Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Vajas piskóta

   

A dietetikus véleménye:

Vajas piskótát tejérzékenyeknek csak margarinnal, azok közül sem mindegyikkkel szabad készíteni. Ajánlott a Liga margarin, amely sem tejfehérjét, sem tejcukrot nem tartalmaz.

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj (vagy margarin), 15 dkg cukor és 15 dkg liszt, 3 tojás, 2 evőkanál citromlé, 1 sütőpor, vaníliás cukorpor, pici só.

Elkészítés:

Habosra keverjük a vajat a cukorral, majd a hozzáadott tojások sárgájával. A sütőport a liszthez keverjük, átszitáljuk, és a tojásos masszába keverjük a citromlével együtt. Könnyen keverhető legyen. Ha túl kemény - az elektromos habverő is nehezen viszi -, akkor 2-3 kanálnyi hideg tejet is keverhetünk bele (mert a massza sűrűségét a tojások nagysága és a liszt minősége határozza meg). A tojások fehérjét kemény habbá verjük csipetnyi sóval és a vaníliás cukorral, majd villával a vajas masszába forgatjuk. Vajjal kikent, liszttel beszórt tortaformába öntjük, egyenletesen elsimítjuk, a tetejét beszórjuk cukros dióval (ez el is maradhat) és előmelegített sütőben, 200 fokon a piskótánál leírt módon, tűpróbáig sütjük. (Vajas tésztánál a sütési idő kb. 40 perc.) Ez a sütemény 3 napig is puha marad, mélyhűtőben lefagyasztható, és ízlésünk, fantáziánk szerint töltve számtalan torta alapjául szolgálhat.

Tetszett a recept? Értékeld!

(33 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések