Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Mángold főzelék

   

A dietetikus véleménye:

A mángold érdekes és hasznos, bár kevesek által ismert zöldségféle. Igen gazdag fehérjében, foszforban, káliumban, kalciumban, magnéziumban. Vitamintartalma a salátafélék között magasnak mondható, így található benne B1, B2 és C-vitamin is. Magas oxálsavtartalma miatt azonban túl sokat nem szabad adni belőle a kisgyermekeknek, főleg ha a családban már többször is előfordult vesekő.

Hozzávalók:

  • 100 g mángoldlevél (szár nélkül)
  • 100 g burgonya
  • 50 g csirkemell
  • 1 mokkáskanál olivaolaj

Elkészítés:

A burgonyát kockákra vágva felteszem főni a csirkemellel, annyi vízben, ami épp ellepi. Amikor már majdnem megpuhult, hozzáteszem az előzőleg blansírozott mángoldlevelet, és együtt készre főzöm. A főzőlével összeturmixolom és hozzáadom az olivaolajat. Szerintem finomabb, mint a spenót.

Tetszett a recept? Értékeld!

(30 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések