BabakonyhaFőoldal
Töltött karalábé
babaszoba szerkesztőség 2004.07.22.
A dietetikus véleménye:
A karalábé rostjai puffaszthatják a babát, de ha erre nem hajlamos, már bátran adhatjuk akár 8 hónapos kortól. Ügyeljünk a lehetséges nitrátszenyezésre is!
Hozzávalók:
- 2 kis karalábé
- 1 tk rizs
- 1 főtt tojássárgája
- 20 gr csirkemell
- 2 mk olaj
- petrezselyemzöld
- póréhagyma
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott karalábék közepét kivájjuk és a karalábékat a darabkákkal a baba edényébe tesszük annyi vízzel, hogy éppen ellepje nem egészen puhára főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A rizst előfőzzük és a darált csirkehússal, az apróra vágott petrezselyemzölddel, a tojássárgájával, egy mokkáskanál reszelt póréhagymával, valamint az olajjal összekeverjük. A masszát a kivájt karalábékba töltjük, alufóliába csomagoljuk és előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. <A csecsemőkor ideális étrendje>
Tetszett a recept? Értékeld!