Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Tejes gabonadara

   

A dietetikus véleménye:

Ha tehéntej helyett anyatejjel készítjük, hamarabb is adható, és a szőlőcukrot is megspórolhatjuk. A tápanyagértékek 240 g-ra vonatkoznak.

Hozzávalók:

  • 2 dl pasztörizált teljes tej
  • 2 dkg bébi-korpáspehely
  • 1 teáskanál szőlőcukor
  • 3 teáskanál frissen préselt narancslé

Elkészítés:

A tej felét egy lábosban elkeverjük a korpás pehellyel. Habverővel folyamatosan kevergetve felforraljuk, és a pehelytől függően 1-2 percig főzzük. (Némely fajtát csak a forró tejbe kell belekeverni.) A lábost levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrot és a maradék tejet. A narancslevet beleszűrjük, és jól elkeverjük. A tejbedarát cumisüvegbe töltjük, és kicsit összerázzuk. Most már megfelelő hőmérsékletű az evéshez. Forrás: Dagmar von Cramm - Főzzünk a babának!

Tetszett a recept? Értékeld!

(9 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések