BabakonyhaFőoldal
Tökfőzelék
Papné Szabó Brigitta 2004.01.29.
A dietetikus véleménye:
Ez a recept inkább tapasztalt anyukáknak és háziasszonyoknak ajánlható, mert kevésbé pontos adatokat tartalmaz. A megadott tápanyagtartalom 100 g kész ételre vonatkozik.
Hozzávalók:
- 50 dkg megtisztított legyalult tök vagy cukkíni,
- kevés vaj vagy margarin, kevés liszt, 1 doboz
- 150 g-os natúr joghurt, pár szem só, husi amit már evett.
Elkészítés:
Forrásban lévő vízbe tesszük az előre elkészített tököt/cukkínit, pár szem sót. Forrás után lassú tűzön lefedve megfőzöm. Közben a vajat/margarint megolvasztom, és lisztel rántást készítek, ízlés szerint. Amikor megfőtt, szűrőn keresztül leöntöm a vizet róla (egy másik edénybe szükség lesz még rá). A szűrőben a tököt villával még összetörhetem, ha nagyon hosszúak a szálak. A főzőléből hozzáadok a már kihűlt rántáshoz egy kicsit, csak hogy fellazuljon, beleöntöm a tököt, a joghurtot és rottyantok rajta egyet. Ha sűrű akkor a főzőlével higíthatom. A husit az általunk megszokott módon rakom bele.
Tetszett a recept? Értékeld!