzenet

regisztrálva: 2013.08.06.

hozzászólások: 1

 • Utolsó belépés:
  2015.04.10. 14:07:37
gszilvus  2013.08.06. 17:31 (módosítva)

100.

Sziasztok! Csak a Kenézy!!! A szülészet összes dolgozója kedves, segítőkész és nem a borítékért. Emberiségből és tudásból is jelesre vizsgáztak. Kislányom július 04-én született és minden orvos, nővér és szülésznő profin végezte a dolgát, nem beszélve egy-egy kedves szóról vagy mosolyról, az újszülöttes részleg barátságos, szép és tiszta. És ami nagyon fontos nemcsak baba- de mamabarát kórház is. Hálásak vagyunk mindenkinek.@char

Válaszolok

kata27offlineüzenet

regisztrálva: 2013.07.31.

hozzászólások: 1

gyerekek:
 • Lány
 • Lány
 • Utolsó belépés:
  2013.08.27. 22:57:20
 • Gyerekek:
  - Regina, 2011. 09. 22.
  - Noémi, 2013. 04. 24.
kata27  2013.07.31. 14:28

99.

Sziasztok!Én az első kislányom a Klinikán(császárral),a másodikat pedig a Kenézyben(természetes szüléssel) hoztam világra.Kenézy "párti" vagyok.Az orvosok,ápolók,csecsemősök,szülőszoba mind,mind a Kenézy mellett szól.Emberségesek,oda figyelnek rád,kedvesek,nem pénz éhesek!!!!Míg a Klinikára gondolva még mindig össze rándul a gyomrom a flegmaságtól,a Kenézyből csupa jó élménnyel jöttem el.Mindkét esetben volt fogadott orvosom,de mindezek ellenére is förtelem volt a Klinika.@char

Válaszolok

kszilvi82offlineüzenet

regisztrálva: 2007.01.24.

hozzászólások: 769

életkor: 35 év

gyerekek:
 • Lány
 • Fiú
 • Lakhely:
  Debrecen  István u. 75
 • Utolsó belépés:
  2017.08.31. 11:35:23
 • Gyerekek:
  - Anna Bianka, 2006. 07. 25.
  - Bence Péter, 2011. 06. 27.
kszilvi82  2012.09.26. 17:39, előzmény:  97.

98.

Sziasztok!
Én mindkét gyermekemet a Klinikán szültem. Az elsőt császárral 2006-ban, a másodikat hüvelyi úton 2011-ben. Volt fogadott orvosom mindkét esetben, de ha nem lett volna is mindenképp a Klinikát választom. Engem a körülmények, hogy milyenek a szobák nem nagyon érdekeltek, 2011-ben pont akkor újították fel a szülészetet, így fájások közepette is át kellett mennem az infúzióval a folyosó másik végére a Wc-re. De szerintem ami a legfontosabb, hogy a Klinikán vannak a legjobban képzett orvosok, csecsemősök, és baba barát, ami nagyon fontos a szoptatás miatt. Némelyik csecsemős nővér nem túl kedves, de mindegyik képzett és mindent tud a szoptatásról, csecsemőgondozásról, és ha te is úgy állsz a dolgokhoz segítenek. A másik hogy ott van koraszülöttosztály, és nagyon jól képzett gyerekorvosok vannak, akik segítenek. Az ultrahang is sokkal modernebb a Klinikán. Én biztosan ott szülném a 3. gyerekemet is ha lenne, pedig tavaly 4-en voltunk egy szobában + 4 baba a gyermekágyas osztályon. A barátnőm tavaly decemberben szült a Kenézyben, de nem voltak jó tapasztalatai. Nem igazán segítették a szoptatást. A 3 óránkénti szoptatás szerintem nagyon kevés, és sok kisbaba végigalussza, de mindegy ez már más téma.
Remélem tudtam segíteni.
További minden jót! Könnyű szülést és szép babát kívánok!
Szilvi

Válaszolok

cserfiofflineüzenet

regisztrálva: 2012.09.26.

hozzászólások: 1

 • Utolsó belépés:
  2012.10.29. 19:07:58
cserfi  2012.09.26. 17:12 (módosítva)

97.

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni abban,hogy véleményetek szerint Debrecenben a Klinikán avagy a Kenézyben érdemesebb és tanácsosabb szülni?!(Jövőhéten töltöm be a 30. terhességi hetem és még a héten ki kellene választanom melyik kórházba megyek szülésre felkészítő tanfolyamra...stb.)Annyira megoszlanak a vélemények és a tapasztalatok a két intézménnyel kapcsolatban,hogy egyszerűen nem tudok választani.Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségetek!

Válaszolok

vivi32offlineüzenet

regisztrálva: 2012.09.18.

hozzászólások: 1

 • Utolsó belépés:
  2012.09.18. 08:48:07
vivi32  2012.09.18. 09:01

96.


Sziasztok!

Nézegettem a fórumokat,hol kellene szülni Debrecenben,Kenézy,vagy Klinika.Úgy láttam,egyértelműen a Kenézy javára billen a mérleg.Be is néztünk oda,felújított,szép igényes,és 2012-es dátummal a neten is csak jókat olvasni róla...és akkor történt valami,ami nagyon megzavart,és őszintén szólva emiatt már félek ott szülni.

Az ott végzett 12. heti ultrahangon kiderült,hogy mélyen tapad a lepény,de nem magyarázták meg,ez mivel is jár,nem mondták el,hogy figyelnem kell arra,hogy ne cipekedjek,nem sportolhatok,nem eröltethetem meg magam,nem tehetek hirtelen mozdulatokat,nem élhetünk egy darabig magánéletet...és mi szépen nyugodtan elmentünk kirándulni az ultrahang utáni napon,ahol mindent csináltam,amit nem lehetett volna.
Amikor haza jöttünk,és elmentem az otthoni nőgyógyászomhoz,védőnőhöz,ők világosítottak fel,hogy mit is jelent a mélyen tapadó lepény,és akkor értettem meg,hogy milyen kutya szerencsénk volt,hogy babuci és én is még megvagyunk,és nem történt baj,pedig történhetett volna,ha leválik a lepény!
Nem értem,a Kenézyben az ultrahang után mért nem figyelmeztettek azonnal,hogy mit jelent a mélyen tapadó lepény,és hogy emiatt mennyire vigyáznom kell...Hogyan menjek oda ezek után szülni?Hogy érezhetném ott biztonságban magam és babát?
A Klinikára viszont nem szívesen mennék,mert arról meg nagyon nem hízelgő dolgokat olvastam....Ki tudná eloszlatni a félelmeimet?

Írjatok.

Válaszolok

csrebiofflineüzenet

regisztrálva: 2012.07.17.

hozzászólások: 1

 • Utolsó belépés:
  2012.07.19. 22:44:47
csrebi  2012.07.17. 11:43

95.

Sziasztok még új vagyok itt @char A 30. hétben vagyok és a Kenézyben szeretnék szülni.Az érdekelne most,hogy Szilvási Ferencnél mennyibe kerül a magánrendelésén egy konzultáció,mert ezt nem találtam meg sehol.
Előre is köszönöm a segítséget!

Válaszolok

agnesasszonyofflineüzenet

regisztrálva: 2012.03.12.

hozzászólások: 1

gyerekek:
 • Lány
 • Utolsó belépés:
  2013.10.09. 11:18:11
 • Gyerekek:
  - Eszter, 2012. 02. 10.
agnesasszony  2012.07.03. 13:23

94.

Sziasztok!
Én idén februárban szültem a Kenézyben saját elhatározásból, és szerintem a legjobb döntést hoztam. A szülőszobák és a gyermekágyas részleg is modern, teljesen új, és bár nem baba-mama kórház, amit sokan emlegetnek, nálam majdnem egy óráig lehetett ott a babám a szülés után. Nyilván azért is, mert nem volt semmiféle komplikáció. Papás szülőszobába kerültünk, pedig nem volt fogadott orvosom, és a gyermekágyas osztályon is nagyon rendesek voltak, mindenben segítettek. Amióta felújították az osztályt, csak egy- és kétágyas szobák vannak, és mindegyik babás szoba, annyit van ott a kicsi, amennyit te akarod, sőt ha túl sűrűn adod be a csecsemősöknek, próbálnak meggyőzni, hogy minél többet legyetek együtt. Elhiszem, hogy korábban nem volt egy leányálom itt szülni, de most már nem olyan borzasztó a helyzet, sőt. Láttam a Klinikát is, eleinte oda jártam vizsgálatokra, de nagyon gyorsan elpártoltam onnan a bánásmód meg a körülmények miatt is.

Válaszolok

tvilonaofflineüzenet

regisztrálva: 2009.05.18.

hozzászólások: 67

tvilona  2012.06.13. 15:22

93.

Sziasztok! Én második gyermekemet szültem a Kenézyben, ami a legjobb döntés volt úgy gondolom. Az orvosom nekem is Kálmánczhey Albert doktor úr volt és nagyon meg voltam vele elégedve, az előttem szólóval teljesen egyetértek. A kórház dolgozói pedig nagyon kedvesek, aranyosak és nem utolsó sorban segítőkészek voltak, mind az ambulancián és a gyerekágyon is. Ami nagyon tetszett még a rendszer, mindennek meg van az ideje és helye, ez nem sok intézményről mondható el. Persze nem utolsó sorban említésre méltó, hogy milyen gyönyörű környezetben tölthettük el a gyermekágyas napjainkat. Itt szeretnék köszönetet mondani a doktor úrnak és a sok sok ápolónak akik segítettek bennünket az alatt az 1 hét alatt amíg bent voltunk.

Válaszolok

jtimea09offlineüzenet

regisztrálva: 2010.10.22.

hozzászólások: 255

 • Utolsó belépés:
  2014.04.03. 21:49:14
jtimea09  2012.05.23. 22:39, előzmény:  91.

92.

Én is csak csupa-csupa szépet és jót tudok mondani a Kenézyről!!!
Mint három gyermekes édesanya mindegyik itt született és nem lehet mondani mennyi segítő és nyugtató szavakat kaptam itt!!!
A legcsodálatosabb dolog, amikor egy aggódó kismama biztonságban tudhatja magát egy nagyon kiváló szakember kezében és ez nem lehet más csakis dr. Kálmánczhey Albert @char kinél 2 gyermekem született 10 év korkülönbséggel és ezalatt nem égett ki nem lett mogorva és stb.... Olyan kedves és türelmes, mint a kezdetek kezdetén :D
Olyan szépeket és sok jót tudok mondani én is mint előttem szóló!!
Ha bárki kérdezi csakis Kenézy!!!

Válaszolok

jucus83offlineüzenet

regisztrálva: 2012.03.04.

hozzászólások: 1

 • Utolsó belépés:
  2014.04.07. 16:07:23
jucus83  2012.05.15. 16:15

91.

Sziasztok!
Én 2012 januárjában szültem a Kenézyben, immár az új körülmények között. Mondhatom gyönyörű lett és én az ellátás minden részével maximálisan meg voltam elégedve. A szülésem igen szerencsétlenül indult. Vasárnap délután folyt el a magzatvízem a 38. héten, fájások nélkül. A férjem vitt be, s a papás szülőszobán vártuk, hogy beinduljon a folyamat. Nagyon kedvesek voltak itt velem a szülésznők. Mivel nem tágultam 8 óra alatt semmit, ezért az ügyeletes orvos császármetszést javasolt, hívták is a saját dokimat, akit csak ajánlani tudok: Kálmánczhey Albert. 20 perc alatt ott is termett, engem is pillanatok alatt bevittek a műtőbe. S az volt az érdekes, hogy semmi félelem nem volt bennem, sőt egy kicsit örültem, hogy császár lesz a vége, mert már nagy fájásaim voltak, viszont nem tudtam meddig bírom még. Hihetetlen gyorsan lezsibbadtam az érzéstelenítőtől és a kislányom hangját is hamar meghallottam. Az éjszaka nagy részét az őrzőben töltöttem, ahol szintén nagyon figyelmesek voltak, akik vigyáztak rám. Hajnalban kerülhettem a gyermekágyas részlegre, s 6kor már hozták is a kislányomat, akit azonnal meg tudtam szoptatni. Van arra lehetőség, h. a baba ott legyen végig veled, de az igazat megvallva jó volt, h. 3 óránként hozták az első nap, hisz nekem is pihenésre volt szükségem. A kicsim így is rendesen megtanult szopizni, és 2. nap már egész nap ott volt velem, 3. napra pedig rendesen lett tejem is. A csecsemős nővérek mind nagyon kedvesek, nekem egyikőjükre sincs egy rossz szavam sem, megmutatták hogyan pelenkázzak, a szoptatásban is mindig türelemmel segítettek, s minden bugyuta kérdésemre készséggel válaszoltak. @char Az orvosom is minden nap meglátogatott és nála sem az anyagiak számítottak, persze kapott borítékot... @char
Összességében véve mindenkinek ajánlom a Kenézyt, aki babavállalás illetve szülés előtt áll. A látogatás valóban szigorított, a szobákba nem lehet bemenni, csak az ebédlőben lehet fogadni a rokonságot, a babát pedig üvegen keresztül mutatják meg. De ez abszolút nem hátrány, a téli időszakban kifejezetten előnyös. És nem mellékesen nem mászkálnak be vad idegenek, akik a szobatársat látogatják, mint pl. a Klinikán.
Bárkinek kérdése van szívesen válaszolok!

Válaszolok

zsuska1972offlineüzenet

regisztrálva: 2009.04.19.

hozzászólások: 2

 • Utolsó belépés:
  2013.08.30. 00:32:37
zsuska1972  2011.12.16. 20:01

90.

Megváltozott a szülészet!!!! Nézzétek meg és szerintem teljesen megváltozik a véleményetek ezután. Azt gondolom, aki most hozza világra babáját a Kenézybe, haza se akar menni majd, mert a teljes ellátás mellett nyugalmat és megbecsülést kap, nem beszélve a meghittségről!
Jó babázást kívánok!
http://www.kenezykorhaz.hu/kezdolap

Válaszolok

anyucika01offlineüzenet

regisztrálva: 2011.08.11.

hozzászólások: 1

 • Utolsó belépés:
  2011.08.11. 12:46:33
anyucika01  2011.08.11. 13:13, előzmény:  66.

89.

Sziasztok!
Én szültem a Klinikán is de most a Kenézybe sodort a sors. Ha mondhatom ennyire rosszul még soha nem döntöttem. Nagyon megbántam. Borzasztó felháborító ahogyan az anyukákkal beszélnek. Nem baba mama Kórház ami nem azt a célt szolgálja,hogy te tud a babádat szoptatni.A csecsemősök közt is van egy két nővérke
aki már stílusával a köztörvényesek közt is rettegést váltana ki. Hiába voltam babás kórterembe mindig elvitték a piciket. Amikor etetés volt a babák aludtak és nem voltak éhesek- ami nekem gyanús volt -. Így be is sárgultak. Az etetési idő lejárta után mindegy volt hogy alig evett mert úgy aludt a pici te pedig már vért izzadtál hogy szoptasd de hiába a gyereket elvitték.Majd fejd le és megitatják ez volt a válasz. Ha nem akartok egy rémálomba csöppenni akkor nem ajánlom a kenézyt.

Válaszolok

varganejeofflineüzenet

regisztrálva: 2010.12.14.

hozzászólások: 4

gyerekek:
 • Fiú
 • Fiú
 • Fiú
 • Lány
 • Utolsó belépés:
  2012.05.30. 09:14:39
 • Gyerekek:
  - Imre Solt, 1998. 11. 29.
  - Szabocs Csanád, 2001. 02. 14.
  - Ádám Tomaj, 2002. 12. 10.
  - Bíborka Hanga, 2009. 10. 17.
varganeje  2010.12.27. 21:37

87.

Sziasztok!
Nekem négy gyermekem van és egy született a kóházban , de azt az egyet is megbántam, hogy odamentem.
Szülés után alig mutatták meg a babám, a csecsemősök is alig akarták megmutatni, azzal a jelszóval, hogy még most látta és már annyira hiányzik. Babás szobát kértem de foglalt volt , amikor már mehettem volna azt mondták, hogy erre a pár napra már minek. Amikor hozták a babákat szopni már előtte megetették persze, hogy így alig akartak a babák szopni. Ha nem éri inger azaz szopás a mellet akkor, hogy induljon be a tej? Szerencsére itthon bepótoltuk és lett elég . Különben minden gyermekemet sokáig szoptattam ill. szoptatok.
A mellékhelyiségek tisztasága sem volt a megfelelő. Szerintem mint rutinos szűlő sokkal jobb ha veled van a bébi már születéstől fogva.

Válaszolok

encsike89offlineüzenet

regisztrálva: 2010.05.14.

hozzászólások: 95

életkor: 28 év

 • Utolsó belépés:
  2011. 02. 15. 12:02:29
encsike89  2010.08.28. 14:41, előzmény:  81.

85.

Szia!

Én május 27-én szültem nála. Fogadott orvosom volt. Szülés előtt nem sokkal a párom munkanélküli lett. Így sajnos nem tudtunk pénzt adni neki, de ajándékcsomagot csináltattunk.Nem nézett le.Nagyon jó orvos. 5,5 óra alatt szültem meg nála, pedig első baba. Csak ajánlani tudom. Mikorra vagy kiírva? Ja és nincs nála konkrét tarifa. Remélem tudtam segíteni.

Válaszolok

anon_676192offline

regisztrálva: 2010.07.21.

 • Utolsó belépés:
  2010.07.22. 09:57:06
anon_676192  2010.07.21. 21:53

84.

Miért lett törölve az üzenetem?
Én csak egyszerű kérdést tettem fel, amire választ szeretnék kapni.

Válaszolok

anon_680706offline

regisztrálva: 2010.07.17.

 • Utolsó belépés:
  2010.09.23. 00:07:23
anon_680706  2010.07.18. 23:17, előzmény:  67.

82.


Sziasztok!
Ha nem baj válaszolnék én is a kérdésekre, hátha valakinek hasznos lesz!

gyongyi85 írta:
minerva32 írta:
szülés után azonnal megkapod-e a babát?

Közvetlenül a szüléskor egy percre kaphattam csak meg,aztán vitték a csecsemőosztályra.Én délután 5 -kor szültem és aznap már nem hozták be nekem a babát.Majd csak reggel 6-kor!


Én császárral szültem megmutatták egy pillanatra, majd elvitték és másnap reggel sem hozták, komplikációk voltak nála, 2 napra rá hozták szoptatni, addig én jártam be hozzá, de már minden rendben!

gyongyi85 írta:
minerva32 írta:
Gyerekágyas osztályon 24 órát együtt lehet-e vele lenni?

Igen,lehet kérni babás szobát,bár én nem éltem vele.


Babás szobában voltam, de a kislányom egy percet nem marad velem, mert antibiotikumot kapott, így a szoptatások után elvitték! A babákat éjszakára elviszik, csak reggel hattól este kilencig van veled a baba!

gyongyi85 írta:
minerva32 írta:
Adnak-e stikában neki tápszert, esetleg teát, cukros vizet?

Igen,ha nem szopott eleget,vagy ha sír megetetik,de azt nem tudom pontosan mivel.


Ha nem szopott eleget, megetetik, teával legfőképpen! De, ha tudsz fejni akkor a tejedet kapja meg! A babám tápszert kapott, míg nem hozhatták ki szoptatni, mert gyenge volt, a tejem, meg akkor még nem lövellt be!

gyongyi85 írta:
minerva32 írta:
Mennyire támogatják a szoptatást?

Szerintem támogatják,segítenek,ha nem megy és szólsz,vagy ha van sok tejed és fejsz,akkor beviheted és odaadják a babádnak,de sajnos ezt csak utólag tudtam meg.


Támogatják, ha valami nem megy, szólj nekik és segítenek! Mint, már írtam, amit lefejsz odaadják a babádnak!

gyongyi85 írta:
minerva32 írta:
Hanyadik napra lehet hazamenni?

Természetes szülésnél 3 nap után,ha minden jól megy(eszik rendesen a baba,nem sárgul be),császár után+1 nap,ha jól tudom.


Teljesen jól írja, mi egy hétig voltunk bent, nem erre készültem,elég volt!

gyongyi85 írta:
minerva32 írta:
Hány ágyasak az osztályok?

Én 6 ágyasban voltam,de a babás szoba 2 ágyas,a többit nem tudom,lehet,hogy van 2-4 ágyas is.


2 ágyasban voltam, a babás szobában, ahol van külön zuhanyzó, wc nem a közösbe kell menni! Van 1/2/6 és több ágyas szobák is!

minerva32 írta:
Milyenek a körülmények?

Ha jól tudom,most lett felújítva az osztály,én még azelőtt szültem,de az se volt olyan vészes,bár a korszerűsítés rá fért.

Igen, fel lett újítva a szülészet, de nem az újszülött osztály. A zuhanyzó és a wc az katasztrofális sajnos! Külön zuhanyzós papucsot és a wc-re papír ülőkét vigyél, mert nagyon hasznos! Fertőtlenítő kendőt is vigyél!

gyongyi85 írta:
minerva32 írta:
Milyenek a csecsemősnővérek?

Változó,valamelyik nagyon rendes,valamelyik kevésbé,de azt a 3-4 napot simán ki lehet bírni velük.


gyongyi85 írta:

Igen van aki rendes és van aki nem, de nekem csak jó tapasztalataim vannak velük kapcsolatban, pedig sok rosszat hallottam!

Ha valakinek van kérdése a Kenézyvel kapcsolatban szívesen válaszolok, egy fél éve szültem ott!

Válaszolok

anon_674006offline

regisztrálva: 2010.06.14.

 • Utolsó belépés:
  2010.06.24. 10:55:52
anon_674006  2010.06.14. 10:10, előzmény:  2.

81.

Szia Fruzsy.Szeretném megkérdezni hogy Dr.Demeter tarifáját hogy tudhatom meg mielőtt melette döntenék?Fontos lenne.Ha tudsz segiteni azt megköszönném.

Válaszolok

kriszti07offlineüzenet

regisztrálva: 2006.02.02.

hozzászólások: 24

gyerekek:
 • Lány
 • Lány
 • Fiú
 • Utolsó belépés:
  2011.04.04. 21:20:51
 • Gyerekek:
  - Hanna, 2005. 07. 16.
  - Hanna, 2005. 07. 16.
  - Hunor, 2010. 02. 10.
kriszti07  2010.05.27. 15:19, előzmény:  74.

80.

Szia Simimimi!

Most olvastam az üzenetedet. nem akarlak elbizonytalanítani Osváth doktor úrral kapcsolatban, de nekem speciel nem volt túl jó tapasztalatom vele.
Idén februárban szültem a kisfiamat, délután 5 körül értünk be a kórházba, ahol az ügyeleti ambulancián mielőtt riasztanák az orvosodat, először az ügyeletes orvossal vizsgáltatnak meg. Hát ekkor épp ő volt az.
Nagy mormogások közepette (mondván, hogy állandóan lerángatják mindenért!!) megvizsgáltatott az éppen szerintem ott gyakornokoskodó fiatal doktornővel, aki nem tudom mit csinált, de az fájt és vérezni is kezdtem (pedig előtte már túlestem vagy négy magzatvízvizsgálaton és egyik sem okozott gondot). A doktornő szerint sárga volt a víz, de bizonytalansága miatt háromszor kérte a doktor urat, hogy nézze meg ő is, melyet negyedjére végül megtett, kb. 1 méterről ránézett (nem tudom mire mert természetesen úgy semmi sem látszik ) és azt mondta, legyen az.
Utólag kiderült nem volt. Igaz, hogy túlhordásom volt, és így is úgy is szülni kellett volna már, de szerintem nem mindegy, hogy mechoniumos a víz, fertőzött-e vagy sem.
Na mindegy, köszönés nélkül elment és még visszaszólt valami olyasmit, hogy most már hagyják békén vagy aludni, errre nem emlékszem már pontosan.
Az érme másik oldala amit pár napig korábban a terhespathológián fekve láttam minden orvos tekintetében, hogy szerintem kevés a beteg,( már aki orvost tud fogadni), ezért törekednek arra, hogy aki megfogadja őket (plusz "hálás") arra odafigyeljenek. Tehát ha megfogadod és nem ügyeletben esel be, mint én, akkor Veled biztos nem ilyen lesz. Csak az én számomra mindent elmond, ha egy szülés előtt álló, fájásokkal érkező kismamával egy orvos ilyen slendriánul bánik. Én sem szórakozásból jöttem ide, vagy hogy őt zargassam.
Nekem igazán egy orvos volt szimpatikus, aki attól függetlenül udvarias, emberi és humánus volt , hogy én nem nála születem az dr. Kiss Ferenc adjunktus úr volt. Akár a szobatársammal, akár velem, szülés után a gyerekágyas részlegen vizitekkor nagyon rendes volt és szakmailag is jókat hallottam róla.
Hát ennyit tudok mondani, ne haragudj, ha esetleg nem ilyen véleményt vártál, de az enyém ez volt.
MIndemellett sok sikert és jó egészséget kívánok neked az elkövetkező időszakhoz!@char

Válaszolok

anon_670735offline

regisztrálva: 2010.05.20.

 • Utolsó belépés:
  2010.05.22. 12:44:32
anon_670735  2010.05.21. 12:40, előzmény:  73.

79.

Demeter Doktort is nagyon szeretik, sok betege van. Jó szakember Ő is és kedves! A kismamák körében nagyon kedvelt. A pénz nincs meghatározva, ki mennyit tud adni. Nem fogja megmondani, hogy márpedig én ennyiért szülesztek....... rendes, !!! Amúgy az orvosok is tudják és tisztában vannak vele, hogy nem mindenki tud annyit adni ammenyit szeretne! A gyermek pénz nélkül is megszületik.....!!!! És ez a lényeg!!!!!!!!!!

Válaszolok

anon_670735offline

regisztrálva: 2010.05.20.

 • Utolsó belépés:
  2010.05.22. 12:44:32
anon_670735  2010.05.21. 12:35, előzmény:  77.

78.

Örülök, hogy akkor sikerült megerősíteni a választásban. Jó doki tényleg , barátnőm három gyermeket szült nála és soha nem fogadott el Tőle pénzt a terhesség alatt. Majd csak szülés után adott neki, de akkor is azt mondta, hogy inkább a gyermekre költség, de akkor végül is elfogadta!!!! Ez így normális. Én is a Kenézyhez ragaszkodom. Csodálatos élmények történetek ott velem. Én Szilvási Doktornál szültem mind a két gyermekemet, Ő is nagyon rendes orvos.

Válaszolok

anon_671710offline

regisztrálva: 2010.05.20.

 • Utolsó belépés:
  2010.05.30. 19:57:30
anon_671710  2010.05.21. 08:50, előzmény:  75.

77.

Szia Iberostars!

Ennek most nagyon örülök! Megerősítettél a doki választásban. Annál is inkább fontos nekem a dolog, mivel úgy néz ki, műteni fognak, és nagyon nem mindegy, kinek a kése alá fekszik az ember. @char
Ráadásul ez azért egy kényes terület. Fontos, hogy 100%-ig megbízzunk a dokiban.
Nekem Osváth Péter nagyon jó szakembernek tűnik, rögtön megállapította a bajom, és nem húzta az időt. Rendkívül alapos és körültekintő volt. Ráadásul közvetlen. Tőle nem kell félni. @char
Én őt csak ajnlani tudom mindenkinek. Így megerősítve meg pláne. @char
Egyébként semmi tapasztalatom nincs még kórház ügyben, de a Klinikáról én sem hallottam még semmi jót.

Válaszolok

anon_670735offline

regisztrálva: 2010.05.20.

 • Utolsó belépés:
  2010.05.22. 12:44:32
anon_670735  2010.05.20. 22:35, előzmény:  68.

76.

A hálapénz teljesen egyéni dolog. Mindenki annyit ad amennyit tud és amennyit tényleg erre szán! Én két gyermeket szültem , az egyiket 2007-ben , a másikat 2009. júniusában. Én adtam pénzt, nem is keveset.... De adtam szülés előtt a 9 hónap alatt és a szülés után is. Én egyáltalán nem sajnálom azóta sem. A Kenézyben nincs megmondva, hogy mennyit kell adni. Amennyit tudnak adni. 30.000 - 100.000 ft között mozog, de mondom ki mennyit tud és akar. A két összeg között szoktak adni, ahogy ott bent a többi kismamával beszéltük. De hála pénz nélkül is lehet szülni.....

Válaszolok

anon_670735offline

regisztrálva: 2010.05.20.

 • Utolsó belépés:
  2010.05.22. 12:44:32
anon_670735  2010.05.20. 22:26

75.

Dr. Osváth Péter doktorról hallottam már. Nagyon rendes és kedves. Nem szokása a "hálálkodást" elfogadni. Sőt nagyon nem szokta elfogadni!! Amúgy jó szakember is, ráadásul nem mézes mázos, hanem végzi a dolgát....

Válaszolok

anon_671710offline

regisztrálva: 2010.05.20.

 • Utolsó belépés:
  2010.05.30. 19:57:30
anon_671710  2010.05.20. 12:32

74.

Sziasztok!

Én még nagyon új vagyok erre, csak most akadtam az oldalra, de rögtön megörültem neki.
Olvastam az előző hozzászólásokat, de sajna nem tudok segíteni Nektek.
Néhány hónapja voltam a Kenézben egy egyszerű szűrővizsgálat miatt, ahol sajnos PCO-t diagnosztizáltak nálam. @char Na meg feltették a nagy kérdést: "Mikorra tervezi a gyereket?" Mert az én helyzetemben max 1 évet adnak, aztán erősen csökken a babázási esélyem.
Azóta teljesen beparáztam. A párommal újraterveztük a következő éveinket, és már nem halogatnák tovább a gyerek kérdést.
Mikor először voltam a Kenézyben, Dr. Osváth P-hez kerültem. Aztán a következő 2 alkalommal is hozzá mentem vissza. Nagyon rendes doki, kedves és figyelmes. (Pedig nem is "hálálkodtam".) Úgy kísérgetett egyik helyről a másikra, mintha valami privát beteg lennék. Ragaszkodnék hozzá, de nem tudok róla semmit.
Valakinek vannak esetleg tapasztalatai?
Előre is köszönöm.

Üdv,
Simimimi

Válaszolok

encsike89offlineüzenet

regisztrálva: 2010.05.14.

hozzászólások: 95

életkor: 28 év

 • Utolsó belépés:
  2011. 02. 15. 12:02:29
encsike89  2010.05.14. 15:06

73.
Sziasztok!Dr. Demeter Miklósról mi a véleményetek?Valaki szült már nála?Tudom mindenkinek a maga dolga,de aki nála szült mennyit adott neki?Mert anyagilag nem jól állunk a párommal.

Válaszolok

anon_668752offline

regisztrálva: 2010.04.19.

 • Utolsó belépés:
  2010.05.02. 18:39:24
anon_668752  2010.04.19. 14:36

69.

Sziasztok!

Nem tudja valaki, hogy Dr. Demeter Miklós magánrendelőjébe mennyibe kerül egy alkalom?

Köszi,

kamcsi01

Válaszolok

anon_670589offline

regisztrálva: 2010.03.29.

 • Utolsó belépés:
  2010.05.20. 23:09:13
anon_670589  2010.04.07. 20:56

68.

Sziasztok! Ha valaki tud a halapenzzel kapcsolatosan irni akkor nagyon megkoszonnem, mert nem vagyok tisztaban menyit illik adni szules utan ha vkinek fogadott orvosa van.

Válaszolok

gyongyi85offlineüzenet

regisztrálva: 2008.06.14.

hozzászólások: 1392

gyongyi85  2010.01.05. 21:11, előzmény:  66.

67.

Szia!

Igaz,kicsit későn írok,de még hátha tudok segíteni!
Én 2008.december 18-án szültem a Kenézyben,nem tudom,hogy azóta változott-e valami,de akkoriban még így volt!:
minerva32 írta:
szülés után azonnal megkapod-e a babát?

Közvetlenül a szüléskor egy percre kaphattam csak meg,aztán vitték a csecsemőosztályra.Én délután 5 -kor szültem és aznap már nem hozták be nekem a babát.Majd csak reggel 6-kor!
minerva32 írta:
Gyerekágyas osztályon 24 órát együtt lehet-e vele lenni?

Igen,lehet kérni babás szobát,bár én nem éltem vele.
minerva32 írta:
Adnak-e stikában neki tápszert, esetleg teát, cukros vizet?

Igen,ha nem szopott eleget,vagy ha sír megetetik,de azt nem tudom pontosan mivel.
minerva32 írta:
Mennyire támogatják a szoptatást?

Szerintem támogatják,segítenek,ha nem megy és szólsz,vagy ha van sok tejed és fejsz,akkor beviheted és odaadják a babádnak,de sajnos ezt csak utólag tudtam meg.
minerva32 írta:
Hanyadik napra lehet hazamenni?

Természetes szülésnél 3 nap után,ha minden jól megy(eszik rendesen a baba,nem sárgul be),császár után+1 nap,ha jól tudom.
minerva32 írta:
Hány ágyasak az osztályok?

Én 6 ágyasban voltam,de a babás szoba 2 ágyas,a többit nem tudom,lehet,hogy van 2-4 ágyas is.
minerva32 írta:
Milyenek a körülmények?

Ha jól tudom,most lett felújítva az osztály,én még azelőtt szültem,de az se volt olyan vészes,bár a korszerűsítés rá fért.
minerva32 írta:
Milyenek a csecsemősnővérek?

Változó,valamelyik nagyon rendes,valamelyik kevésbé,de azt a 3-4 napot simán ki lehet bírni velük.

Nekem megfelelt a Kenézy,a másodikat is ott fogom szülni,de akkor babás szobát kérek!
Én dr.Kiss Ferencnél szültem ügyeletben,de nagyon rendes volt a szüléskor és utána is!

Remélem tudtam segíteni és sikerül döntened a Kenézy és Klinika között!Boldog babavárást és könnyű szülést!
Üdv.:Gyöngyi

Válaszolok

anon_652053offline

regisztrálva: 2009.12.04.

 • Utolsó belépés:
  2009.12.04. 12:41:23
anon_652053  2009.12.04. 12:51

66.

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni: minden információ érdekelne a Kenézy szülészettel kapcsolatban. Tudom, hogy nincs rajta a bababarát kórházak listáján, ennek ellenélre jó lenne tuidni, hogy szülés után azonnal megkapod-e a babát? Ha nem, miért nem? Gyerekágyas osztályon 24 órát együtt lehet-e vele lenni? Adnak-e stikában neki tápszert, esetleg teát, cukros vizet? Mennyire támogatják a szoptatást? Hanyadik napra lehet hazamenni? Hány ágyasak az osztályok? Milyenek a körülmények? Milyenek a csecsemősnővérek? Jó és rossz tapasztalatok egyaránt érdekelnek... Eddig Klinika-párti voltam, de személyes okokból kezdek elbizonytalanodni.
Köszönöm a segítséget!

Válaszolok

beresne03offlineüzenet

regisztrálva: 2009.10.07.

hozzászólások: 7

életkor: 0 év

 • Utolsó belépés:
  2013.04.08. 23:18:41
beresne03  2009.11.03. 18:12, előzmény:  1.

65.

Szia!
Lehet már későn irok Neked de most láttam ezt a kérdést régebbről.
Én Dr.Kiss Ferencnél szültem a Kenézyben ez év május 21.-én, nagyon jó doki csak ajánlani tudom!
Talpraesett doki,nem fél kimondani a dolgokat .Mig szültem sokat segitett hogy kitartsak,mindig nyugodtan lehetett hivni bármikor,sose rázott le ugymond,és mindig alkalmazkodott ahhoz hogy mi mikor tudunk bemenni és ő mindig előre behivott mikor megbeszéltük telefonon.
Mi nem az elejétől fogva jártunk hozzá,mert a Klinikán kezdtem de nem voltam megelégedve a dokival.
Első alkalommal 5000-t adtunk neki és attól kezdve minden második alkalommal 3000-t,szülés után 40000-t.
De nem pénzéhes doki,mindig kedves volt ha adtam neki ha nem.
Nem tudok róla hogy van magánrendelője,telefonon bármikor megbeszéltem vele a dolgokat.
Sok szerencsét!

Válaszolok

anon_674718offline

regisztrálva: 2008.09.21.

 • Utolsó belépés:
  2010.07.02. 14:51:20
anon_674718  2009.05.25. 14:08

1.

Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni!
A második babát tervezzük, most a Kenézyben szeretnék szülni(sajnos a klimikáról rossz tapasztalataim vannak :( )
Meg tudná valaki írni, aki ismeri Dr.Kiss Ferencet, hogy hol lehet megtalálni, van-e magánrendelője?
Mennyi pénzt "illik" adni neki vizsgálatonként?
Köszönettel:Rózsa

Válaszolok

anon_684332offline

regisztrálva: 2008.03.06.

 • Utolsó belépés:
  2010.11.08. 13:48:34
anon_684332  2009.01.04. 18:20 (módosítva)

2.

Sziasztok!

Én is és a sógornőm is a Kenézyben szültünk, ráadásul pont ügyeletben. Hihetetlenül kedvesek és figyelmesek voltak és utána sem pénzt, sem pedig ajándékcsomagot nem fogadtak el.
Ezzel szemben a Klinikán már a legelső percben éreztették velem, hogy az ellátás minősége a pénztárcám méretétől függően akármilyen lehet. Ez még hidegen hagyott,de amikor az első gyermekemnél az uh-on azt mondták, hogy az egyik karja nem fejlődött ki rendesen ill. hogy a jobb lábfeje rendellenes tartású kétségbeestem.
A barátnőm mondta, hogy menjek el a Kenézybe is, mert több orvos esetleg többet tud mondani és láss csodát a Kenézyben nagyon kedvesen fogadtak, és kiderült az uh-on, hogy mind a 20 ujjunk megvan és a lábfeje is rendben.
Amikor a kisfiam megszületett 10/10-es Apgarral akkor utána is nagyon segítőkészek voltak.


Más:

A barátnőm kisfia a Klinikai orvosok műhibája miatt halva született decemberben. 25 percig élesztették újra, ami sikerült is, majd közölték, hogy ne számítsanak semmi jóra ez már veszett ügy. / SZÓ SZERINT EZT MONDTA A DOKI / Árminka 7 nap múlva feladta a harcot.
Az orvos aki hibázott még csak egy sajnálom-ot sem vetett oda nekik, pedig nagyon lelkesen tudta előtte mondani, nem kell nyávogni, majd elmúlik a fájdalom.

Szóval én azt mondom hogy inkább Kenézy mint Klinika.
Én is itt szülöm májusban a 2. babócát.

Ancsa
 • kep

Válaszolok

kriszti07offlineüzenet

regisztrálva: 2006.02.02.

hozzászólások: 24

gyerekek:
 • Lány
 • Lány
 • Fiú
 • Utolsó belépés:
  2011.04.04. 21:20:51
 • Gyerekek:
  - Hanna, 2005. 07. 16.
  - Hanna, 2005. 07. 16.
  - Hunor, 2010. 02. 10.
kriszti07  2008.12.17. 15:50

1.

Sziasztok!

Elég régen voltam az oldalon, és most is csak egy dolog miatt írok. A minap hallottam egy ismerősömtől, illetve itt és a babanetes fórumon is olvastam, hogy a Kenézyben a Rajnai doktor iránt érdeklődőket valótlan információval utasítják el illetve át más orvoshoz. Nem igaz, hogy már nem vezet szülést a Kenézyben és az sem igaz, hogy nyugdíjba ment. Bármikor meg lahat találni, akár a magánrendelője honlapján megadott cím után, (Dorottya - Bartók sarok) akár egy korrekt emberől a kórházban érdeklődve.
Én elhiszem , hogy nagy a kenyérharc a szülészorvosok között a betegekért, illetve lehetnek kollégák közötti konfliktusok, amelyek ilyen fals infókhoz vezetnek, de talán mégsem kellene egy szakamilag és emberileg kiváló orvosról, aki csak a munkájának él ilyeneket terjeszteni.
Én nem fogok hat oldalakat írni róla, a körülmények ellenére melyek nem voltak egyszerűek, mindent megtett a gyerekemért, aki egészséges és ez a legfontosabb azt hiszem az ezen az oldalon róla megszólalók mind mellette beszélnek.
Azt pedig, hogy emberileg milyen azt csak személyesen lehet megtapasztalni, én csak a legjobbakat tudom róla mondani.

Válaszolok

anon_647762offline

regisztrálva: 2006.02.01.

 • Utolsó belépés:
  2009.10.20. 17:43:30
anon_647762  2008.09.25. 10:44, előzmény:  4.

5.

Kedves Audry!

Nagyon sajnálom, hogy a szülésed így alakult, és a körülmények sem igazán kedveztek, ennek ellenére én most is azt mondom, hogy emiatt nem lehet pálcát törni egy kiváló orvos felett. Minden eset más és más, mi emberek nem vagyunk egyformák, és az orvos is elsősorban ember, emberi tulajdonságokkal...

Én szeretném mégis, ha tudnád, hogy nekem több esetben adta vissza az orvos a hálámat kifejező kis borítékot azzal, hogy erre semmi szükség, tegyem el nyugodtan. Sőt a szülőszobán a szülésznőnek is adott a párom egy borítékot, amit ő is visszaadott azzal, hogy inkább a gyerekre költsük...tehát szerintem ez nem elsősorban a pénzről szól...

Ha pedig a pletykákról beszélünk: én Kiss Ferenc több kollégájától hallottam, hogy volt olyan eset, amikor a nyaralását szakította félbe azért, mert szült az egyik betege, és ez azért elég meggyőző volt számomra, amikor mellette döntöttem.
Ha a saját szülésemről mesélhetek: Kiss Doki félóránként jött fel a szülőszobába, hogy megnézzen minket, hallottam, amint a szülésznővel beszélgetnek arról, hogy milyen jól haladunk, milyen ügyesek vagyunk. Nem kértem, és nem is kaptam fájdalomcsillapítót, nem alkalmaztak EDA-t sem, így nem húzódott el a szülés, én erre alapozva mondtam az előzőekben azt, hogy profi orvos lehet, mert tudja, hogy mit csinál, és mi a legjobb nekem. Ha látja, hogy a kismama hülyeséget akar, akkor nyíltan megmondja, hogy nem, és miért nem. Ez annyiban elgondolkodtató, hogy más orvos mindent megtesz a pénzért, akkor is enged, ha tudja, hogy baromság az, amit akarsz, merthát a pénzt Te adod.. És nekem innentől teljesen hiteles Dr. Kiss Ferenc.

Visszatérve a szülésre: velünk együtt örültek, amikor Zalán megszületett, és elsőként gratulált nekünk. Az az öröm, amit láttam rajta, teljesen őszinte volt. Azóta is megismer, ha felhívom, akkor azonnal tudja a keresztnevemet, és teljesen segítőkész.
Csak annyi még, hogy remélem, hogy most a számodra legmegfelelőbb kapcsolatból születik a gyermeked, és a számodra legjobb orvost találtad meg, és nagyon sok boldogságot, és jó egészséget kívánunk Neked.

Ha pedig egy utolsó bölcsességet elfogadsz: Ami ingyen van, az később lesz majd drága....és ez tényleg így van.

Üdv: Viki

Válaszolok

anon_621072offline

regisztrálva: 2007.11.22.

 • Utolsó belépés:
  2009.02.01. 15:59:20
anon_621072  2008.09.24. 13:52, előzmény:  3.

4.

Szia!

Sajnálom én igenis halottam rossz dolgokat Kiss Ferenc doktor úrról és ahogy észrevettem én voltam az egyetlen szegényebb körből származó betege! Igazából senkit nem ismertem ott, exanyósom dokija volt.
Ha hiszed ha nem még középiskolás voltam, a gyerekem apja aki mellesleg szülés után le is lépett 50.000 forintot keresett havonta!
Ezt a doktor úr tudta mégsem volt neki elég alkalmanként ezer forint, ami pedig nekünk akkor nagyon sokat számított.
Ezt csak azért említem meg mert írtad h az panaszkodik akinek pedig lenne rá.
Nekem nem volt több.
Mégsem volt elég arra ha válaszoljon a kérdéseimre, v hogy egyáltalán kedvesen szóljon hozzám.
A hálapénzt pedig mint írtam is csak azért említettem mert megdöbbentett amit az előttem írt hozzászólásban olvastam.
Nem akartam senkit megbántani, ne haragudj! Én ezt tapasztaltam, nem írhatok mást!

A fiatal kezdő orvosokról annyit h akihez most járok annyit mondott amikor rákérdeztem ,h költsem a babára.Pedig valószínúleg jóval kevesebbet keres mint Dr. Kiss Ferenc.

Válaszolok

anon_647762offline

regisztrálva: 2006.02.01.

 • Utolsó belépés:
  2009.10.20. 17:43:30
anon_647762  2008.09.20. 15:56 (módosítva), előzmény:  2.

3.

Sziasztok!

Kedves Audry!

Megdöbbentem azon, amit, és ahogyan Dr. Kiss Ferencről írsz. Teljesen érthetetlen számomra, mert szerintem az egyik (ha nem a) legjobb nőgyógyász, aki ráadásul a legnépszerűbb is a Kenézyben. Sok ismerősöm jár hozzá, a kolléganőim nagy része is a paciensei közé tartozik, de sosem hallottam még róla semmi rosszat. Én is nála szültem, és azóta is hozzá járok, és soha semmi problémám nem volt vele, kedves, intelligens (sok orvosról ezt nem tudom elmondani), és amennyire meg tudom ítélni, profi szakember. Sajnálom, ha rossz tapasztalataid voltak vele, de ez számomra hihetetlen. Egy a probléma nála, hogy nagyon sok betege van, nagyon népszerű, így talán többet kell rá várni, mint más orvosra, de ez is csak azt mutatja, hogy a legjobbat találtam meg.

Tényleg sajnálom, hogy neked nem ez a véleményed, de szerintem ez ne befolyásoljon senkit, aki Kiss dokit akarná választani, mert Ő valóban jó szakember, türelmes, kedves, és nem lehet véletlen az, hogy ennyi nő jár hozzá...

A hálapénz kérdését említed még :). Szerintem ez a téma nem való egy ilyen fórumra, hiszen a nevében is benne van: HÁLApénz. Én azt gondolom, hogy minden esetben adok, ha az, akinek adom, megérdemli, tesz értem, tesz a gyermekemért, és jól csinálja a dolgát. Ráadásul azt figyeltem meg, hogy mindig olyan emberek emlegetik fel ezt a "nemszeretem" hálapénz dolgot, akiknek egyébként jóval több pénzük lenne rá, de mégsem adnak(sajnálják magukra és a gyermekükre?), valamint azok, akikkel az orvos a legnagyobb igyekezete ellenére sem tud megfelelően együtt dolgozni, mert a beteg nem igyazán együttműködő. Az orvosi fizetésről pedig ne beszéljünk szerintem, mert hidd el, egy kezdő orvos keresete egyszerűen nevetséges...

Válaszolok

anon_621072offline

regisztrálva: 2007.11.22.

 • Utolsó belépés:
  2009.02.01. 15:59:20
anon_621072  2008.09.11. 17:53

2.

Sziasztok:
Most várom a második babámat, azóta Szentendrére költöztünk és már van hasonlítási alapom is.Ennek tükrében még lesújtóbb amit a Kenézyben tapasztaltam,Most a Szent Margit kórházban szeretnék szülni.
Igazából ledöbbentett amit most olvastam, ugyanis nekem is Dr. Kiss Ferenc volt az orvosom és egyáltalán nem volt kedves sőt a 37. héten kijelentette h majd szülök az ügyeletes orvosnál.
Igaz tőlünk csak 1000 forintot kapott vizsgálatonként, ami azért szerintem így is szép összeg ha azt vesszük h ezekért a vizsgálatokért kapja a fizetését.
Persze szülés után mi is adtunk volna egy nagyobb összeget, hiszen a plusz munkát tényleg illik jól megfizetni.
Na de felháborítónak tartom h ezer forint alkalmanként nem volt elég neki ahhoz h kedves legyen velem, míg másokkal kétezer forintért megtette.
Azóta volt dolgom egy -két nőgyógyásszal, de azóta sem találkoztam ilyesmivel.Megjegyzem azóta elvből nem adok pénzt orvosnak, ha a kórházba, v sztk-ba megyek hozzá, hiszen azért kapja a fizetését h engem ellásson.
De nem is volt velem egyik orvos sem olyan goromba mint Dr. Kiss Ferenc.
Bocsi ha nem értetek velem egyet, nekem ez a véleményem

Válaszolok

anon_599068offline

regisztrálva: 2008.09.07.

 • Utolsó belépés:
  2008.09.07. 08:09:00
anon_599068  2008.09.07. 09:06

1.

Sziasztok!!
Elég régóta olvasgatok ezen a portálon,de még csak most döntöttem úgy,hogy én is megosztok ezt-azt veletek...
Szóval én idén 30 éves leszek és van 2 "nagylányom"...egyikük 2001-ben született ,a másik 2004-ben a Kenézyben természetesen...jelenleg 3-ik babánkat várom,akivel szept.8-ra vagyok kiírva és ő is ugyanott fog születni,mint a nővérei..jah,1ébként ő fiú lesz és nagyon jól érzi magát bent..
Tehát a Kenézybe járok idestova 17 éve,pár orvost kipróbáltam,de sajna nem sok nyerte el tetszésemet...A döntésemet,miszerint Dr. Kiss Ferenchez járok 12 éve egy szomorú spontán vetélés hozta meg....Dr. Boross Miklóshoz jártam,mivel édesanyám hozzá jár,ő vizsgálgatott,de mikor el kezdtem vérezni ő a Balatonnál volt,így a jobb keze Kiss doktor fejezte be a vetélést...és már akkor nagyon szimpi volt,mivel a műtőben a goromba asszisztensre is rászólt,hogy finomabban bánjanak velem,mivel nem abortusz van,hanem 1 spontán vetélés. Műtét után is kedves volt,bejött hozzám sűrűn,pedig pénzt a haza engedéskor kapott.....erre felindulva,mikor 2000-ben terhes lettem őt választottuk a párommal orvosunknak,amit azóta sem bántam meg.
Én minden találkozásunkkor adtam neki 1 kis pénzt ,tudom senki nem írt összeget,de nem szégyen,én 2.000.- okat adogattam neki,amivel néha harcolni kellett...nem 1 nagy összeg,de sokkal rosszabb dolgokra elkölti az ember...mindíg kedves volt és nem kellett sokat várnom rá,kivéve,ha éppen szülesztett,amit előre nem tudhatott...telefonon egyeztettünk időpontot mikor menjek és pár alkalmat kivéve mindíg hamar végeztem....
A párom mikor el tudott kísérni,mindíg beszélt vele is,mi történik,minek milyen az eredménye..természetesen apás szülés volt mind2 alkalommal,most is azt tervezzük,de majd kiderül hogy sikerül..
Az első szülésemnél ügyeletes volt az orvosom,éjfél körül mentünk be,amikor olyan 10 perces fájások voltak...2ágyas szülőszobába kerültem apával,az orvosom pedig elég sűrűn jött...kaptam fájás erősítőt és vénás nubaint,így a 2 fájás között aludtam...fél 3-kor folyt el a magzatvíz és 2001. Július 4-én reggel 7 óra 04-kor megszületett az első lányom 3500 gr.mal és 56 cm-rel,gátmetszéssel sajnos...a szülésznők nem voltak valami segítőkészek,tiszta szerencse,hogy ott volt a párom...a szülőszobáról lekerülve a nővérek nem sokat foglalkoztak velem sem,mint a többiekkel sem....a szoptatás elég nehezen indult el,de a csecsemősök kedvesek voltak,mivel ahogy kihozták a kicsiket,jöttek segíteni aki kérte...én első 2 nap 6 ágyas szobában voltam,mivel nem volt hely a babásban,de az utolsó napjainkat már 1ütt töltöttük...este elvitték és reggel hozták vissza,így tudtam pihenni éjszaka,ami nem is volt baj,mivel 1,5 éves koráig nem sokat aludtunk éjszaka,minden fájt..a fogzás..a hasi....
Szülés után az orvosom elég sokat bent járt nálunk,naponta többx benézett,babázott...ez nekem annyira kedves gesztus volt..varratszedéskor adtam neki 1 nagyobb összeget ,amit nagyon kiérdemelt....
Második terhességemmel is hozzá jártam,szintén végig készséges és aranyos volt,mindíg kérdezte a nagyobb lányt,mizujs vele...emlékezett...és ami nagyon kedves még,a keresztnevemet is tudta papír nélkül...ez szerintem nagyon jól esik mindenkinek,hogy annyi beteg mellett a keresztneveden szólít....
Tehát a második leányzóval már befektetett a jóslófájások alatt,mivel nem lehet tudni,jó helyen vagyok bent és szem előtt....nagyon jó szobatársakkal voltam 6 ágyas teremben,a nővérekkel nem sokat találkoztunk,csak szinte vizitkor...de az orvosom mindenért kárpótolt...sokx bejött,néha sétáltam,mikor visszaérve közölték a szobatársak,hogy 2x volt bent nálam,de nem talált...soha nem ment úgy haza,hogy ne nézzen meg....és hál istennek,mikor elfolyt egyik hajnalban,fél 5-kor, a magzatvíz szintén ügyeletes volt...a párom s.o.s.-ben száguldott befelé a város másik végéről (még a szirénázó mentőt is megelőzve) hogy együtt szülhessünk újra..kellemes zene szólt a szülőszobában,ami 2 ágyas volt és szintén kellemes emlékek vannak a bent töltött időről,amit az orvosomnak köszönhetek...a szülésznők most kedvesebbek voltak,lehet közre játszott az is,hogy a dokim mindenkinek elmondta,hogy eü-s dolgozó voltam....nem sokat váratott magára a második gyermekem,mivel 2004.május 05-én 7 óra 30-ra megszületett gátmetszésssel megint 3400gr.-mal és 53 cm-rel...a gyerekágyasra lekerülve az orvosomismételten azzal a szerettel járt be hozzánk,mint 3 évvel azelőtt,pedig 1re több betege van...a nővérek olyanok amilyenek,nem foglalkoztam sokat velük,tettem amit kellett,elvégre a kórházban más szabályok vannak,mint otthon....mindennek volt menete és be kellett állni...nem lett volna értelme hisztizni,mivel akkor még durvábbak lettek volna az emberrel...hajnalban mindíg odasétáltam és megnéztem hogyan fürdetik a drágámat,majd teáztatják,de mit tudtam volna tenni?..
Mindkét lánynál rengeteg tejem volt,amit a kórház örömmel fogadott,majd otthon az anyatejgyűjtőnek a 2 lánnyal kb.300l anyatejet adtunk oda,mellette mindkét lány 7 hónapos koráig szopizott....
Ez elég hosszúra nyúlt,bocsi érte....de ezzel csak azt szerettem volna leírni,hogy 2001 és 2004-ben ilyen élmények értek a Kenézyvel kapcsolatban,amik összességében jók voltak....
Jelenlegi terhességemmel kapcsolatban az orvosom még mindíg nagyon kedves, és amikor 18 hetes voltam Szikszai doktor olyan gorombán uh-zott meg,amikor kérdéztem látja-e esetleg mi lesz,azt mondta majg legközelebb megtudja....gondolhatjátok mit éreztem..lakásfelújítás közben ez a stressz elég rosszul esett.
A dokimra várva sírtam a rendelő előtt...ő kijött,meglátott és odajött megkérdezni mi a baj....azt hitte azért sírok,mert sokan vártunk rá...elmeséltem neki,majd szépen behívott pár perc múlva,hogy beszélt Kálmánchelyi doktorral,aki az ő jobb keze, hogy menjek át az uh-ra és majd ő megultrahangoz megint...nagyon jól esett ez a gesztus...az uh-n fél órát töltöttem,amikor minden csontját megnézte,és közölte,hogy kisfiam lesz...az uh után vissza kellett mennem a dokimhoz,aki akkorát ordított,mikor megtudta,hogy fiú lesz 2 lány után még én is megijedtem...szinte jobban örült neki,mint én....ez volt az a pont,amikor nagyon örültem neki,hogy ő az orvosom és vakon is megbíznék benne..minden kérdésemre válaszol és rettentő kedves ember....még az otthoni számát is megadta anno,ha baj van és a mobilját nem veszi fel akkor keressem otthon...ez szerintem nagyon ritka egy orvostól....lehet hétvége,lehet éjjel,bármikor hívtam nem éreztem,hogy zavarná a hívásom,készséggel válaszolt,tanácsot adott....tehát én őt csak ajánlani tudom mindenkinek....persze nem vagyunk 1formák,van akinek ez a stílus nem jön be...mivel kicsit kapkodó,sietős...de ez érthető,mivel rengetegen járnak hozzá...többen,mint a főorvosokhoz...mikor elkezdtem hozzá járni csak szakorvos volt,mostmár adjunktus..lehet lassan főorvos lesz,de ami a legfontosabb nem szállt el...ugyanolyan a stílusa,modora,mint a legelején....
Szerintem nem kórházat kell választani,hanem orvost...ha van egy jó orvosod,akkor semmi sem számít....és ő az...odafigyel rám....és a szülésnél is ott volt végig,nem engedte.hogy a szülésznő vizsgáljon,jött ő mindíg hűségesen....
A klinikát azért nem választottam anno és később sem tenném,mivel én jártam ott is gyakorlaton nővér koromban és nem igazán nyerte el a tetszésemet amit a színfalak mögött láttam...tanuló kórház ( klinika ) lévén rengeteg orvos tanonc van ott vizsgálatnál-szülésnél.....ez nekem nem szimpi,mivel a szülés az,ami szerintem egy intim dolog,nem kényelmes senkinek a több emberes jelenlét,vadidegenekkel,akik ott állnak a lábadnál és figyelnek,beszélgetnek...kellemetlen tud lenni...igaz nekik is meg kell tanulniuk valahol,de momentám ne nálam...ezzel lehet csak én vagyok így,de nem tudnám elviselni,hogy az orvosom helyett egy tanonc varrjon össze,mivel sajnos minden ismerősöm,aki a klinikán szült eddig ezt tapasztalta..lehetett az orvosa szakorvostól főorvosig bárki,mindíg több orvos volt bent...nem is beszélve a kórteremben történő látogatásról,amit nem tartok higénikusnak...a Kenézynek lehet van még miben fejlődnie,de én rosszat nem tudok róla mondani....
Ne haragudjatok,hogy a dícséret mellett leírtam a szüléseim rövid sztoriját is,de szerintem így kerek a kórházról és az orvosomról alkotott kép....nekem....

Ha megszülök esetleg ma vagy a jövőhéten,mikor haza kerülünk leírom nektek,milyen érzés 12 év után ugyanannál a dokinál és ugyanabban a kórházban szülni,mivel 4 év telt el a legutóbbi látogatásom óta,most meglátom mennyit javult-romlott a helyzet a Kenézyben.


Mégegyszer bocsi a hosszú szöveg miatt.....

Mindenkinek jó babázást kívánok....

Sziasztok

Válaszolok

anon_586236offline

regisztrálva: 2008.03.24.

 • Utolsó belépés:
  2008.03.24. 09:53:54
anon_586236  2008.03.24. 10:15

7.

Rajnai doktor ugyan már nem dolgozik a Kenézyben, de ugyanúgy szüleszt, ha van kismamája!!! Aki magánrendelésre jár hozzá, ahoz megy szülésnél!! Amúgy úgy tudom, hogy a kórházban csak akkor lehet megtalálni , ha éppen ügyeletes!!! De lehet még szülni nála!! Barátnőm most szült Rajnainál.......

Válaszolok

anon_586236offline

regisztrálva: 2008.03.24.

 • Utolsó belépés:
  2008.03.24. 09:53:54
anon_586236  2008.03.24. 10:09 (módosítva)

6.

Sziasztok!!

Én a kenézyben szültem, 2007-ben. Mindennel teljesen megvoltam elégedve, gyönyörű a szülőszoba, nagyon rendesek a szülésznők. Tényleg le a kalappal előttük!!! Fogadott orvosom volt,(Dr. Szilvási F.) maximálisan meg voltam és vagyok is vele elégedve!! Minden úgy volt, ahogy szerettem volna, iszonyat kedves ember!! A csecsemősnővérek igaz nagyon modortalanok, de nem barátkozni mentem oda!! Amit kérdeztem nagy nehezen , de válaszoltak és segítettek!!!
A második gyermekemet is szeretném majd ott szülni!
A barátnőm mindkét babáját a klinikán szülte, és iszonyat volt, igazi átjáróház!!! Minden szobatársánál 4-5-en voltak folyamatosan......

Egyébként mindkét helyről van pozitív és negatív vélemény, de ez így természetes!!! Van akinek a klinika, van akinek a kenézy...... nem vagyunk egyformák:-)))
Úgyhogy én merem ajánlani a Kenézyt, igazán barátságos!!

Válaszolok

anon_583585offline

regisztrálva: 2008.02.21.

 • Utolsó belépés:
  2008.02.28. 15:28:14
anon_583585  2008.02.22. 15:01

5.

Kedves Kismamák, Anyukák!

Készítettünk egy közösségi oldalt kimondottan Nektek:

http://baba.rooom.hu/
Kérjük, vessetek ránk egy pillantást és ha tetszik, csatlakozzatok hozzánk. Várunk mindannyiótokat sok-sok szeretettel!

Ráadásul mostantól igazán érdemes csatlakoznotok! Február végéig, a legjobb tagjaink többezer forint értékű pelenkacsomagot kapnak ajándékba!

Gyertek, várunk Titeket!

Válaszolok

anon_585877offline

regisztrálva: 2007.01.15.

 • Utolsó belépés:
  2008.03.20. 11:01:14
anon_585877  2008.02.12. 16:36

4.

Sziasztok!

Én 2006. szeptemberében szültem a Kenézyben, az orvosom Dr. Rajnai László volt, akivel nagyon meg voltam elégedve. A szülesem elég hosszú volt, mert reggel 6kor értünk be és este 17 óra 50kor lett meg a kisfiam, de ő ott volt, sőt még este később visszajött és megnézte, hogy hogy vagyok, mert elég nehezen szültem. A 2. naptól babás szobában voltam, ami jó volt, akkor már, mert ha kezdettől fogva ott lett volna a fiam, akkor nem tudtam volna ellátni,mert nagyon kifárasztott a vajúdás, de a 2. napon már jól voltam és örültem, hogy ott volt velem. Éjszaka elvitték tőlem, így tudtam pihenni, ami jól esett. A látogatók nem jöhettek be a szobába, nekem kellett kimenni a folyosóra, ami néha fárasztó volt, de a baba miatt érhető, szerintem.
A szülésznők kedvesek voltak, a csecsemősök között is akadt rendes, de volt akit nem csíptem, pl. annyira feszített a mellem, hogy már azt hittem szétdurran, erre kérdeztem, hogy esetleg tudna-e tanácsot adni, hogy mit tegyek és hogyan, ő adott egy poharat, hogy fejjem bele a tejem, köszi gondoltam, első gyerekkel azt se tudtam hogy kell, szóval ott bénáztam, persze nem sikerült, szóval továbbra is fájt a mellem, és csak miután hazajöttünk és éjszaka is szopcsizott a babám akkor már rendben volt minden. Ennyi rossz tapasztalatom volt, habár a közös zuhanyzó se dobott fel nagyon. Összességében meg voltam elégedve az ellátással, a kisebb bakit leszámítva.
A sógornőm pár hete szült a Klinikán és ő is meg volt elégedve a dokikkal és az ellátással. Szóval embere, orvosa válogatja.
Most úgy néz ki, pár hetes terhes vagyok, remélem minden rendben lesz.
Azt szeretném megtudni, hogy tudja-e valaki, hogy a nagy elbocsájtások után Rajnai doktor a kórházban dolgozik-e még? Fontos lenne! Köszi!

Válaszolok

anon_625537offline

regisztrálva: 2006.08.19.

 • Utolsó belépés:
  2009.02.28. 19:47:04
anon_625537  2008.02.05. 13:17

3.

Sziasztok!

Itt is bevezették a látogatási tilalmat!

Zsuzsa!

Válaszolok

anon_625537offline

regisztrálva: 2006.08.19.

 • Utolsó belépés:
  2009.02.28. 19:47:04
anon_625537  2008.01.02. 20:25

2.

Sziasztok!

Én személy szerint meg vagyok elégedve a Kenézy Gyula Kórházzal, és az orvosommal Dr. Kiss Ferenccel!
2 éve szűltem ott a kislányomat, és hamarosan a kisfiamat is ott fogom megszűlni!
Kellő figyelmet és gondoskodást kaptam a szűléskor és az azt követő néhány napon is.
Babás szobában voltam, és minden segítséget megkaptam, amire egy első gyerekes anyának szüksége van!
A mostani terhességemmel is gördülékenyen haladnak a dolgok. Nem kell egy fél napot várni arra, hogy megvizsgáljon a doki.Nem tudok róla rosszat mondani!
Ajánlom mindenkinek, de természetesen a vállasztás lehetősége mindenki előtt ott áll!

Válaszolok

anon_621072offline

regisztrálva: 2007.11.22.

 • Utolsó belépés:
  2009.02.01. 15:59:20
anon_621072  2007.11.22. 11:23

1.

Sziasztok!
Én is a Kenézyben szültem, és nekem személy szerint nagyon rossz tapasztalataim vannak.(Igaz ez 2005-ben volt)
Az orvosom a 37. héten közölte velem hogy nem hajlandó velem tovább foglalkozni majd az ügyeletes orvos levezeti szülést..
Utána hallottam több kismamától ,hogy elég magasak az illető orvos elvárásai anyagi téren, valószínűleg kevesellte az addig kapott pénzt bár nekem senmmivel nem indokolta a döntését.
Ami a higéniát illeti rettenetes!Bár én egy háromágyas szobában voltam, külön wc-vel és zuhanyzóval.Arra csak az a panaszom lehet h légkondi nincs viszont iszonyú fülledt volt a szobánk, az ágyneműt az ott töltött 5 nap alatt egyszer cserélték , egyébként csak megfordították a lepedőt ha véres lett v kicsöpögött rá a tej.
Később a mellettünk lévő egyágyas szobába került elkülönítésre egy anyuka mert súlyos fertőzést kapott a varratszedés során.(Nem voltak sterilek az eszközök)Ezután a közös wc.t és zuhanyzót kellett használnunk, ahol leírhatalan állapotok uralkodtak.(2napja csempére száradt vér etc.)Egyik ámulatból a másikba estem.
A vajúdás során még azt sem engedték meg, hogy felüljek ,noha többször szóltam hogy fulladok és úgy jóval kényelmesebb.Rám szóltak hogy ez rossz nekem is és a babának is.A szülésznöknek mindenért többször kellett szólni, kifejezetten gorombák voltak.
Amikor jöttek a tolófájások legalább ötször kiabáltam ki nekik hogy hívják az orvost vagy jöjjön valaki. (megjegyzem kb 5.en voltunk a szülőszobában mégsem volt benn egy szülésznő sem)Erre visszakiabáltak, hogy nem kell az orvos mert ök is le tudják vezetni a szülést. Ezek után még többször kellett szólnom hogy fáradjanak már ide mert a babám igencsak ki szertne már bujni.A gyermekemet, külön kérésre megmutatták,nem fektették a hasamra, rögtön elvitték.Ezután szóltak csak az orvosnak aki mellesleg nagyon kedves volt.Késöbbiekben is érdeklődött a hogylétem felől.(Dr. Hajdu Krisztián)
Később kiderült hogy Vanduci inkubátorba került, amit úgy tudtam meg hogy nem hozták be szoptatásra és én kérdeztem rá.Konkrétumokat még a gyerekorvos sem volt hajlandó közölni velem.Szerencsére nem volt semmi komoly baj csak kicsit megviselte szegényt a szülés, de én persze halálra aggódtam magam, mert nem tudtam hogy mi történt.
Ilyesmit pl hogy hogyan kell a tejet lefejni stb, nem mutatták meg, ha rákérdeztünk az volt a válasz hogy ,próbálkozzunk és akkor majd rájövünk.
Összesen két emberrel voltam elégedett a személyzetből, akik legalább az alapvető emberi hozzáállással tisztában voltak.
Nem tudom hogy a Klinilán milyenek a körülmények de ha rám hallgattok akkor nem a Kenézyt választjátok.

Válaszolok

Ugrás a lap tetejére

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Szponzorált hirdetések