Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Kapros-gombás hús

   

A dietetikus véleménye:

A sajátos ízű húsételt könnyedén megszereti a baba, ha viszont nem teszünk bele mézet (pollenallergiánál), akkor 8 hónapos kortól adható az étel.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé, 50 dkg csiperkegomba, egy kis fej hagyma, egy marék kapor (firss vagy szárított), 3 dl tejszín, 1 ek. olivaolaj, 1 ek. barnaliszt, 3 ek. méz, ízlés szerint só, bors.

Elkészítés:

A hagymát apróra vágom, üvegesre párolom. Beleteszem a kis kockákra vágott húst, zsírjára sütöm. Hozzáadom a vékony szeletekre vágott gombát, sózom, borsozom és fedő alatt puhára párolom. Rádobom az apróra vágott kaprot, picit párolom vele, majd ráöntöm a tejszínt és a mézet. Felforralom de már nem főzöm tovább. Rizzsel tálalom. A méz íze nagyon finoman egészíti ki a tejszínes kapros ízt és a picik is szívesen megeszik édeskés íze miatt.

Tetszett a recept? Értékeld!

(27 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések