Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Rozskenyeres zellerkrémleves

   

A dietetikus véleménye:

A zeller magas C-vitamin tartalma mellet jelentős kalcium, foszfor tartalommal rendelkezik. Emésztési panaszok, étvágytalanság esetén is gyakran alkalmazzák. A növény hatóanyagai révén erősíti az immunrendszert is. A tápanyagértékeket a leves 160 grammjára számoltuk (kenyér nélkül).

Hozzávalók:

  • egy nagy zellergumó
  • egy kanálnyi liszt
  • víz
  • olaj
  • rozskenyér, de ez helyettesíthető akármilyen más kenyérrel

Elkészítés:

A zellert hámozzuk, kockázzuk és kevés olajon (egy kanál) lefedve pároljuk. Kb. 25 perc múlva reáhintjük a lisztet (egy kanál) és összekeverjük. Felöntjük egy pici vízzel és még 5 percig pároljuk. A zellert botmixerrel pépesítjük és felöntjük a többi vízzel (kb. 1 1/2 liter). Jobb ha a vizet forraljuk mielőtt hozzávegyítenénk a zellerhez. Még 5 percet forraljuk. Rozskenyérrel finom igazán!

Tetszett a recept? Értékeld!

(25 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések