Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Lilike kedvence III

   

A dietetikus véleménye:

A brokkoli és a karfiol nem csak kinézetben hasonlítanak egymásra, tényleg rokonok! A brokkoli valószínűleg a Ciprusról területéről került Európába, majd terjedt el később Amerikában is. Érdekes tudnivaló, hogy a brokkolinak nemcsak a rózsája, hanem a szára is ehető-ne dobjuk el, sok benne a C-vitamin!

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1kisebb fej brokkoli, lehet fagyasztott is
  • kevés margarin
  • tejföl
  • 1 tojássárgája
  • pici só

Elkészítés:

A kafiolt és a brokkolit rózsáira szedem, és enyhén sós vízben puhára főzöm. Egy kisebb jénait margarinnal kikenek, a karfiolt és a brokkolit beleteszem rózsáival felfele. A tejfölbe belekeverem a tojássárgáját, ráöntöm a karfiolra,sütöbe 20 perc alatt megsütöm. Jó étvégyat minden picinek.

Tetszett a recept? Értékeld!

(32 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések