Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

répa leves

   

A dietetikus véleménye:

A szalonnát a csecsemők nehezen emésztik, inkább sovány hússal (pl. csirke-, pulykamell) dúsítsuk a levest. A különleges fűszerekkel (szerecsendió) is óvatosan bánjunk, nehogy allergiás legyen rá a baba.

Hozzávalók:

  • 2 csík szalonna
  • 2 szál répa
  • 3 közepes krumpli
  • 1 mokkáskanál margarin
  • 4 dkg sajt
  • 7 dl húsleves lé

Elkészítés:

A szalonnából a zsírt kisütjük, a szalonnát kivesszük. Hozzáadjuk a margarint. Az apróra vágott répát megpárolom felöntöm húsleveslével, beleteszem az apróra vágott krumplit és összefőzöm. Beízesítem sóval egy kis szerecsendiót is lehet bele tenni. Tálaláskor egy kis sajttal megszórom.

Tetszett a recept? Értékeld!

(44 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések