Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Szalonnás-sajtos gombafejek

   

A dietetikus véleménye:

Szalonnát és más, "hagyományos" magyar élelmiszereket inkább csak két éves kor felett adjunk a babának, de az a legjobb, ha nem kedveltetjük meg vele a sokszor túlzottan fűszeres és zsíros hazai konyhát. A nagyon nehezen emészthető gomba ilyen mennyiségben pedig könnyen hasfájást okozhat a kisebb babáknak. A tápanyagértékek 160 g készételre vonatkoznak. A tápanyagértékek 160 g készételre vonatkoznak.

Hozzávalók:

  • 4 nagy fej barna csiperkegomba
  • 2 szelet húsos főtt (nem füstölt) szalonna
  • 1 evőkanál olívaolaj 3 érett paradicsom 4 evőkanál zsíros krémsajt 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítés:

1.) A sütőt melegitsük fel 180 fokra 2.) A gomba szárát távolítsuk el, és vagdaljuk apróra. A szalonnát egy serpenyőben kevés olajon süssük ropogósra. Daraboljuk fel és tegyük egy tálkába. 3.) A serpenyőbe tegyük bele a gomba apróra vágott szárát.Néhány percig pároljuk. 4.) A paradicsomot daraboljuk fel,és a főtt gombaszárral,a krémsajttal,a zöldfűszerekkel együtt adjuk a szalonnadarabokhoz. 5.) A gombafejeket sorakoztassuk fel egy tepsiben. A krémsajtos keveréket kenjük rájuk,és szórjuk meg őket zsemlemorzsával. Csepegtessünk rájuk olvasztott vajat,és süssük 10-15 percen keresztül. Felnőttek is megkóstolhatják, különösen héjában sült burgonyával körítve kiadós ebéd vagy vacsora.

Tetszett a recept? Értékeld!

(7 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések