Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Halas zöldségpüré

   

A dietetikus véleménye:

A tengeri halakban sok telítetlen zsírsav, a brokkoliban, petrezselyemben és citromban sok C vitamin, a burgonyában pedig sok kálium van. A halakról azonban tudni kell, hogy allergizáló tulajdonságuk miatt csak 1 éves kor felett adhatók!

Hozzávalók:

  • Kb.: 3 adaghoz
  • 25 dkg burgonya
  • 25 dkg zellergumó
  • 10 dkg brokkoli
  • 12 dkg tőkehal
  • 1 teáskanál citromlé
  • 3 dkg vaj vagy margarin
  • fél csokor petrezselyem

Elkészítés:

A burgonyát és a zellert meghámozzuk, megmossuk és kockákra vágjuk. A brokkolit megtisztítjuk és rózsáira szedjük, a torzsáját felkockázzuk. A halat megmossuk, megtöröljük, citromlével megcsepegtetjük és felkockázzuk. A zsiradékot felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a zöldségeket és a burgonyát. Felengedjük 2 dl vízzel, és lassú tűzön 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a halat és még 5 percig főzzük. A petrezselymet megmossuk és a kész étellel együtt összeturmixoljuk!

Tetszett a recept? Értékeld!

(14 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések