BabakonyhaFőoldal
Harcsa fűszeres burgonyával
Vajda Anita 2008.06.30.
A dietetikus véleménye:
A hal értékes esszenciális zsírsavakat és teljes értékű fehérjét tartalmaz, ezért remek bébiétel készíthető belőle. Nagy körültekintést igényel, hogy ne maradjon benne szálka.
Hozzávalók:
- 1 szelet afrikai harcsa (lehet másféle hal is, ezt azért kedvelem különösen, mert nincs az a jellegzetes halíze, amit sok baba nem kedvel, és nagyon kevés benne a szálka)
- 2 szem burgonya
- friss zöldfűszerek: bazsalikom, oregánó, petrezselyem stb.
- fokhagyma
- kevés olívaolaj
- só
- citromlé
Elkészítés:
A halszeletet enyhén sózom, és citromlével valamint olívaolajjal pácolom min. 20 percig. A pácolás után kevés vajon v. olívaolajon teflonserpenyőben fedő alatt puhára párolom a halat. Közben a burgonyát meghámozom, apró kockára vágom. Egy edénybe rakom, hozzáadom a fokhagymát és kevés sóval puhára főzöm. Ha puha a krumpli, ráhintem a friss zöldfűszereket, kevés vajat v. olívaolajat öntök rá, és összeforgatom. Néhány percig fedő alatt pihentetem, hogy a fűszerek kiadhassák aromájukat. E közben az átpárolt halat kiszálkázom, és összekeverem a fűszeres burgonyával.
Tetszett a recept? Értékeld!