Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Henci melengető főzelék

   

A dietetikus véleménye:

Talán kevesen tudják, hogy az összes gabonaféle közül a hajdina rosttartalma a legmagasabb, meghaladja a 25 grammot 10 dkg-onként. Összehasonlításképpen, a teljes kiőrlésű búzaliszt ennek még a felét sem tartalmazza. Szintén kevéssé köztudott, hogy lisztérzékenyek diétájában is alkalmazható. A hajdinát felhasználás előtt javasolt 20-30 percre beáztatni, ez jelentősen lerövidíti a főzési időt, így kevesebb vitamin is megy veszendőbe. A tápanyagtartalom 150 g-os adagra értendő!

Hozzávalók:

  • 1 kisebb darab cékla fele
  • 1 kávéscsészényi hajdina
  • 1 darab tojás
  • 10 dkg pulykamell
  • néhány csepp olivaolaj
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 csipett jódozott só

Idő: 30 perc

Nehézség: könnyű

Diéta: Normál étrend

Típus: Pépek

Kor: 6 hónapos kortól

Elkészítés:

A céklát megtisztítom, apró kockákra vágom, annyi vizet adok hozzá, ami ellepi. Hozzámérem a hajdinát, és még 3x annyi vizet. Az őrölt köménnyel és a sóval, pár csepp olivaolajjal 25 perc alatt megfőzöm. A húst is, és a tojást is megfőzöm. A tojást teljesen keményre, kb. 10 perc. A húst és a főzeléket összeturmixolom, a tojás sárgáját villával összetöröm és hozzáadom.

Tetszett a recept? Értékeld!

(21 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések