Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Gyümölcsös parány

   

A dietetikus véleménye:

A bogyós gyümölcsben felbecsülhetetlen értékű gyógyító anyagok is találhatók. A málnában lévő biotin csillogóvá varázsolja a hajat, az eperben lévő katechinek javítják az emésztést, - mindkettő ismert immunrendszert erősítő hatásáról is. 200 grammos adagra számoltunk.

Hozzávalók:

  • 200g friss vagy fagyasztott bogyós gyümölcs
  • 2 evőkanál frissen facsart narancs leve
  • 4 maradék piskótadarab 150 ml natúr joghurt

Elkészítés:

A gyümölcs felét a narancslével addig főzöm, amíg a szemek ki nem repednek. Villával összetöröm. A piskótadarabokat fektessük egy tálba, és öntsük rájuk a meleg gyümölcsöt. Legalább 30 percig hagyjuk állni. Szükség esetén villával törjük össze. A maradék gyümölcsöt keverjük a joghurtba, és öntsük a gyümölcsös piskóta tetejére. (Akinek szimpatikusabb, az az egész gyümölcsöt megfőzheti. A piskóta helyett maradék muffin vagy mazsolás kalács is megteszi. Joghurt helyett málnasodót is használhatunk.)

Tetszett a recept? Értékeld!

(33 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések