BabakonyhaFőoldal
kaporszósz
Mami 2018.06.27.
A dietetikus véleménye:
Hozzávalók:
- 1 csokor friss kapor
- só
- 2 evőkanál tejföl
- 2 tk liszt
- olívaolaj
- citrom
Elkészítés:
Leszedjük a nagyobb szárról az aprót levélkéket. Késsel összeaprítjuk (mint a petrezselymet szoktuk), én konyhai ollóval egyszerűen apróra nyírom.
Annyi vízbe felteszem főzni, hogy ellepje (vigyázz, le ne égjen, mert keserű lesz).
Kb. 15-20 percig főzöm egy mokkás kanálnyi sóval.
Akkor lehúzom a tűzhelyről. Addigra 2 evőkanál sovány tejfölbe elkeverek 2 teáskanálnyi lisztet, Ha nagyon sűrű, tégy bele kevés hideg vizet. Jól keverd össze, s öntsed -kavarás mellett - a kaporba. Tégy bele 1 evőkanál olivaolajat vagy napraforgó olajat. Alaposan keverjed el, és még főzzed pár percig, kevergetve. Babák szeretik ezt az ízt. Ha akarsz, tehetsz bele 2-3 csepp citromot.
Adhatsz mellé tört krumplit vagy nagyobb babáknak bundáskenyeret.
Tejjel is készíthető!
Tetszett a recept? Értékeld!