Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Padlizsán-paprika főzelék

   

A dietetikus véleménye:

A padlizsán és a paprika nagyon jó C- és B-vitamin, a burgonya pedig kálium forrás. Más idényzöldségekkel is gazdagíthatjuk.

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb padlizsán
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 2 szem krumpli

Elkészítés:

1. A padlizsánt és a paprikát bevizezem, a padlizsánt megszurkálom, majd mindkettőt sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem. A sütőben 180 fokon 40-45 percig sütöm. 2. Ha az idő lejárt, még forrón külön zacskóba teszem őket és hagyom kihűlni. Így könnyű lesz meghámozni. 3. A krumplit héjában megfőzöm, majd saját vizében hagyom kihűlni. 4. Ha kihűltek a zöldségek, meghámozom és felaprítom őket. A padlizsánt és a paprikát a magjaitól is megszabadítom. A padlizsánt külön hagyom kicsit lecsepegni, hogy ne legyen keserű. 5. A zöldségeket főzeléknek összefőzöm, behabarom, pici sóval ízesítem. Édes, pirosas főzeléket kapok. Turmixolás után kis adagokban lefagyasztom és amikor a kisfiam kéri, gyorsan elkészítem: tojássárgáját kicsit kikeverek minimális cukorral, majd besűrítem vele a felmelegített főzeléket. Tejjel, pépesített főtt csirkecombbal esszük ebédre. Így mindig "friss" főzelékünk van 10 perc alatt.

Tetszett a recept? Értékeld!

(22 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések