Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Karalábés csirkeragu

   

A dietetikus véleménye:

A babák ételeihez lehetőleg ne használjunk leveskockát, mert ezek nagyon sok sót tartalmaznak. Nem kell őket hozzászoktatni a sós ízekhez. Összetett ételízesítőt (pl. mustár) is ritkán használjunk, általában sok bennük az adalékanyag. A tápanyagszámítás 2 adagra vonatkozik.

Hozzávalók:

  • Kb 2 adagra:
  • 1/4 karalábé
  • 1 szál répa
  • petrezselyem
  • 1 marék tészta (kocka, vagy spagetti)
  • 10 dkg csirkemell
  • 1/4 leveskocka
  • 1 ek mustár
  • 2 ek tejföl

Elkészítés:

A karalábét és a répát apró kockákra vágom és 1 ek olajon megpirítom a kockára vágott hússal együtt. Felöntöm vízzel és beleteszem a leveskockát. Amikor a karalábé már majdem megfőtt beleszórom a tésztát a petrezselymet és a mustárt is beleteszem. A tészta a ragu levében főjjön meg, mert a benne lévő keményítő majd besűríti az ételt. Addig főzzük, hogy csak egy kicsit lepje el a víz. Ha a tészta is megfőtt beleteszük a tejfölt ezzel összefőzük és kész.

Tetszett a recept? Értékeld!

(26 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések