Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Henci kedvence

   

A dietetikus véleménye:

Az aszaltszilvában sok rost és többfajta olyan szénhidrát is található, amely segíti az emésztést, oldja a székrekedést. Emellett jól illik szárnyashúsokhoz, és magas az ásványianyag-tartalma is. A csirkebőrt viszont - magas koleszterintartalma miatt - egyáltalán nem ajánljuk az ételbe, már főzés előtt távolítsák el. A tápanyagértékek 150 g készételre vonatkoznak.

Hozzávalók:

  • 1/2 darab kis zsenge tök
  • 5 szem aszaltszilva
  • 1 csirke felsőcomb
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 csipet jódozott só
  • barna rizsliszt

Elkészítés:

Az aszaltszilvát vízbe áztatom pár órára, majd az apró kockákra vágott, megtisztított tökkel, köménnyel, sóval megfőzöm. A csirkecombot külön vízben megfőzöm. A csirkét a bőrével és a tökkel összeturmixolom, majd visszaöntöm a lábosba, és a barna rizsliszttel besűrítem.

Tetszett a recept? Értékeld!

(20 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések