Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Gyümölcsös-húsos tepsis krumpli

   

A dietetikus véleménye:

Rendkívül finom és vitaminokban gazdag rakott étel. A gyümölcsök és zöldségek variálásával folyamatosan megújíthatjuk a receptet.

Hozzávalók:

  • 4-6 db burgonya
  • 4 szem savanykás alma
  • 2 db őszibarack (elhagyható)
  • 1 db nagyobb körte (elhagyható)
  • 1 db banán (elhagyható)
  • vaj/margarin/olaj
  • 40 dkg sertés comb (készíthető csirke vagy pulykamellből is)

Elkészítés:

A húst felszeleteljük, ha kell kissé kiklopfoljuk, majd megmossuk. Serpenyőben, egy kis olajon vagy vajon kifehéredésig sütjük mindkét oldalát. Nem kell készre sütni, csak éppen annyira, hogy kifehéredjen a hús. A burgonyát, almát és a többi gyümölcsöt megtisztítjuk, felkarikázzuk. Egy nagyobb hőálló edényt, vagy tepsit kivajazunk/margarinozunk, belerakjuk a felkarikázott burgonya felét, rátesszük a felkarikázott almák felét. Erre ráfektetjük a megsózott hússzeleteket. Ezekre a megmaradt almát és a többi gyümölcsöt. Végül a burgonyával befedjük. Egy kis vajat/margarint teszünk a tetejére. Légkeveréses sütőben 40 percig sütjük alufóliával lefedve, majd további 20 percig lefedés nélkül. Kisebb gyerekeknek a krumplit, és a gyümölcsöket össze tudjuk törni. A sertés hús rágósabb, ha kisgyermek is eszik belőle érdemesebb a puhább csirkét választani, bár szerintem a sertéshúsból kifejezetten ízletes.

Tetszett a recept? Értékeld!

(28 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések