BabakonyhaFőoldal
Meggyszósz pirított darával
Krizsán Ildikó 2004.11.24.
A dietetikus véleménye:
Azt hiszem, nincs olyan közöttünk, aki ne szerette volna gyerekkorában ezt az ételt. Különösebben nem értékes, de finom, és az édes-sós ízek összhangja miatt szívesen eszi minden kisgyermek.
Hozzávalók:
- 25dkg meggy/kimagozva, 6evőkanál cukor, pici fahéj,só,szegfűszeg 1citrom héja, fél csomag epres főzőpuding, 3evőkanál tej, búzadara,2evőkanál olaj, víz
Elkészítés:
A meggyet felfőzöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Hozzáadom a citrom héját,sót (nagyon picit), cukrot, szegfűszeget, fahéjat. A pudingport elkeverem 3 evőkanál tejjel, és ezzel sűrítem a mártást. A búzadarát megpirítom az olajon, felöntöm egy kevés vízzel, teszek bele pici sót, és addig főzzöm, míg morzsás lesz. A kihűlt meggyszósz mellé tálalom.
Tetszett a recept? Értékeld!