BabakonyhaFőoldal
Sajtos brokkolikrémleves
Fülöp Márti 2004.07.22.
A dietetikus véleménye:
A babákat nem kellene a sós íz szeretetére szoktatni, hogy óvjuk őt a keringési betegségek kialakulásának nagy kockázatától, ezért javaslom, hogy leveskocka helyett (ebben amúgy is sok tartósítószer van) vegamixet használjunk csak, mivel a sajt önmagában is elegendő sót tartalmaz.
Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 30 dkg burgonya
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- 1 húsleveskocka
- 2 dl tejszín
- 15 dkg sajt (cheddar, edámi vagy gouda)
- só, őrölt bors
- néhány kis brokkolilevél
Elkészítés:
A brokkoli rózsáit leszedem, a szárakat meghámozom, felszeletelem. A burgonyát apró kockákra vágom. A felaprított hagymát és a szétnyomott fokhagymát olajban üvegesre kell párolni. A brokkolit és a burgonyát hozzáadom, és rövid ideig tűzön kevergetem. Felöntöm fél liter vízzel, beledobom a leveskockát, a tejszínt hozzáöntöm és lefedve 10-15 percig főzzöm, amig a brokkoli és a burgonya meg nem puhul. A levest mixerrel pépesítem, megsózom, megborsozom, és a durvára reszelt sajtot hozzáadom. Olvadni hagyom. Felnőtteknek előmelegített tányérokban tálalom, kis reszelt sajttal megszórom, brokkolilevelekkel díszíttem.
Tetszett a recept? Értékeld!