Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Sütőtökkenyér

   

A dietetikus véleménye:

Megéri az időt és a fáradtságot ez a recept, mert édesség létére többféle hasznos tápanyagot is tartalmaz. A sütőtökben béta-karotin, a dióban pedig telítetlen zsírsavak segítik a baba fejlődését. A megadott tápanyagértékek a kész étel egynegyedére vonatkoznak.

Hozzávalók:

  • 70 dkg tisztított sütőtök
  • 45 dkg rétesliszt
  • 10 dkg dió
  • 15 dkg mazsola
  • 1 tk. szárított élesztő
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 30 dkg cukor
  • 3 dl olaj (plusz a forma kikenéséhez)
  • 4 tojás

Elkészítés:

A diót apróra vágom (ha félsz darabosat adni, daráld le), a mazsolát pedig 10 percre langyos vízbe áztatom, majd lecsöpögtetem. A tököt felkockázom, sós vízben puhára főzöm, majd simára turmixolom és kihűtöm. A lisztet, az élesztőt, a fahéjat, a szódabikarbónát, a cukrot és a csipetnyi sót összekeverem. A kihűlt tökpürét az olajjal összevegyítem, egyesével beledolgozom a tojásokat, végül hozzászitálom a fűszeres lisztet. Sima masszává dolgozom, utána hozzáadom a mazsolát és a diót. Olajjal kikent püspökkenyér formába simítom, és közepesen meleg (kb. 180 C) sütőben készre sütöm. Akkor jó, ha a beleszúrt villára már nem tapad a tészta. Amikor kész, 10 percig még a formában hagyom, végül rácsra borítom, és kihűtöm.

Tetszett a recept? Értékeld!

(11 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések