Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Spenótos spagetti

   

A dietetikus véleménye:

Folsav tartalma nyugtatólag hat az idegrendszerre, elősegíti az emésztést, magas B-vitamin tartalmánál fogva pedig hozzájárul a szénhidrátok és zsírok megfelelő felszívódásához. A kiszámolt tápértékek 140 grammos adagra értendők!

Hozzávalók:

  • 2 felnőtt és egy baba adaghoz:
  • 1 csomag miretil spenót (ha nincs szezonja)
  • fél csomag spagetti tészta (tojás nélküli)
  • 125 g (1 doboz) krémsajt
  • 1-2 fokhagyma
  • olívaolaj
  • 2 kk. margarin

Elkészítés:

A spagetti tésztát finom puhára főzzük, és a babának 10-15 szálat félreteszünk. Egy kis olívaolajat és 2 kk. margarint felforrósítunk, beledobjuk az 1-2 gerezd apróra vágott fokhagymát, majd a spenótot is beletesszük. 5 perc után hozzáadjuk a krémsajtot, és kb. 2 merőkanállal a tészta főzővizéből. Kicsit összefőzzük, majd kiveszünk kb. 1 merőkanállal a babának a szószból, a többit fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval a felnőtteknek, majd összekeverjük a tésztával. A babáét is összekeverjük, ha szükséges botmixerrel kicsit pürésítjük, de csak annyira, hogy a szósz krémesebb legyen, a tészta meg apró darabkákra essen. Húskedvelő babáknak tehetünk bele csirkemell darabkákat is, a felnőttek pedig megszórhatják a spagettit parmezánnal.

Tetszett a recept? Értékeld!

(75 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések