Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Salifőzelék

   

A dietetikus véleménye:

A salátát sokan értéktelen zöldségfélének gondolják, pedig nem az. Rengeteg folsavat és C-vitamint találunk benne, ezen kívül jócskán tartalmaz antioxidáns hatású anyagokat is. Ezért már egész pici korban bizalommal adható. Az értékek 150 grammos adagra értendők.

Hozzávalók:

  • 2 közepes burgonya
  • 1 közepes sárgarépa
  • 3-4 salátalevél
  • néhány kocka pulykamell (csirkemell)

Elkészítés:

A burgonyát megtísztítom, kockákra vágom és felteszem főni annyi vízben, amennyi épp ellepi. A sárgarépát megtisztítom, karikákra vágom és ezt is megfőzöm. Amikor már majdnem megpuhult, hozzádobom a megmosott salátaleveleket. A pulykakockákai is megfőzöm (forrástól számított 20 percig főzöm). A végén az egészet összeturmixolom, (a sárgarépa-saláta főzőlevével higítom) ha nem alaposkodom el a dolgot, akkor a salátadarabok gusztusos pöttyökben úsznak a főzelékben. Amikor az első alkalommal főztem ilyet a fiamnak, egy darab almát is belecsempésztem, de anélkül is a kedvenc fogásává vált.

Tetszett a recept? Értékeld!

(31 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések