Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Kölesfelfújt

   

A dietetikus véleménye:

Sok vas, kalcium, és D vitamin van ebben a különleges desszertben. A magas kalória tartalma miatt azonban csak kis mennyiségben javasolt, a főétkezés részeként fogyasztani.

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre köles
  • 3 bögre tej
  • 3 bögre víz
  • 2 tojás
  • 6 dkg mák (ízlés szerint)
  • 2 ek méz
  • 2 ek szilvalekvár

Elkészítés:

A kölest a tejjel és a vízzel feltesszük főni, majd kb. 20 perc alatt fedő alatt addig főzzük, amíg a folyadékot felszívva kész pépet kapunk. A kész köleskásához hozzákeverjük a 2 tojássárgáját, majd a kemény habbá vert 2 tojásfehérjét is. A kása 1/3-át kivajazott tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk mákkal, majd mézet csurgatunk rá. A tetején elsimítjuk a kása újabb 1/3 részét, annak tetejét pedig megkenjük lekvárral. A maradék kását a tetejére simítjuk. 15 percre közepes hőmérsékletű sütőbe tesszük, hogy az egész egy kicsit megpiruljon.

Tetszett a recept? Értékeld!

(9 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések