Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Sajtkrémes spagetti

   

A dietetikus véleménye:

A zsírdús és magas sótartalmú ömlesztett sajtok (pl. Medve) helyett inkább soványabb kemény sajttal készítsük el az ételt. Ha érzékeny gyomra van a babánknak, akkor a fokhagymát csak főzzük bele, de ne pirítsuk.

Hozzávalók:

  • kb. 10 dkg apróra tördelt spagetti
  • 2-3 cikk natúr medvesajt
  • 2-3 szelet sonka
  • fokhagyma
  • friss bazsalikom és petrezselyem
  • só, kevés olíva olaj

Elkészítés:

A tésztát puhára főzzük. A sonkát apróra vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt kevés olíva olajon átpirítjuk, majd kevés vízzel felöntve kb. 5 percig forraljuk. Beletesszük a sajtot, fűszerezzük és addig forraljuk, míg a kellő sűrűséget el nem érjük. A mártást a kifőtt tésztával tálaljuk.

Tetszett a recept? Értékeld!

(24 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések