Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Karfiolfelfújt

   

A dietetikus véleménye:

Nemcsak kicsik, a nagyobbak is értékelni fogják ezt a receptet. Óvatosan a sóval és az ételízesítővel, mert a kicsik könnyen megszokják a sós ízt, ami később magas vérnyomást okozhat.

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej karfiol
  • 3 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • pár szelet sonka
  • só, ételízesítő
  • zsemlemorzsa
  • vaj

Idő: 1,5 óra

Nehézség: könnyű

Diéta: Normál étrend

Típus: Egyéb

Kor: 12 hónapos kortól

Elkészítés:

A karfiolt sós, ételízesítős vízben megfőzzük majd rózsáira szedjük. Egy hőálló tálat kivajazunk és meghintjük zsemlemorzsával. A tojásfehérjét keményre felverjük majd belekeverjük a tojássárgáját, amit tetszés szerint lehet ízesíteni ételízesítővel illetve egyéb fűszerkeverékekkel. A karfiolt egymás mellé a tálra helyezzük, és szeletelt sonkát helyezünk rá. Erre ráöntjük a masszát és kb. 30 percig sütjük. Kivesszük, reszelt sajttal megszórjuk és sütjük, amíg a sajt rá nem olvad.

Tetszett a recept? Értékeld!

(10 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések